Start a new topic
A

Anonymous

Verokoodi kirjanpitovelvollisen - ei toimittajan mukaan

15-08-2019 4:35 pm posted by Anonymous (Updated 21-08-2019 by Anonymous)

Juuri saamani tiedon mukaan ei kirjanpitovelvollinen voi vaikuttaa siihen, muodostuuko saapuvasta laskusta automaattisesti vähennettävää veroa vaiko ei. Tilanne tulee eteen mm. luont.etu autojen kuluissa (vuokrat, muut kulut) jotka eivät ole ALV vähennyskelpoisia. Toimittajan kohdalle voidaan merkitä verokannaksi 0%, kulutili voidaan määritellä ei-väh.kelpoiseksi tiliksi, mutta näistä huolimatta ohjelma muodostaa alv vähennyksen sen perusteella, että toimittajan lasku sisältää veroa. Ts. toimittajan laskun verotieto ajaa yli sen, miten asia on vastaanottavan yrityksen päässä kirjattava.

 

Näin ei pitäisi olla.  Toki jokainen toimittaja tekee laskunsa oikein ja oikeilla veromerkinnöillä omista lähtökohdistaan katsottuna. Se ei kuitenkaan saa määrätä sitä, miten lasku vastaanottavassa päässä käsitellään.  Me emme tee autoliikkeen kirjanpitoa vaan asiakasyrityksemme ja vain vastaanottavan yrityksen määritykset saavat olla niitä, jotka ohjaavat veron kirjautumista. 


A

Anonymous

19-08-2019 10:47 am posted by Anonymous

Tästä ollaan kyselty jo vuonna 2017 ja asiaan ei ole tullut mitään muutosta. Meillä tämä koski asiakkaan projektiin liittyviä laskuja joista ei todellakaan saanut vähentää alvia. Kaikki projektiin kuuluvat toimittajat piti muistaa ja laskut käydä supertarkasti läpi (olivat vielä isoja summia). 

 

Tämä on jotenkin ihan käsittämätöntä että käyttäjä ei saa määritellä oikeaa/poikkeavaa alv-käsittelyä toimittajan taakse. On vain valinta asiakkaan tiedoissa että alv-velvollinen/ei alv-velvollinen. 

 

https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Toimittajan-takaa-poistettu-oletus-alv-kanta-Miksi-laskut/m-p/162909

A

Anonymous

21-08-2019 12:12 pm posted by Anonymous

Ajoneuvokuluissa on varmaan hankala määritellä miten lasku tulee järjestelmään jos osa leasingautoista on vähennettävässä käytössä ja osa autoetukäytössä josta ei alvia saa vähentää. Laskut tulevat kuitenkin samalta toimittajalta. Autojen kohdalla käytän vientiselitteenä kaikissa kuluissa aina lisäksi auton rekisterinumeroa, näin on helppo pääkirjasta rekisterinumreolla viimeistään vuoden lähestyessa loppuaan tarkistaa ettei alv vähennystä ole mennyt vahingossa 0 alvisille autolle.

Login or Signup to post a comment