Start a new topic
A

Anonymous

Liitetiedot taas kokonaan uusiksi, miksi?

12-12-2017 9:23 am posted by Anonymous

Tein asiakkaalleni tilinpäätökseen 31.12.2016 liitetiedot tuolla uudella 2016 versiolla jolloin kaikki liitetiedot tehtiin kokonaan uusiksi. Poikkeuksellisesti nyt uusi tilikausi päättyi 31.7.2017 jolloin valitsin taas tuon saman 2016 version ja lasketin raportin siten että kaikki tekemäni muotoilut säilyvät. No eivät muuten säilyneet, teen taas lähes kaikki liitetiedot uudelleen ja tässä tapauksessa kirjattavia rivejä riittää. Valmiina on vain laatimis- ja jaksotusperiaatteet ja muutama muu rivi. Mistä johtuu että nämä liitetietoihin lisätyt tapahtumat kirjoitetaan vuodesta toiseen yhä uudelleen ja uudelleen? Pitäisi kyllä tallennetut rivit/tekstit siirtyä seuraavalle tilikaudelle 2000 luvun tietoteknisellä osaamisella ainakin näin maalaisjärjellä ajatellen. Vähän jo potuttaa tämä, onkohan vuodenvaihteessa sama tilanne kaikkien muidenkin yritysten osalta Smiley Sad


M

Markus Anttonen

15-12-2017 9:39 am posted by Markus Anttonen

Moi Tuula

Liitetietojen kopiointi toimii näin:

Otsikot kopioituvat ja arvoista vain syötetyt tekstit ja summat, mutta jos on menty otsikoista muodostamaan rivejä muokkaamaan niitä ja niiden tekstejä, niin nämä eivät valitettavasti kopioidu. Tilanteeseen ei nyt myöskään valitettavasti ole tulossa muutosta vuoden vaihteessa tai alkuvuonna. Jossain välissä tulemme tekemään liitetieto raportin kokonaan uudestaan, jolloin luonnollisesti parannamme kopiointimahdollisuuksia ja muokkausmahdollisuuksia raportin suhteen. Tämän aikataulua ei nyt kuitenkaan ole antaa.

A

Anonymous

15-12-2017 10:16 am posted by Anonymous

Hei Markus Anttonen

Ymmärsinkö oikein että jos asiakkaalla on vaikka pysyvissä vastaavissa leasingvuokravastuiden alle lisätty esimerkiksi 10 sopimusta ja niiden saldot (kuluva ja edellinen vuosi) ja osamaksusopimusten alla vaikkapa 20 eri sopimusta ja niistä myös saldot niin nämä käyttäjän lisäämät rivit eivät kopioidu seuraavan tilikauden liitetietoihin vaan nämä 30 riviä summineen on kirjoitettava joka ikinen tilikausi uudelleen?

M

Markus Anttonen

15-12-2017 11:29 am posted by Markus Anttonen

Moi Tuula

Näin valitettavasti tapahtuu tällä hetkellä. Vaikkei tämä mikään hyvä ohje olekaan, niin jos tiedot kirjoittaa johonkin, esim. Wordiin tai vastaavaan ylös, voi ne siitä kopioida helpommin uudelle lomakkeelle.

A

Anonymous

15-12-2017 11:35 am posted by Anonymous

Moi

Tästä vastauksesta ei valitettavasti voi tykätä Smiley Sad odotellaan siis sitä vuotta jolloin tähän tulee jotain järkeä, nyt melkein voisi ajatella että Excel taulukollakin nopeampi.

Montakohan tilinpäätöstä Netvisorilla tehdään, siinä vertailupohjaa asian kiireellisyydelle. Tällaisella terveellä maalaisjärjellä varustettuna voisi ajatella että tämä on tietotekniikalla hallittavissa oleva asia.


1 person likes this
A

Anonymous

16-02-2018 1:46 pm posted by Anonymous

Tämä on kyllä perseestä. Mutta rivit saa säilymään sillä että lisää aina vihreästä plussasta uuden otsikon ja syöttää tekstit ja summat niille. Alla kuvasta voi nähdä esimerkkinä että rivit, joissa EI ole tuota ruksilaatikkoa, EI kopioidu seuraavalle vuodelle.

Summat ei kopioidu jos laskettaa raportin uudelleen VAIKKA ne olisi syöttänyt tuommoisille ruksi-riveille. Ohjelmahan väittää että syötetyt tekstit ja summat säilyy mutta todellisuudessa ne ei säily. Eli jos on tehnyt muutoksia kirjanpitoon niin kannattaa syöttää muutokset käsin.


1 person likes this
A

Anonymous

22-02-2018 9:26 am posted by Anonymous

Jos liitetieto raportti tehdään uusiksi, kannattaisi myös suunnitella koko tilinpäätöksen tulostusta myös suoraan wordiin ja/tai exceliin (.docx tai .xlsx tiedostoiksi). Näillä välineillä raporteista voisi sitten muokata halutun näköisiä. Ainakin tällä hetkellä NV:n raporttipohja rajoittaa muokkausta aika paljon ja tilinpäätöshän tehdään kirjanpitovelvollista varten, eikä suinkaan kirjanpito-ohjelmiston toimittajan tarpeisiin.Sama koskee myös tase-erittelyä.


1 person likes this
Login or Signup to post a comment