Start a new topic
A

Anonymous

Veroilmoituksesta 6B

19-04-2017 11:23 am posted by Anonymous

Veroilmoituslomakkeelle tulee ilmoitukset:

Kenttä 364, arvo "VSY062", Olet ilmoittanut 6B lomakkeella tietoja poistoista, anna erittely poistoista 62-lomakkeella

Kenttä 365, arvo "VSY062", Olet ilmoittanut 6B lomakkeella tietoja poistoista, anna erittely poistoista 62-lomakkeella

vaikka mitään poistoja ei ole tehty eikä ko. kohtiin ole syötetty mitään lukuja. Sama ilmoitus tulee vaikka syöttää molempiin kohtiin 0, miksi näin?


R

Rane Olsen

Visma

19-04-2017 11:33 am posted by Rane Olsen

Moi Tuija,

Kaavat hakevat arvoja kirjanpidosta, jos tulos on nolla, siihen laitetaan nolla. Avaa verolomake, tyhjennä nollat pois ja tallenna + merkitse valmiiksi.

Lomakkeen voi lähettää tuosta ilmoituksesta huolimatta, se on vain muistutus asiasta lomakkeen 62 osalta.

A

Anonymous

20-04-2017 1:29 pm posted by Anonymous

Hyvä Tuula, kirjoitit juuri ajatukseni tänne. Tämä on todella ärsyttävä piirre 6B:llä, varsinkin kun niitä ilmotuksia tekee näinä päivinä yhden toisensa jälkeen. Eikö tarkistukseen saisi mitenkään 0-arvoa hyväksyttäväksi ko. kenttään? Näyttäisi herjan vaikka vihreällä.

Itse asiassa verolomakkeen jokaisen kohtaan pitäisi kai jotain merkitä, jos oikein ymmärrän Verottajalta juuri tällä viikolla tulleen muistutuksen, kohta 2:

A

Anonymous

20-04-2017 1:39 pm posted by Anonymous

Hei, tällä 6B lomakkeella on esimerkiksi ainakin yksi virhe jolloin verojen viivästysseuraamukset mitkä on kirjattu tilille 9540 tulevat laskelmaan tuplana jolloin veroja menee maksuun liikaa jos tätä ei huomaa. Taseen kaavojen puutteista en edes kehtaa mainita, melko lailla käsityötä.

Tehtiinköhän uudistukset liian kiireisellä aikataululla kun pieniä vikoja on paljon eikä niitä ehditä korjaamaan.

Tsemppiä Marja-Terttu, reilun viikon päästää kiireet loppuu... ehkä Smiley Happy

A

Anonymous

20-04-2017 1:56 pm posted by Anonymous

Kiitos Tuula jälleen, tämän unohdinkin mainita! Olen myös tämän kanssa tehnyt ylimääräistä työtä ja käynyt jokaisen asiakkaan kohdalla korjaamassa kaavaa... En edes löytänyt missä kohtaa tuo tili 9540 oli koodattu väärin mutta lopputulos on tosiaan sen verran väärin. Auttaisi meitä kiireisiä kirjanpitäjiä jos kaavat olisi oikein. Toki se on jo taivaallisen ihanaa kun suurin osa menee oikeaan lokeroon! Smiley Happy

A

Anonymous

20-04-2017 2:55 pm posted by Anonymous

Eikä pidä unohtaa, että jos esim. asiakkaalla on sakkoja, pysäköintivirhemaksuja yms.tilillä 8780, niin vaikka nämä ovat selkeästi vähennyskelvottomia kuluja niin veroilmoituksen kaava laskee nämä mukaan myös lomakkeen kohtaan 377, muut vähennyskelpoiset liiketoiminnan muut kulut. Tämänkin takia pitää käydä tuon kentän summaa ja myös verotettavaa tulosta käydä muuttamassa käsin. Luulisi Netvisorin päässä olevan sen verran asiantuntemusta, että osataan tehdä kaavat automaattisesti sellaisiksi ettei tarvitse kirjanpitäjän käydä kauheasti käsin lukuja muuttelemassa. Vanha kunnon Tikon sentään toimii veroilmoituksissa niinkuin pitää. Netvisorilla on tässä vielä paljon opettelemista, eikä tämä ole vuosien aikana muuttunut yhtään. Joissain tapauksissa melkein tekee veroilmoituksen nopeammin näpyttelemällä sen Verohallinnon palveluun kuin Netvisorin kautta, jossa pitää käydä luvut tarkemmin läpi ja sitten tehdä noita manuaalisia korjauksia. Niin tilitoimistot kuin asiakasyritykset maksavat Netvisorille siitä että kaikki toimisi niinkuin pitää, ei meidän kuulu niitä kaavoja itse säätää, kyllä se pitäisi ohjelman toimittajan hoitaa että kaavat ovat kerralla oikein, vai mistähän tässä oikein maksetaan. Vai maksaako NV meille että me täällä säädetään kaavojen kanssa joita he eivät osaa oikeiksi laatia. Ei ole ensimmäinen, eikä tuskin viimeinenkään kerta kun sanon, että Netvisor voisi hommata sinne kehitykseen sellaisia ihmisiä jotka ihan oikeasti tajuavat sisällöllisistä asioista, kun välillä tuntuu että ohjelman moderni ulkonäkö on toimivuutta tärkeämpi seikka ja muutoksia tehdään ihan muutosten vuoksi. Tässä olisi ihan oikeasti kehittämisen paikka, että juurikin nämä veroilmoitukset saadaan toimimaan, josko jo vuonna 2018, vaikka epäilen vahvasti ettei vielä silloinkaan ole edistystä tapahtunut yhtään. Rane ja kumppanit voisivat tästä ottaa koppia.

A

Anonymous

20-04-2017 3:00 pm posted by Anonymous

Kyllä puhut Teemu asiaa!

Toivottavasti joku ottaa kopin, mieluummin ennemmin kuin liian myöhään.

Marja-Liisa Lohtander

Visma

21-04-2017 2:49 pm posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei,

kiitos teille kommenteista. Tänään on oikaistu tuotantoon tuota yllä mainittua lomakkeen kohtaa 377 (Muut vähennyskelpoiset liiketoiminnan muut kulut). Tässä kaavassa "Tunnusluku 379 Veronkorotukset" vähensi Liiketoiminnan muista kuluista virheellisesti myös rahoituskuluihin kuuluneiden kahden tilin saldon, tilin 9530 ja tilin 9540, mutta tuo Teemun mainitseman tilin 8750 saldon olisi pitänyt tulla aiemminkin vähennetyksi näissä 2017 kaavoissa tässä kohdassa. Kannattaa joka tapauksessa ottaa kaavat uudelleen lomakkeelle. Tämä tehdään tuloveroilmoittamisen etusivulla, josta ensin poistetaan verolomake (Lisää -napin takaa avautuu Poista -toiminto) ja haetaan se uudelleen. Tähän mennessä syötetyt tiedot säilyvät lomakkeella, mutta kaavat haetaan lomakkeelle uudelleen.

Haluamme kehittää kaavojen toimivuutta, joten otamme mielelläni vastaan huomioitanne.

A

Anonymous

22-04-2017 5:28 pm posted by Anonymous

Tämä on edelleen väärin tilin 9540 osalta, vaikka tänään latasin lomakkeen. Eli edelleen vähentää arvoa kohdassa 377. Piti käsin ottaa pois kohta 379 ja miinusmerkki.

A

Anonymous

23-04-2017 12:05 am posted by Anonymous

Eikö voisi laskea myös nettovarallisuuden valmiiksi, joko positiivisen tai negatiivisen tilanteen mukaan? Ja edellisten tilikausien tappio tulee ärsyttävästi väärään lokeroon ja väärän merkkisenä, saisiko sen oikeaan paikkaan automaattisesti?

Marja-Liisa Lohtander

Visma

24-04-2017 8:25 am posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei Katri,

laitan sinulle sähköpostia asiasta, sillä minulla näkyy tämä kohdan 377 kaava siten, että tuo tilin 9540 saldo ei vähennä siinä arvoa. Katsotaan yhdessä, mistä johtuu.

Marja-Liisa Lohtander

Visma

24-04-2017 10:09 am posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei Marja-Terttu,

lisäsin laskentakaavat nettovarallisuus -kohtiin. Samoin katsoin kaavat edellisten tilikausien voitto ja -tappio kohtiin. Nyt lukujen tulisi ohjautua oikein.

Marja-Liisa Lohtander

Visma

24-04-2017 10:43 am posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei Teemu,

vuoden 2017 verolomakkeen kaavaan kohtaan 377 on päivitetty nämä mainitsemasi vähennyskelvottomat kulut. Muutoinkin vuoden 2017 lomakkeen kaavat on käyty läpi ja niihin on tehty muutoksia. Otan mielelläni vastaan huomioita kaavoihin liittyen, jotta vuoden 2017 kaavat palvelevat paremmin.

A

Anonymous

24-04-2017 3:14 pm posted by Anonymous

Hei

Laitetaan nyt vielä tämäkin tähän veroilmoituskeskusteluun, että onko tosiaan niin hölmösti että joka vuosi pitää syöttää toimialatiedot sekä osakkeenomistajien tiedot uudestaan, oletin että kun vuoden 2015 veroilmoitus on tehty Netvisorissa, niin nämä tiedot siirtyisivät automaattisesti vuoden 2016 veroilmoitukselle, mutta tyhjää näyttää nuo kyseiset kohdat. Muissa ohjelmissa on tapana että nuo edellä mainitut tiedot kopioituvat seuraaville vuosille. Harvinaisen turhaa työtä noita tallennella joka vuosi uudestaan kun tiedot pysyvät muuttumattomina.

A

Anonymous

24-04-2017 3:18 pm posted by Anonymous

Teemu, täytetään näköjään samaa lomaketta ja aivan samaa juuri tuskailin.

Login or Signup to post a comment