Start a new topic

R

Raisa Ruokonen

20-12-2018 1:55 pm posted by Raisa Ruokonen

Hei Malla!

 

Olet oikeassa, jos käytetään näin, summa täytyy rivillä muuttaa nollaksi. Selvitän tätä lisää, ja palaan huomenna asiaan.

 

M

Minna Seistilä

28-12-2018 4:02 pm posted by Minna Seistilä

Hei Malla,

 

Vakuutuskäsittelyvalinnat tulevat palkkalajille aina valitun tulolajin mukaisena ja niitä ei voi muokata kuin niille tulolajeille, mihin verottaja sen on erikseen sallinut. Eli kohdistettaessa Sopimusruokailuvähennys-palkkalaji tulolajiin 334, tulee nuo vakuutuskäsittelyvalinnat palkkalajille.

 

Palkkalaskelmalla Työeläke- ja Työttömyysvakuutuksen laskennanperusteena (vuonna 2019 maksettavilla palkoilla) käytetään noita samaisia vakuutuskäsittelytietoja, mutta palkkalaskelmalla huomioidaan vakuutusmaksujen laskennan perusteena vain niiden palkkalajien arvot, jotka on liitetty Bruttopalkan kaavaan. Joten näin ollen Sopimusruokailuvähennys-palkkalajista ei lasketa Työeläke- tai Työttömyysvakuutusmaksuja, koska palkkalaji ei ole Bruttopalkan kaavassa mukana, vaan vähennyksenä Maksetaan-palkkalajin kaavassa.

sopimusruokailuvähennys.jpg

 

 

Jos samainen 334 tulolajikohdistus tehdään Ravintoetu-palkkalajille, huomioidaan siitä myös vakuutusmaksut, koska Ravintoetu-palkkalaji sisältyy Bruttopalkan kaavaan.

ravintoetu.jpg

 

Tästä aiheesta on toinenkin keskustelu Communityssa.

 

Mukavaa työpäivää!

Login or Signup to post a comment