Start a new topic
A

Anonymous

Miksi palkkalaskelmalla "vuoden alusta"-sarakkeessa näkyvät kaikki vuoden alusta käytetyt palkkalajit?

22-02-2018 9:15 am posted by Anonymous

Palkkalaskelma näyttää erityisen sekavalta kun työntekijälle maksetaan vain norm. palkka, mutta palkkalaskelmalla näkyvät myös muut palkkalajit ja "vuoden-alusta" sarakkeessa vastaavat summat. Erikoista myös, ettei näin ole kaikilla työntekijöillä.

Miten tämän saa pois niin, että vain kuluvan palkkakauden maksettavien palkkalajien yhtessumma näkyy "vuoden alusta"-sarakkeessa. Toisin sanoin, kun en maksa tässä kuussa saikkua sitä ei saa näkyä palkkalaskelmalla.

-L


Maiju Soljasalo

22-02-2018 12:03 pm posted by Maiju Soljasalo

Hei Liisa,

kiitos kysymyksestä, kyseessä on päivitys, joka toteutettiin 14.12.2017, ohessa julkaisutiedote:

  • "Maksettu lomapalkka" ja "Maksettu lomaraha" palkkalajit ovat nyt mukana sekä "Palkanlaskennan raporteissa" että "Palkkakortit"-raportilla. Myös "Vuoden alusta" kenttä on mukana palkkalaskelmalla (PDF) ko. palkkalajien osalta. Lisäksi palkkalaskelmalle käsin lisätyt palkkalajit näkyvät nyt "Vuoden alusta" kentässä.

Kumulatiiviset summat ovat näkyvissä palkkalaskelmalla, mikäli kyseisellä palkkalajilla on maksettu palkkaa palkansaajalle. Päivityksen tarkoituksena on esittää palkkalaskelma entistä tarkempana ja maksetut summat täsmäävät rahapalkkaan sekä bruttopalkan ansioihin. Näin palkansaaja myös näkee, miten paljon hänelle on vuosilomia maksettu.

Palkkamallin muotoilusta voi käydä muokkaamassa palkkalajien järjestystä palkkalaskelmalla: Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Valitaan palkkamallin kohdalta > Muokkaa (kynä/lehtiö) > Muotoilu -välilehti

Käyttöohje: Palkkamallin asetukset – Netvisor tukiportaali

A

Anonymous

22-02-2018 12:39 pm posted by Anonymous

Moi,

Kiitos vastauksesta.

Tässä muutoksesta ei kuitenkaan otettu huomioon, että palkansaaja ei välttämättä ymmärrä näitä asioita eikä myöskään osaa lukea palkkalaskelmaa kun se on niin sekava. Mm. sellaisissa tapauksissa kun työntekilälle täytyy tehdä ylimääräinen ajo kesken kauden, koska esim lisät ovat jääneet maksamatta, täytyy palkkalaskelmalle noussut palkka kuitata nollille tekemällä vastakirjaus "kuukausipalkan oikaisu"-palkkalajilla. Mutta, palkkalaskelman vuoden alusta sarake laskee palkkalaskelmalle nousseen palkan mukaan, vasta alempana näkyy kuukausipalkan oikaisu. Näin syntyy tilanne, missä näyttää siltä, että vuoden alusta kahden kuukauden aika olisi maksettu kolmen kuukauden palkka. Palkanlaskija kyllä osaa huomioida kuukausioikaisun, mutta muut eivät. Minulle on tässä kuussa tullut yli puolen palkkalaskelmista hylättyinä takaisin vain sen takia, etteivät hyväksyjät osaa tulkita palkkalaskelmaa. Työntekijät soittelevat ja tilailevat kaikenlaisia raportteja ja kyselevät kuinka paljon on maksettu milloinkin, koska eivät ymmärrä palkkalaskelmasta mitään.

Tämä muutos lisää palkanlaskijan työtä.

Ps. katso ensimmäiseen viestiin lisätty kuvaesimerkki sieppaa2

-L

A

Anonymous

01-03-2018 9:43 am posted by Anonymous

Kertymien mukaan tuonti palkkalaskelmalle oli hyvä uudistus, mutta toteutus on sekava. Voisiko kertymät vuoden alusta laittaa vaikka erikseen palkkalaskelman alaosaan ja säilyttää palkkarivit sellaisena kuin ne olivat aiemminkin (eli niin että vain kyseisellä kaudella maksettavien palkkalajien rivit näkyvät). Kertymissä näkyisi sitten vaikka kaikki palkkalajit joilla vuoden aikana palkkaa on maksettu.

Login or Signup to post a comment