Start a new topic

Marja-Liisa Lohtander

Yhteisöpalvelumyynti (EUPM) tililuetteloon oletuksena

12-11-2021 7:49 pm posted by Janne Hirvonen (Updated 07-02-2018 by Marja-Liisa Lohtander)

Hei,

kiitos hyvästä huomiosta. Lisäämme yhteisöpalvelumyynnin ja -hankintojen tilit vakiotilikarttaan kun seuraavan kerran teemme tililuetteloihin päivitykset. Otamme mielellämme vastaan mahdollisia muitakin tililuettelojen päivitystarpeita.


A

Anonymous

10-02-2018 7:41 pm posted by Anonymous

Tilikarttaan voisi huolellisemmin määritellä verokoodit kaiken kaikkiaan. Kotimaan ostona on määritelty mm. rahoituksen tiliejä, edustuskulut, KELA korvaukset, lahjat hlökunnalle, km-korvaukset ja päivärahat..., jopa veron korotukset ja sakot. Tilikartta pitäisi vakiona olla sellainen ettei se johda virheeseen. Jos yleisiin käytänteisiin jollakulla on poikkeuksia, ne voinee itse kukin asettaa kohdalleen. mm. koko ryhmän 94..96... voisi käydä ajatuksella läpi. Mitä enemmän toimintoja automatisoidaan sitä tärkeämmäksi muodostuvat ohjelman oikeat ohjaustiedot. Nv käyttäjiltä säätyisi aikaa kun ei näitä säätöjä tarvitse tehdä jokaiselle asiakkaalle erikseen.

Marja-Liisa Lohtander

12-02-2018 8:33 am posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei Helena,

otin myös tämän huomion talteen. On totta, että vakiotilikartassakin voisi olla oletuksina tarkemmin määritellyt alv-koodit ainakin tällaisten selkeiden tilien osalta, jolloin erityisesti käyttöönottovaiheessa kun käydään läpi asiakasyrityksen määrityksiä ja raportointia, olisi päivitystarve vähäisempi.

J

Janne Hirvonen

12-11-2021 7:49 pm posted by Janne Hirvonen

Lisätkää oy:n vakiotililuetteloon tili ja tiliryhmä yhteisöpalvelumyyntiä varten.

- Uusi tiliryhmä: 334, "Yhteisöpalvelumyynti"

- Uusi tili: 3340, "Yhteisöpalvelumyynti", alv-tunniste EUPM 312 (paras oletus)

Tällä tavalla yhteisömyynti menee kausiveroilmoitukselle oikein oletuksena ja näkyy tuloslaskelmalla oikeassa tiliryhmässä.

Uusissa avauksissa oy:n tililuettelossa päivittäisin myös tilin 4470.

- Sama ryhmä (ulkopuoliset palvelut)

- Uusi: nimi "Yhteisöpalveluhankinnat", alv-tunniste EUPO (paras oletus)

Login or Signup to post a comment