Start a new topic
A

Anonymous

Tulorekisterin myötä palkkaennakot

10-09-2018 11:04 am posted by Anonymous

Hei,

tulorekisteriin valmistautuminen on aloitettu tilitoimistossamme. Ongelmaksi muodostuu palkkaennakot.

Olen ymmärtänyt että Netvisorin palkkaennakon maksatus jää ohjelmassa käyttöön sellaisenaan kuin nyt, korjatkaa jos olen väärässä...

 

Miksi? Palkkaennakko pitää ilmoittaa verohallintoon ohjeiden mukaisesti, eli siitä pitää huomioida ennakonpidätys ja muut pidätykset? Toisin sanoen sen maksua ei voi jättää ilmoittamatta. Tulolajia sille sellaisenaan ei ole.

 

Kehittäkää palkkaennakon maksu ohjeiden mukaiseksi eli, niin, että siinä merkitään brutto TAI netto ja ohjelma laskee henkilön tietojen mukaiset pidätykset ja ilmoitukset lähtee tulorekisteriin näiden perusteella ja Verohallinnon ohjeiden mukaisesti. Varsinaisessa palkanmaksussa, kun luodaan palkkalaskelmat, maksettu ennakko tullee näkyä siten bruttopuolella. Vastaava toiminto on kuitenkin jo olemassa siinä Yrittäjäpalkan-maksussa.

 

Jos tämä on mahdotonta, poistakaa se ominaisuus käytöstä kokonaan, jotta kaikesta tehdään palkkalaskelmat, jolloin ainakin toimitaan verohallinnon ohjeiden mukaisesti.

 

Tällaisenaan on tilitoimiston näkökulmasta todella haastavaa ohjeistaa asiakkaita, koska Netvisor mahdollistaa verohallinnon ohjeistuksen vastaisen toiminnan.

1 Comment

S

Sini Alamäki

10-09-2018 12:22 pm posted by Sini Alamäki

Hei Kati 

 

Tulorekisteri ei ole muuttanut eikä ole muuttamassa verohallinnon ohjeistusta ennakoiden käsittelyn osalta. Koska menettely vastaanottavassa päässä on vastaava kuin nykyisin, olemme linjanneet  ettei menettelyn muutos varsinaisesti kuulu tähän tulorekisteriprojektiin. Tulorekisteriltä on käsittääkseni kysytty paljon palkkaennakoiden käsittelystä ja mekin tulemme tarkemmin ohjaamaan asiakkaitamme käsittelyssä, mutta laskelman muodostaminen ei tässä yhteydessä tule muuttumaan. 

 

Ehdotuksesi yrittäjäpalkan logiikan hyödyntämisestä on hyvä. Yrittäjäpalkka eroaa palkkaennakosta kuitenkin siinä, että yrittäjäpalkassa muodostetaan palkkalaskelma ja palkkatosite sekä maksetaan ja toimitetaan palkkalaskelma palkansaajalle. Näin ollen yrittäjäpalkka on verrattavissa tavalliseen palkkalaskelmaan. 

Login or Signup to post a comment