Start a new topic
A

Anonymous

Kuvan liittäminen laskuun, kuittiin ja/tai lähetteeseen.

16-06-2015 2:52 pm posted by Anonymous

Hei,

Onko keinoa liittää kuvaa laskurivien alle. Omana ajatuksenani on liittää tuosteisiin QR -koodi joka ohjaisi asiakkaan suoraan asiakastyytyväisyyskyselyyn.

Nyt olemme sanallisesti tätä toivoneet, mutta tuo QR-koodi voisi tepsiä paremmin.

Kyseessä voisi olla joko asiakaskohtainen lisärivi(-kuva) tai kaikkiin asiakkaisiin kohdistuva lisärivi(-kuva).

Terveisin

Lauri Stark


A

Anonymous

24-06-2015 8:38 am posted by Anonymous

Hei Lauri,

Kiitos viestistäsi! Toistaiseksi tämä ominaisuus ei ole tulossa ostolaskujen käsittelyyn. Kuvat täytyy siis lisätä liitteeksi.

A

Anonymous

24-06-2015 8:50 am posted by Anonymous

Hei,

Kovin valitettavaa, etenkin jos asiaa ei oteta mietintään. Minun täytyy sitten sijoittaa ko. koodi toisella ohjelmalla Netvisorin tuottamaan laskuun. Olen nyt viimeaikoina törmännyt sekä laskuihin, että kuitteihin joissa ko. koodi on laskulla/kuitilla mukana. Myös apteekin kuitista löysin ohjauksen Kelan sivulla josta näkee omavastuukertymän. Tämmöinen nopeasti toimiva linkki (ilmeisesti nopeasti leviävä tapakin) olisi todella kätevä.

A

Anonymous

24-06-2015 8:55 am posted by Anonymous

Luin vielä hieman tarkemmin vastaustasi. Kyseessä on siis meille myyntilaskuista johin ko. ominaisuus olisi tarpeen.

A

Anonymous

24-06-2015 9:20 am posted by Anonymous

Eikö lyhytosoitetta voi käyttää? Ei ehkä niin nopea kuin qr-koodi mutta osaako kaikki laskutettavat edes lukea puhelimellaan koodia. Linkki toimisi myös PDF-tiedostosta, jos lähetätte laskut sähköpostilla.

Sen voi lisätä helposti laskuille, kun lisää sen vakiotekstikenttään, joka tulostuu laskurivien jälkeen.

A

Anonymous

24-06-2015 9:37 am posted by Anonymous

Lyhytosoitetta voi käyttää ja käytännössä se on meillä jo useassa dokumentissa mukana. Mutta lyhytosoite ei ole yhtä "näkyvä" Kysymys on markkinoinnista. Kuva on selkeä ja hyvin erottuva elementti laskulla/lähetteellä ja/tai kuitilla. Kyseessähän voisi olla jollekin toiselle asiakkaalle myös jostain muusta kuvasta ei vain QR koodista. Eli ohjelmassa ominaisuus jossa myös kuvan voi liittää "vakioriviksi" näihin dokumentteihin antaa niille selvän lisäarvon.

Jos ongelmana on "turhat elementit" laskulla (finvoice), niin se voisi olla liitettävissä vaikka vain lähetteisiin ja/tai kuiteille tai se voisi tulostua vain paikallistulosteisiin ja/tai PDF eKirje tulostuspalvelussa. Meillä on verkkokauppa ja sieltä tulleisiin tilauksiin laitamme paketin mukaan kuitin joka toimii myös lähetteenä. Silloinkin kun lasku menee verkkolaskuna, paketin mukanan menee lähete. Tätä lähetettä haluaisin käyttää myös "markkinointiin". Siinä voisi olla elementtejä jotka antavat positiivisen viestin ja mielikuvan meistä yrityksenä. Lasku, lähete tai kuitti ei ole vain ko. dokumentti, se on myös markkinointiviestintää.

On totta, että kaikki eivät osaa puhelimella ko. koodia lukea, mutta tuntuu olevan kovasti nouseva trendi (pitkäikäisyydestä en osaa sanoa). Koodeja näkee koko ajan enemmän ja enemmän ja niiden tunnettavuus on nousussa.

A

Anonymous

11-08-2015 12:10 pm posted by Anonymous

Haluan vielä kommentoida tätä kuvan liittämistä. Nyt meille on tullut uusi asia tuon QR koodin lisäksi jonka haluaisin lisätä ainakin kuluttajille meneviin myyntilaskuihin/lähetteisiin. Kyseessä on siis staattinen kuva kuten esim. Logo (joka jo nyt tulostuu laskuille, lähetteelle jne.). Koska tarvitsemme (kuten muutkin yritykset) keinoja erottautua muista, on kaikki mahdolliset "markkinointikeinot" käytettävä hyväksi. Lähete ja lasku ovat sellaisia tulosteita joihin pitäisi pystyä lisäämään "mainos rivejä ja kuvia". Rivit ovat jo nyt mahdollisia, mutta vastaavasti kuvat pitäisi saada mukaan.

A

Anonymous

13-08-2015 4:06 pm posted by Anonymous

Tällä hetkellä tuemme laajennetun tuotehallinnan yhteydessä tuoteviivakoodien lisäämistä laskuriveille. Niissä tapauksissa viivakoodiin tuleva EAN-koodi toki haetaan tuotetiedoista.

Jo tällä hetkellä on mahdollista tilata asiakaspalvelun kautta asiakaskohtaisia laskupohjia, johon on mahdollista lisätä mitä tahansa kiinteätä tietoa (kuvia, viivakoodeja, tekstiä, muotoilua). Laskurivikohtaisen tiedon tuominen on kuitenkin jo hieman haastavampaa, eli niin että esim. QR-koodin url-tiedon voisi syöttää laskulla/laskuriveillä ja se valuisi sieltä laskulle. Tähän meillä ei ole tällä hetkellä rakennetta ja nyt nämä tiedot tulostuisivat myös. esim. verkkolaskulle ja tulostettavalle laskulle.

Mutta jos staattiset lisätiedot mille tahansa tarjous/laskupohjalle riittää, on se jo nyt mahdollista. Asiakaskohtaisen laskupohjan voi tilata asiakaspalvelusta ja veloitus muutoksista kertakustannuksena on 360 euroa + arvonlisävero.

A

Anonymous

27-08-2015 9:44 am posted by Anonymous

Hei Risto,

Ehdin nyt vastaamaan tähän esittämääsi staattiseen laskupohjaan. Ensinnäkin kyse ei tosiaankaan ole rivikohtaisista (tuotekohtaisista) lisätiedoista vaan kuvasta joka esiintyy kerran laskulla/lähetteellä.

Kysymys tuosta asiakkaalle luodusta staattisesta laskupohjasta. Onko niin, että laskupohjaan lisätään elementti jossa laskua/lähetettä muodostettaessa ohjelma hakee jonkun tietyn objektin tiedostosta? Jos on näin, onko mahdollista että tuo objekti on asiakkaan (esim. meidän) vaihdettavissa? Tarkoitan tässä sitä, että jos tehdään lasku-/lähete-pohja johon nyt lisätään jokin määrätty objekti, niin tämä objekti olisi muutettavissa/vaihdettavissa (ei siis muuteta laskupohjaa) vaan korvataan objekti jonka ohjelman noutaa laskua/lähetettä muodostettaessa.

A

Anonymous

27-08-2015 10:02 am posted by Anonymous

Laskupohjaa voi tosiaan muokata rakenteellisesti toiseen uskoon. Muotoiluja, tekstejä, taulukon sarakkeita ja tietoja voidaan muuttaa niiltä osin mitä tietoja palvelussa on nyt käytettävissä.

Kuva, viivakoodi tai muu upotettava pdf-elementti on siis laitettavissa lähete- tai laskupohjalle. Objektin osalta on mahdollista että sen sisältö muodostuu jonkin asiakkaalla- tai laskulla olevan tiedon pohjalta. Viivakoodi on mahdollista jos viivakoodin sisältö on olemassa jollain laskun tiedolla. Täysin vapaa liitteen tallentaminen ei suoraan onnistu laskulle, mutta esim. kuva voidaan hakea yrityksen oletuslogosta ja upottaa laskulle oma kiinteä logo. Tällöin yrityksen logoa vaihtamalla voidaan vaikuttaa laskulla olevaan kuvaan ilman muutoksia meidän toimesta. Tai jos näitä upotettuja objekteja on tiedossa oleva määrä, voidaan näitä laskupohjia kopioida useampi kappale valmiiksi esim. 10 kpl.

Toivottavasti tämä vastasi kysymykseen

A

Anonymous

27-08-2015 10:13 am posted by Anonymous

Aukaisen asiaa tästä oheisesta vastauksestasi:

"Täysin vapaa liitteen tallentaminen ei suoraan onnistu laskulle, mutta esim. kuva voidaan hakea yrityksen oletuslogosta ja upottaa laskulle oma kiinteä logo. Tällöin yrityksen logoa vaihtamalla voidaan vaikuttaa laskulla olevaan kuvaan ilman muutoksia meidän toimesta."

Ajatus on että jokin elementti tai pari (kuten yrityksen logo mutta ei kuitenkaan se) olisi rakennettu lasku-/lähetepohjaan ja asiakas (esim. me) voisimme muuttaa tuota "logoa" tarpeen vaatiessa. Eli vaihtaisimme elementin/-tit uuteen samalla tavalla kun yrityksen logo vaihdettaisiin.

Tuo esille tuomasi mahdollisuus, että "Objektin osalta on mahdollista että sen sisältö muodostuu jonkin asiakkaalla- tai laskulla olevan tiedon pohjalta" ei ollut aikaisemmin mielessä. Olin alustavasti miettinyt vain vakiokuvia lähetteille/laskuille, mutta mikäli ko. kuva on triggeroitavissa jonkin asiakas-/laskulla olevan tiedon pohjalta, antaa tämä vielä paremmat mahdollisuudet käyttää ko. tulosteita myös markkinointiin. Se olisi vieläkin paremmin "personoitavina".

A

Anonymous

03-09-2015 12:24 pm posted by Anonymous

Palaten aikaisempaan teemaan jossa on tarkoitus käyttää laskua/lähetettä markkinointitarkoituksiin. Tässä vaihtoehdot Netvisorin näkökulmasta:

1. Verkkokaupasta tuotava erillinen pdf-sivu

Jos käyttämänne verkkokauppa on integroitu Netvisoriin niin että myyntilaskut tuodaan rajapinnan kautta, voidaan tätä rajapintaa laajentaa ja generoi jo lähtöjärjestelmässä halutunlainen pdf laskun liitteeksi. Tällöin tämä lähtee laskun mukana asiakkaalle. Tämä ei tällöin ole rajoitettu sisällön suhteen, koska pdf muodostetaan jo lähtöjärjestelmässä

2. Myyntilaskujen lähetysvaiheessa kaikille tulostuspalveluun lähetettäville laskuille vakioliite

Myynnin lähetysvaiheessa on nykyään toiminto jossa kaikille lähetettäville laskuilla voidaan manuaalisesti liittää pdf. Tämä on toki tällöin kiinteä, mutta tällä voidaan esim. laskun toiselle sivulle (tai kääntöpuolelle) upottaa haluttu markkinointiviestintämateriaali

3. Asiakaskohtainen tulostuspohja

Tästä oli ylemmässä keskustelua. Eli tosiaan Netvisoriin voi tehdä haluttu määrä tulotuspohjia joissa on kiinteätä sisältöä. Muuttuvan sisällön suhteen on kuitenkin rajoituksia, jotka voivat olla tässä merkittävät. Voimme esimerkiksi:

- muodostaa erilaisen viiva/kuva -koodin. Seuraavat koodit ovat tuettuna: Codabar, Code 39, Interleaved 2 of 5, Code 93, Code 128, EAN-13, EAN-8, JAN-13, Bookland, UPC-A, UPC-E, Postnet ja kuvakoodeista PDF417, Truncated PDF417, DataMatrix, QR Code

- hakea laskulle yrityksen tiedoista kulloinkin voimassa oleva logo (kuten yllä mainittu)

- tulostaa Netvisorissa asiakkaan tai laskun tiedoissa oleva kenttä haluttuun paikkaan. Esimerkiksi jos asiakkaalla olisi asiakaskohtainen url-osoite omien tietojen katomista varten, voisi tämän tulostaa haluttuun kohtaan

Emme kuitenkaan voi esim. hakea tietoa (kuvaa tai muuta tietoa) esim. ulkopuolisesta järjestelmästä ajonaikaisesti.

Näistä joku saattaisi soveltua tarpeeseenne. Asiakaskohtainen pohja voisi siis sisältää kuvia ja muuta kiinteätä tietoa sekä asiakkaalta tai laskulta tuleva url -osoite joka sitten upotettaisiin QR-koodiin ja olisi näin asiakkaan luettavissa. URL-osoite täytyy vain tallentaa johonkin sellaiseen kenttään joka jo Netvisorissa on, joka myös vie tällöin sen sisältöpaikan laskulta. Mutta url-osoite voisi olla vaikka "teksti ennen laskurivejä" kentässä.

Login or Signup to post a comment