Start a new topic
A

Anonymous

Käytössä olevan verokortin kertymätiedot palkkalaskelmalle

12-12-2018 12:09 pm posted by Anonymous

Olen jo pitkään kaivannut, että palkkalaskelmalle tulisi näkyviin henkilön voimassa olevan verokortin kertymätiedot. Tällöin palkansaaja näkee suoraan palkkalaskelmalta voimassa olevan verokortin kertymän.

Tällä hetkellä palkkalaskelmalla näkyy ainoastaan verokortin tiedot ja palkkakertymät vuoden alusta.

 

Tässä muutama esimerkki, missä tilanne tulee esiin:

a) jos palkansaaja ei tee muutosverokorttia, tulee verokortti voimaan 1.2. Tällöin vuoden alusta saldoa ei voida käyttää, koska tammikuun palkka mennyt ed.vuoden verokortilla.

b) jos palkansaaja tekee useamman muutosverokortin kalenterivuoden aikana, ei hän näe mistään voimassa olevan kortin kertymiä.

 

Tämän pitäisi olla mielestäni aivan perusjuttu mikä PITÄÄ näkyä palkkalaskelmilla. Nyt tilanne on se, että palkansaajat voivat virheellisesti verrata verokorttitietoa ja vuoden alun kertymää, mikä useassa tapauksessa on virheellinen verokortin tullessa voimaan helmikuun alusta.

 

Jos asiaan on jokin muu ratkaisu, kuulisin sen mielelläni.


A

Anonymous

12-12-2018 2:10 pm posted by Anonymous

En ainakaan tähän mennessä ole törmännyt ohjelmiin, joissa kyseinen tieto olisi näkyvissä. Kaikissahan on vaan sarake vuoden alusta. Loppupeleissä kuitenkin se on palkansaajan vastuulla seurata kertymiä ja reagoida tilanteeseen jos rajat ovat paukkumassa yli.

A

Anonymous

13-12-2018 10:13 am posted by Anonymous

Eipä taida tosiaan olla missään moista seurantatietoa, mutta olen samaa mieltä, että se olisi hyvä. Varsinkin nyt kun 2019 kaikilla on vain yksi vanhan B-kortin mukainen tuloraja. Aiemminhan seurannantarve ei ole ollut tarpeellista A-korttia käyttäville.

A

Anonymous

19-12-2018 9:30 am posted by Anonymous

Jos ei tuloseurantaa, niin ainakin verokortin tiedoissa pitäisi olla, että mistä alkaen se on voimassa, jotta palkansaaja voisi sitten itse

tarkistaa aikaisempien palkkalaskelmien perusteella, paljonko on tienattu. Tämä on luvattu Netvisorista kehittää jo aikoja sitten, mutta ei ole muutosta tullut. Vähintään se tieto pitäisi olla, mistä alkaen voimassa oleva verokortti on ollut käytössä.

A

Anonymous

19-12-2018 12:05 pm posted by Anonymous

Hei, on sellaisia palkkaohjelmia missä näkyy voimassaolevalla verokortilla tienatut palkat. Tuo toiminto olisi todella hyvä.
R

Raisa Ruokonen

19-12-2018 1:20 pm posted by Raisa Ruokonen

Kiitos kehitysehtotuksestasi!

 

Otamme ehdotuksesi huomioon, kun uudistamme palkkalaskelman sisältöä ja ulkonäköä.

Login or Signup to post a comment