T

Tuuli Korpijaakko

Mahdollisuus käyttää tilitoimistokohtaista varmennetta tulorekisteri-ilmoittamisessa

23-10-2018 12:04 pm posted by Tuuli Korpijaakko

 

 Julkaisemme marraskuussa mahdollisuuden käyttää tilitoimistokohtaista varmennetta tulorekisteri-ilmoittamisessa.

 

Näin ollen Netvisor tukee kahta vaihtoehtoista varmennetta tulorekisteri-ilmoittamisessa:

 

1. Tilitoimistokohtainen varmenne (julkaistaan marraskuun alussa)

 

Lähetettäessä ilmoitukset tilitoimistokohtaisella varmenteella tilitoimiston nimenkirjoitusoikeudellinen käyttäjä hakee varmenteen tulorekisteri.fi:stä, ja tallentaa sen Netvisorin käyttöliittymässä.

 

Näin saadulla varmenteella tilitoimisto voi lähettää ilmoitukset kaikista niistä asiakasyrityksistä, joiden kanssa tilitoimistolla on voimassaoleva toimeksiantosopimus ja valtuudet ilmoitusten lähettämiseen. Tässä vaihtoehdossa tilitoimiston asiakkaan ei tarvitse itse valtuuttaa Visma Solutionsia Netvisorin käyttöliittymässä.

 

Vaikka tilitoimiston asiakas olisi jo antanut valtuutuksen Netvisorissa ja tilitoimisto hankkii oman varmenteen, lähetetään tilitoimiston asiakkaan ilmoitukset tulorekisteriin käyttäen tilitoimiston varmennetta.

 

Katso lisätietoa varmenteen hakemisesta osoitteessa tulorekisteri.fi >

 

2. Netvisorin järjestelmäkohtainen varmenne

 

Kun halutaan lähettää ilmoitukset Netvisorin järjestelmäkohtaisella varmenteella, asiakasyrityksen pääkäyttäjä valtuuttaa Visma Solutionin Netvisorin käyttöliittymässä. Pääkäyttäjällä tulee olla nimenkirjoitusoikeus. Tämä tapa koskee niitä asiakasyrityksiä, joissa lasketaan palkat itse ja lähetetään ilmoitukset suoraan tulorekisteriin (ei käytetä tilitoimistoa).

 

Alla esimerkki-ikkuna, jossa valtuutus tehdään tuotteen sisällä:

 tr-ikkuna.JPG


A

Anonymous

23-10-2018 1:45 pm posted by Anonymous

Tarvitaan lisätietoja asiasta:

Aikaisemmin on tieto ollut, että asiakasyritys hoitaa valtuutuksen annettujen ohjeiden mukaisesti Visma Solutions Oy:lle ja sen jälkeen ilmoitukset pystyy lähettämään tulorekisteriin automaattisesti.

 

Onko tilitoimistokäyttäjien siis pakko toimia nyt tuon vaihtoehdon 1 mukaisesti ja hakea tilitoimistokohtainen varmenne?

 

Vai voiko tilitoimisto lähettää asiakasyrityksen palkanlaskennan tiedot vaihtoehdon 2 mukaisesti?

 

R

Raisa Ruokonen

23-10-2018 2:31 pm posted by Raisa Ruokonen

Hei Kati!

 

Tilitoimiston ei ole pakko hakea tilitoimistokohtaista varmennetta. Mikäli tilitoimisto ei hae tilitoimistokohtaista varmennetta, tilitoimiston asiakkaiden tulee antaa valtuutus Netvisorin käyttöliittymässä (vaihtoehdon 2 mukaisesti) ja heidän ilmoituksensa lähetetään Netvisorin järjestelmäkohtaisella varmenteella.

 

Verottajan ohjeistus tarkentui lokakuussa sen verran, että valtuutuksen antajan täytyy olla nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Tarkastamme jo annetut valtuutukset tämän osalta, ja otamme tarvittaessa asiakkaaseen yhteyttä.

A

Anonymous

23-10-2018 3:32 pm posted by Anonymous

Ikävää, että ette ole täysin ajantasalla ja nyt niitä valtuutuksia on antanut yrityksen pääkäyttäjät, jotka ei välttämättä ole nimenkirjoitusoikeudellisia henkilöitä. Itse sain kyllä tiedon tästä asiasta jo keväällä kun kävin tulorekisteri-koulutuksessa, eli ei se Verohallinnon ohjeistus asiasta ole kyllä mielestäni muuttunut tämän suhteen näin viime hetkillä.

 

Helpointa lienee ilmeisesti, että tilitoimisto hakee itselleen varmenteen, tämän suhteen toimintatapa Netvisorin osalta tulee varmasti pian? Varmenteen haun ohjeissa lukee näin:

 

"Vaikka yritys tai tilitoimisto tekee itse hakemuksen teknisen rajapinnan käyttöönottamiseksi, se voi kuitenkin ilmoittaa hakemuksessaan varmenteen tekniseksi yhteyshenkilöksi esimerkiksi ohjelmistotalon edustajan. Tämä yhteyshenkilö voi hoitaa tekniset käytännön asiat varmenteen haussa. Varmenteen tekniselle yhteyshenkilölle lähetetään turvasähköpostilla tarvittavat tiedot varmenteen muodostamista varten."

 

Eli tähän varmaan tulee ohjeistusta, kuka merkitään tekniseksi yhteyshenkilöksi.

 

Kun tilitoimisto on varmenteen hakenut ja tekniset asiat on hoidettu ja testattu, onhan niin, että sen jälkeen asiakasyrityksen ei tarvitse tehdä sen kummempaa vai pitääkö asiakasyrityksen tehdä jotain valtuutusta vielä erikseen?

 

R

Raisa Ruokonen

23-10-2018 4:46 pm posted by Raisa Ruokonen

Hei Kati!

 

Tilitoimiston varmenne mahdollistetaan Netvisoriin marraskuun alussa, samaan aikaan, kun varmennehakuja on mahdollista alkaa tehdä tulorekisteristä. Tekniseksi yhteyshenkilöksi laitetaan tilitoimiston käyttäjä. Varmenteen haku on Netvisorin käyttöliittymässä helposti käyttäjän tehtävissä, siihen ei tarvita suurta teknistä osaamista.

 

Tilitoimistokohtaista varmennetta käytettäessä tilitoimiston asiakasyrityksen ei tarvitse tehdä Netvisorille mitään valtuutusta, riittää, kun tilitoimistolla on asiakasyrityksensä kanssa voimassaoleva toimeksiantosopimus ja valtuudet tietojen lähettämiseen.

Login or Signup to post a comment