Start a new topic
A

Anonymous

Tulorekisterin käyttöönotto

05-09-2018 6:44 pm posted by Anonymous

Hei !

 

Katsoimme webinaarinne tulorekisteriin liittyen, mutta tarkentaisitteko vielä yhteenvetona seuraavaa (tai jos ohje jo löytyy, linkki siihen).

 

Pyrimme käyttämään ohjelmistoa niin, että kaikki mahdollinen ohjelmiston tarjoama automaatio saadaan käyttöön.

Tilitoimistossa on monasti pieniä mm. perheyrityksiä, joissa on vain säännöllisiä kk-palkkoja.  Lomarahat maksetaan (ts. lomat kuitataan pidetyiksi) helmi- ja heinäkuussa. Todellisuudessa meillä ei ole tietoa siitä, milloin lomat pidetään eikä myöskään siitä, jos maksettuun palkkaan sisältyy lyhyen sairasajan palkkaa tai muuta palkallista poissa oloa. 

 

KYSYMYS:  Miten tarvittavat tiedot em työntekijöiltä siirtyvät tulorekisteriin?  Pitääkö työajan syöttö tällöinkin olla käytössä vain siirtyvätkö  tiedot pelkän palkanlaskennan kautta. Maksatus hoidetaan NV kautta.


S

Sini Alamäki

06-09-2018 10:44 am posted by Sini Alamäki

Hei Helena 

 

Poissaolotiedot tullaan toimittamaan  automaattisesti tuntikirjausten perusteella. Palkanlaskija voi merkitä tuntikirjauksiin tietoja palkansaajille ilman, että palkansaajilla on työajankirjauspalvelu päällä. Poissaolotiedot toimitetaan palkkalaskelmasta toimitettavan palkkatietoilmoituksen yhteydessä. 

A

Anonymous

06-09-2018 10:55 am posted by Anonymous

Hei,

 

miten käytännössä menetellään silloin kun palkat maksetaan kuun alussa.

Tieto poissaolosta tulee vasta palkanmaksu tapahduttua tai jopa kuukauden jo päätyttyä.

S

Sini Alamäki

07-09-2018 10:19 am posted by Sini Alamäki

Hei 

 

Poissaolot ilmoitetaan siltä aikajaksolta kun poissaolotiedot ovat tiedossa. Poissaoloilla voi olla oma ilmoitusjaksonsa joka poikkeaa palkkajaksosta ja samalla ilmoitetaan automaattisesti myös tieto siitä, jos poissaoloja ei ko. aikajaksolla ole. Tulemme myöhemmin tuomaan Netvisoriin asetuksen, jolla tämä ilmoitusjakso on asetettavissa ja opastamaan tämän käytössä sitten kun valinta on tehtävissä. 

 

Palkallisten poissaolojen osalta palkan määrä poissaoloajalta on pakollinen tieto, joten sellaista poissaoloa, jonka ansio ei ole vielä tiedossa, ei voi edes ilmoittaa. 

 

Tulorekisterin tarkempi ohjeistus poissaoloihin liittyen: https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/yksityiskohtaiset-tulorekisterin-ohjeet/65357/tietojen-ilmoittaminen-tulorekisteriin-poissaolotiedot/

Login or Signup to post a comment