Start a new topic
A

Anonymous

Huomautetun myyntilaskun viitesuoritus ei kohdistu

11-01-2017 3:20 pm posted by Anonymous

Myyntilaskusta lähetetty maksumuistutus, laskun tila huomautettu. Kun tästä tulee suoritus, viitteellisenä ihan oikein niin miksi se ei automaattisesti kohdistu?

Summa ei tietysti täsmää koska on huomautuskulu mutta eikö ohjelma oikeasti ymmärrä summa + huomautuskulu = maksettu summa?


R

Rane Olsen

12-01-2017 1:41 pm posted by Rane Olsen

Moi Taina,

Ylimääräinen maksu laskun pääomaan nähden voi olla muutakin kuin perintäkulu, esim. joku maksaa väärän summan. Jos nämä käsiteltäisiin automaattisesti, niin poikkeaman havaitseminen ei olisi niin helppoa kuin nyt. Lisäksi, miten automatiikka osaisi päätellä, mikä on perintää, mikä ylisuoritusta jne., ja miten nämä pitäisi käsitellä kirjanpidollisesti.

Mikäli asiakas on maksanut perintäkulun, käsitellään viite manuaalisesti kohdistaen ja käsittelytavaksi valitaan "perintä":

Näyttökuva 2017-01-12 kello 13.40.18.png

Tähän käsittelytapaan sisältyy oikaisu sekä kirjanpitoon, että reskontraan.

A

Anonymous

12-01-2017 2:33 pm posted by Anonymous

Asia selvä.

Yritin etsiä mutta ei osunut silmiin, löytyykö jostain kohdistamattomat viitesuoritukset -listaus?

A

Anonymous

12-01-2017 3:29 pm posted by Anonymous

Hei Taina,

Ne näkyvät heti Netvisorin tiedotusnäkymässä:

Kannattaa varmistaa, että Tiedotusnäkymän oikeuksista on laitettu muokkausoikeus Saapuneisiin viitesuorituksiin:

- Kari

A

Anonymous

08-11-2017 9:21 am posted by Anonymous

Moi Rane,

Lasku on muistutettu ja sitten huomautettu. Asiakas maksaa oikealla viitteellä oikean summan (ei mitään ylimääräistä eikä alimääräistä). Myyntilaskulla näkyy "Laskulle saapuneet viitesuoritukset" kyseinen maksusuoritus ja laskun saldo on nolla niinkuin pitää.

Tästä huolimatta suoritus näkyy kohdistumattomissa suorituksissa. Miksi se on siellä ja miten sen saa pois listalta sotkematta suoritusmerkintöjä tai tekemättä uusia turhia kohdistuksia, suorituksia ja oikaisuja?

Mielestäni viitenumeron ja summan täsmätessä suorituksen ei tulisi tulla kohdistumattomien listalle, koska eihän se ole kohdistumaton. Jos tällä halutaan vain korostaa käsittelijälle, että nyt se myöhäinen maksaja vihdoin maksoi sen laskun ja laita sille korkolasku, niin tällainen suoritus pitäisi olla eri listalla, esim. "Muistutettujen/huomautettujen laskujen suoritukset" ja siinä pitäisi olla esim. napit "Laadi korkolasku" tms. toimintoja ja "Kuittaa"/"Hyväksy" jos asiaa ei haluta viedä eteenpäin.

A

Anonymous

08-11-2017 9:46 am posted by Anonymous

Pengottuani tapausta huomasinkin, että asiakas on ilmeisesti maksanut perintäuhkaa peläten samana päivänä alkuperäisen laskun ja samaan syssyyn myös huomautuksen. Pelkään, että maksavat vielä muistutuksenkin samoin tiedoin.

Eli siksi suoritus oli kohdistumattomissa, kun ensimmäinen suoritus jo kohdistui ja tämä liikasuoritus ei.

Toki tästä herää uusi kehityskohde, josta on tainnut ollakin jo puhetta. Liikasuorituksille pitäisi tulla jokin huomiomerkintä, muu kuin "Suorituksen viitteelle ei löytynyt laskua" (koska onhan se siellä, se vain on jo maksettu) ja kohdistumattomissa voisi olla huomautus "lasku tällä viitenumerolla on jo maksettu" tms.

A

Anonymous

08-11-2017 10:27 am posted by Anonymous

Itse toivoisin että yrityskohtaisesti saisi valittua kirjautuvatko myös nuo ylimääräiset suoritukset asiakkaan laskujen maksuiksi automaattisesti vai ei. Nyt joudun kirjaamaan ne käsin (kun lasku on jo kerran maksettu) ja sitten vielä korjaamaan laskun tilan maksetuksi. Käytämme tätä toimintoa koska asiakkaan saldo on aina silloin oikein ja tuon tuplasuorituksen voi myöhemmin kohdistaa muille laskuille tai palauttaa asiakkaalle, myös maksukehotuksella näkyy asiakkaan todellinen saldo eikä tuplamaksuja tarvitse muistella jos ne kirjataan jonnekin selvittelytilille. Joillakin asiakkailla näitä tuplamaksuja tulee paljonkin.

A

Anonymous

08-11-2017 10:37 am posted by Anonymous

Kyllä, liikasuorituksien käsittelyyn kaivataan ehdottomasti parannusta. Edellisen kirjanpitäjän jäljiltä selvittelyssä on iso kimppu unohtuneita liikasuorituksia, joita nyt joudun perkaamaan ja palauttelemaan/kohdistelemaan käsipelillä.

Login or Signup to post a comment