Start a new topic
A

Anonymous

Tilinpäätöksen sähköinen allekirjoittaminen

24-03-2017 12:49 pm posted by Anonymous

Lähetin tase-erittelyn ensin itselleni allekirjoitettavaksi, jotta näkisin miten systeemi toimii... Nyt Netvisor ei enää annakaan lähettää sitä allekirjoitettavaksi asiakkaan edustajalle, miksi? Ei kai voi olla niin, että kun olet lähetysnäkymässä yhden kerran ja jos teet siinä väärän valinnan, et voikaan enää lähettää haluamaasi dokumenttia toiselle allekirjoittajalle? Ja lähettäminen ei muuten toiminut lainkaan IE:n kautta (Firefoxin kautta kyllä) eikä jos F-Securen pankkisuojaus on päällä.

Mielestäni myös tuossa allekirjoittamisesta saapuvassa viestissä pitäisi tarkemmin lukea, että kyse on Netvisorin tilinpäätöksen allekirjoittamisesta. Tänä päivänä kun on kaikenlaista huijausviestiä liikenteessä, parempi jos on yksilöitynä mistä on kyse. Asiakkaani tilintarkastaja jo kyseli, että uskaltaako linkkiä avata.

1 Comment

M

Markus Anttonen

28-03-2017 4:55 pm posted by Markus Anttonen

Moi

Sähköistä allekirjoitusta tullaan tulevaisuudessa parantamaan ja mahdollistamaan mm. aineiston korjaus jo lähetyksen jälkeen. Muutos vaatii muutosta myös Visma Signin puolelta, eikä pelkästään Netvisorista.

Nyt jos lomake on jo allekirjoitettuna Netvisorissa, olisi kaksi vaihtoehtoa edetä. Tehdään kutsu kokonaan uudestaan halutulle lomakkeelle klikkaamalla yritystä ja menemällä valikosta sähköinen allekirjoittaminen -kohtaan. Täältä tehdään kutsu uudestaan käsin halutulle henkilölle. Haluttu lomake pitää liittää tietokoneelta uuteen kutsuun. Kun tämä on allekirjoitettu, voidaan mennä tilikausiarkistoon ja lisätä tämä tilikauden liite -valinnalla oikealle tilikaudelle.

Vaihtoehto 2 on purkaa tilikausiarkistosta aineisto ja muodostaa se uudestaan tilinpäätöksen koostamis -kohdasta. Tosin tässä on miinuspuolena se, että tämä tekee uudelle aineistolle uuden arkistoviitteen.

Login or Signup to post a comment