Start a new topic
A

Anonymous

Sähköinen tilinpäätöksen allekirjoitus

26-01-2019 8:56 am posted by Anonymous

Miksi sähköiseen allekirjoituskiertoon lähettävälle henkilölle ei tule lainkaan tietoa siitä, että lähetettyä dokumenttia ei ole allekirjoitettu annetussa määräajassa vaan se on hylkääntynyt? Tilikausiarkistossa näkyy, että "hylätty" mutta ei näy syytä - onko allekirjoittaja tosiaan jotenkin hylännyt sen vai onko voimassaoloaika vain mennyt umpeen eikä ole allekirjoitusta hoitanut? Pitäisi tulla sähköpostiin viesti, että allekirjoitusketju on jäänyt kesken!


J

Jani Korhola

20-02-2019 8:06 am posted by Jani Korhola

Hei Marja-Terttu,

 

Tämä on yksi tiedossa olevista parannettavista asioista sähköiseen allekirjoitukseen liittyen ja tulemme tämän jossain vaiheessa tekemään. Voimme kohtalaisen helposti lähettää viestin kutsujalle vaikka viikkoa ennen kuin pyynnön voimassaoloaika päättyy. Toki tässä on oletuksena että käyttäjällä on voimassa oleva sähköpostiosoite tallennettuna Netvisoriin.

 

Allekirjoittaja ei näitä pysty hylkäämään muuten kuin jättämällä dokumentin allekirjoittamatta.

A

Anonymous

22-02-2019 9:04 am posted by Anonymous

Omat asiakkaani ovat hyvin pitkälle siirtyneet vuoden 2018 tilinpäätösten allekirjoittamisessa takaisin paperimaailmaan. Syynä sähköisen allekirjoittamisen ongelmat, joista olen kyllä tännekin kirjoitellut vaikka kuinka paljon. Mitään parannuksia ei kuitenkaan ole vuoden aikana tehty. Tämä on hyvin valitettavaa, koska sitten kun parannukset joskus ehkä tulevat, saa tehdä triplatyön että saan asiakkaat taas sitä käyttämään. 

 

Sähköinen allekirjoitus on hyvä esimerkki siitä, että julkaistaan joku uusi kiva juttu, mutta homma jääkin versioon 1.0 sitten muutamaksi vuodeksi. Kerron kyllä asiakkaalle sähköisestä allekirjoittamisesta, mutta kerron myös rehellisesti sen ongelmat (koska kirjanpitäjän pöydälle ne ongelmat sitten tulevat). Tämän jälkeen asiakkaita ei sitten enää kiinnosta, vaan hoitavat asian paperilla. 

A

Anonymous

22-02-2019 9:45 am posted by Anonymous

En näköjään voi muokata omaa tekstiä. Eiliseltä ihan konkreettinen esimerkki, olin asiakkaan kanssa tilinpäätöspalaverissa ja siellä tehtiin päätös että heidän yhdeksän yrityksen tilinpäätökset allekirjoitetaan jatkossa paperilla. Jokaisen yrityksen hallituksessa on noin 6 henkilöä eli tästä tuli 54 eri ihmiselle negatiivinen signaali Netvisorista. Lisäksi tietysti tilintarkastajat, jotka myös omalta osalta voivat kehua tai moittia ohjelmistoa asiakkailleen. 

 

Toivottavasti tämä antaa edes vähän näkökulmaa siihen, että nämä asiat oikeasti vaikuttavat yritysten prosesseihin. 

J

Jani Korhola

22-02-2019 10:16 am posted by Jani Korhola

Hei Kati,

 

Tunnistan ongelman ja tarkoitus onkin että jatkossa näin ei pääsisi käymään. Olemme tähän liittyen tehneet tiettyjä toimintatapamuutoksia jotka tulevat näkymään meidän tulevissa julkaisuissamme.

A

Anonymous

24-02-2019 3:01 pm posted by Anonymous

Hieno homma että ongelma on tunnistettu, mutta olette valitettavasti ainakin puoli vuotta myöhässä. Enemmänkin jos katsotaan milloin tämä keskustelu sähköisen allekirjoituksen ongelmista on alkanut eli vuonna 2017

Saa olla todella hyvät muutokset että kehtaan toimintoa alkaa taas asiakkaille myymään ja houkuttelemaan jonkun asiakkaista testaukseen. Me kun emme voi testata asiaa kuin käytännössä asiakkaan kanssa yhteistyössä.

 

Login or Signup to post a comment