Start a new topic
A

Anonymous

Tulorekisteri Netvisorissa

11-10-2018 8:47 am posted by Anonymous

Miksi annatte yrittäjille uutiskirjeissä ja internet-sivuilla näin ruusuisen kuvan tulorekisteristä Netvisorissa?

 

"HUOM! Netvisorin palkanlaskenta toimittaa tarvittavat tiedot tulorekisteriin automaattisesti, mikäli yrityskäyttäjä on antanut tähän valtuutuksen Netvisorissa. Tulorekisterisivuiltamme löytyy lisätietoa valtuuttamisesta ja muita tulorekisterikoulutuksia."

 

Tuntuu tilitoimiston näkäkulmasta todella ikävältä, että tällä jokseenkin vähättelette palkanlaskijoiden työtä. Vai onko Netvisor vastuussa siitä, jos tiedot lähtevät tulorekisteriin virheellisesti?

 

Netvisor ei tee näitä toimia, vaan palkanlaskija:

Palkkamalleja pitää päivittää, tulolajit määritellä, työsuhdetiedot pitää päivittää, poissaolotietojen ilmoittamis-asiat pitää pohtia, päivittää jne. Ja ensi vuonna tulorekisterin tullessa palkanlaskijan on tarkistettava nämä kaikki jokaiselta palkkajaksolta, jonka jälkeen tiedot lähtevät samalla kun palkka siirretään maksatukseenkin.

 

Olisi varsin mukavaa, mikäli avaisitte palkanlaskijoiden roolia ja työtä myös yrittäjien suuntaan. Nyt annatte sen kuvan, että tilitoimistojen palkanlaskijat eivät liity tähän projektiin millään tavalla.


S

Sini Alamäki

11-10-2018 12:28 pm posted by Sini Alamäki

Hei Kati

 

Pahoittelen, että olet saanut viestinnästämme sen kuvan, ettei palkanlaskijaa tarvittaisi jatkossa. Tavoitteenamme on tehostaa palkanlaskijan työtä ja tätä teemme helpottamalla ja automatisoimalla palkanlaskennan prosesseja. Tulorekisteri itsessään tulee lisäämään lähetettävien ilmoitusten määriä huimasti ja haluamme olla tukemassa teidän työtänne siinä, että ilmoitusten toimittaminen olisi mahdollisimman jouhevaa.

 

Tulorekisterin on yleisesti puhuttu tuovan raportointiin tehokkuutta ja reaaliaikaisuutta. Tunnistimme suunnitelmista sen, että myös meidän järjestelmätoimittajana tulee tukea tätä tehokkuutta ja reaaliaikaisuutta, jotta uudistusta koskevat mainospuheet tulevat katetuiksi myös palkanlaskijoiden arjessa. Pahimmillaan tulorekisteri voi olla monien ilmoitusten toimittamista manuaalisesti tiukoilla dead lineilla. En usko, että kukaan meistä haluaa sellaista. 

 

Olet aivan oikeassa siinä, että teitä palkanlaskijoita tarvitaan vielä tietojen ja asetusten määrittämiseen. Esimerkiksi tänään 11.10. julkaisemme uudistuksen, jossa mainitsemiasi työsuhdetietoja laajennetaan sekä tuodaan kirjauslajeille mahdollisuus asettaa poissaolojen ilmoittamismenettely. Näiden automaattiseen täyttämiseen ei järjestelmä pysty. Muutoksista mainitaan tarkemmin viikkojulkaisutiedotteessa täällä Communityssä vähän myöhemmin tänään. Samoin teitä tullaan tarvitsemaan tietojen tarkastamiseen. Tähän tuomme työkaluksi ilmoituksen esikatselun palkkalaskelman tarkastamisen yhteyteen. 

 

Haluan korostaa poimimastasi lainauksesta sen, että ilmoitusten toimittamisen edellytyksenä on yrityksen pääkäyttäjän antama valtuutus. Ilman annettua valtuutusta emme voi toimittaa yhtäkään ilmoitusta. Tätä olemme halunneet korostaa kaikessa viestinnässämme ja ehkä valtuuden antamisen painottaminen on voinut vaikuttaa siltä, ettei muuta tarvita. 

 

Palautteesi perusteella tulemme kuvaamaan täällä Communityssä tarkemmin tulorekisteri-ilmoittamisen prosessin. Tällöin varmasti aukeaa paremmin myös se, missä prosessin vaiheissa palkanlaskijan ammattitaito on tarpeen. 

 

Aurinkoista työpäivän jatkoa! 

A

Anonymous

11-10-2018 1:03 pm posted by Anonymous

Hei,

itse tiedän todella, että palkanlaskijaa tarvitaan tulorekisterin valmistautumisessa ja jatkossakin, mutta pääajatus tässä palautteessani onkin se, että annatte tiedotteissa ja mainonnassa sen kuvan, että se valtuutus on ainoa asia, jota tarvitsee tehdä, jotta tulorekisteriin tiedot lähtee automaattisesti. Ei siellä ole mainittu, että "valtuutuksen lisäksi tulorekisteriin valmistautuminen vaatii palkanlaskijan tekemiä muutoksia.." tms.

 

Nyt viestinnässä on se ongelma, että jos ei ole tarvetta perehtyä asiaan enempää, on teidän viestinnän perusteella selvää, että valtuutuksen teon jälkeen kaikki toimii ja ilmoitukset lähtee oikein.  Ymmärtänet ristiriidan?

Login or Signup to post a comment