Start a new topic
A

Anonymous

Tililuettelon uudelleen järjestäminen

11-09-2017 12:35 pm posted by Anonymous

Meillä olisi tarve järjestää tililuettelon ryhmittelyä uudelleen siten, että jo olemassa oleville tilejä (joilla on tapahtumia) pitäisi siirtää omille uusille tiliryhmille.

Aiheutuuko tästä ongelmia?

Kun lisään uusia tiliryhmiä, seuraan ongelma, että joudun numeroimaan jo olemassa olevia tiliryhmiä uudelleen. Aiheutuuko tästä hankaluuksia?


M

Markus Anttonen

11-09-2017 2:19 pm posted by Markus Anttonen

Moi Kirsi

Tilien/tiliryhmien muokkaus vaikuttaa tuloslaskelmaan tai taseraporttiin (riippuen tilin numerosta jota muokataan/ vaihdetaan tiliryhmää). Tiliryhmiä voi numeroida uudelleen, mutta siellä on oltava tyhjä numero johon ryhmän perustaa. Jos siirrät esim. tuloslaskelmaan kuuluvan tilin tiliryhmästä a, johonkin toiseen ryhmään, vaikuttaa se tuloslaskelmaan siten että se vähentää sen tiliryhmän a summaa kyseisen tilisaldon verran ja siirtää sen summan sitten siihen tiliryhmään, johon lisäät sen tilin.

Tililuettelossa tiliryhmissä on hierakkinen rakenne. Eli samassa tasossa voi olla useampi tiliryhmä. Tiliryhmien numerointi taas vaikuttaa siihen missä järjestyksessä tiliryhmä näytetään kyseisessä tasossa. Esim. jos olet tehnyt esimerkiksi 300 yleiset myyntitilit ryhmän alle uusia tiliryhmiä esim numerolla 305 ja 306, niin se 305 näytetään tuloslaskelmalla ennen ryhmää 306.

Jos epäilyttää, niin tee asiasta tukitehtävä. Jossa on esim. Excelissä mallipohja, missä näkyy mitä yrität muuttaa tilikarttaan. Sitten katsotaan onko se mahdollista toteuttaa.

H

Heidi Stranden

11-09-2017 2:54 pm posted by Heidi Stranden

Hei Kirsi,

Kun muokkaa tililuetteloa pitää ottaa huomioon seuraavat toiminteet, joissa on käytetty apuna mallitililuetteloiden tiliryhmiä ja tilejä (siis numeroita):

  • tuloveroilmoituksen kaavat
  • tilinpäätöksen raportit, erityisesti liitetiedot, mutta kaavoja voi olla muillakin tilinpäätöksen raporteilla
  • tulosseurannan näkymät (Taloushallinto/Budjetointi/Tulosseuranta)

Näissä toiminnoissa on kaavaja rakennettu tiliryhmien ja tilien numeroita käyttäjen. Kun muokkaat tililuetteloa niin tarkista, että kaavat ovat oikein ja muokkaa ne tarvittaessa tekemiesi muutosten mukaisiksi. Näin toiminnot raportoivat oikeat luvut.

A

Anonymous

12-09-2017 9:15 am posted by Anonymous

Liitteenä excel, jossa näkyy muutostarve

Onnistuuko ongelmitta?

Terveisin

Kirsi

M

Markus Anttonen

12-09-2017 6:43 pm posted by Markus Anttonen

Moi Kirsi

Näköjään tuota lähtötilanteessa olevaa tilikarttaakin on muokattu meidän oletusmalleista. Ensiksi kannattaa muuttaa tiliryhmän 305 numeroksi 306. Sitten tiliryhmän 305 voi tehdä uudestaan uudella nimellä. Tuota 307 ja 308 tilin numeroa ei välttämättä tarvitse muuttaa numeroksi 309 ja 310 , ellet sitten tee uutta tiliryhmää tuohon kohtaan ja tarvitse tätä varten vapaata numeroa.

Tuloverolomakkeen osalta nämä vaikuttavat liikevaihtoon, mutta se otetaan suoraan myyntituotot kohdasta, joka voi sisältää useamman tiliryhmän tämän alla. Tilinpäätöksen liitetietojen osalta kannattaa tarkistaa ettei siellä ole tehty jotain kaavariviä, joka sisältää näitä tiliryhmiä/tilejä, mitä muutos koskee. Jos siellä on joku kaava, jossa arvo otetaan tiliryhmästä 300 myyntituotot, ei näillä muutoksilla ole vaikutusta.

Login or Signup to post a comment