Start a new topic
R

Rane Olsen

Laskentakohteisiin voimassaoloaika

12-11-2021 7:49 pm posted by Anonymous (Updated 27-05-2016 by Rane Olsen)

Moi Marja-Terttu,

Jos tietyn kohteen seuranta/käyttö päättyy, niin silloin se voidaan piilottaa.

Raportoinnin osalta esim. Kirjanpidon raporteissa on kuvan mukainen valinta:

2016-05-27_14-13-50.png

Sama valinta löytyy myös Kohdelaskennan raporteista.

Eli, piilotetun laskentakohteen osalta tiedot ovat aina raportoitavissa, piilottaminen vain estää sen käyttämisen siitä eteenpäin.


A

Anonymous

08-08-2017 4:31 pm posted by Anonymous

Olen piilottanut käytöstä poistuneita laskentakohteita, mutta silti esim. myyntilaskuilta tulee kirjauksia ko. laskentakohteille. Miten voin estää tämän?

J

Jani Korhola

31-01-2018 9:19 am posted by Jani Korhola

Hei Marja-Terttu ja Elina,

Emme tule tätä toivetta toteuttamaan sillä kuten Rane on vastannut, myös piilotetut laskentakohteet näkyvät raporteilla. Tuon Elinan kommentin perusteella tutkimme kuitenkin että onko myyntilaskulla jokin virhe joka mahdollistaa tuon kirjaamisen piilotetulle kohteelle. Mikäli on, niin tämä korjataan.

A

Anonymous

12-11-2021 7:49 pm posted by Anonymous

Asiakkaani seuraa tuotantoaan laskentakohteiden avulla ja tuotantoerän valmistus kestää noin 2 kk. Kohdistan tuotantoerälle sekä muuttuvat että kiinteät kustannukset niin pitkälle kuin mahdollista ja järkevää. Laskentakohteita voi kuitenkin vain joko perustaa tai piilottaa, ei asettaa esim. rajoitusta millä tilikaudella niitä käytetään. Ei voi olla niin, että esim. vuoden 2015 tuotantoerien laskentakohteet roikkuvat siellä ikuisesti mutta niitä ei voi myöskään piilottaa, koska milloin tahansa voidaan haluta katsoa edelliseltä tuotantokaudelta miten tietty tuotantoerä menikään. Siis tarvitaan laskentakohteelle voimassaoloaika.

Login or Signup to post a comment