S

Sonja Kukkula

Resurssin getsalesinvoice.nv ja getorder.nv päivitys

04-07-2018 8:58 am tekijä Sonja Kukkula

Myyntilaskun tai tilauksen nouto resurssissa (getsalesinvoice.nv/getorder.nv) on uusi kenttä, joka palauttaa rahtikirjan numeron. Muutos liittyy Netvisorin MaventaEDI laajennokseen.

 

Uusi kenttä on <waybillidentifier>.

2 Waybillidentifier Merkkijono 1 Rahtikirjan numero 033000050143

 


A

Anonymous

05-07-2018 11:57 am tekijä Anonymous

Olisiko mitenkään mahdollista harkita näitä päivityksiä tehtäväksi niin, että get ja update-rajapintoihin tehtäisiin identtiset muutokset samaan aikaan, jolloin get-pyynnön sanomaa voisi käyttää myös update-puolella ilman lisämuutoksia?

Vielä parempi vaihtoehto olisi versioida APIt, jolloin olisi mahdollisuus valita, mitä versiota rajapinnasta käytetään, eikä yhtäkkiä huomata jonkun toiminnallisuuden hajonneen. Esim. xml-skeeman validointi kaatuu heti, jos sinne ilmestyy uusi kenttä. API-versiointi on kuitenkin aika normikäytäntö, jolla tällaiset muutostilanteet olisi hirveän helppo hallita ja antaa toimittajille esim. muutama kuukausi aikaa siirtyä käyttämään uutta versiota.

J

Johanna Nousiainen

23-07-2018 1:50 pm tekijä Johanna Nousiainen

Hei Esa,

kiitos palautteestasi! Suunnittelemme rajapinnastamme kokonaan uutta versiota, jossa versiointi ja ylipäänsä parempi käytettävyys otetaan huomioon. Nykyisessä rajapinnassa versiointia ei valitettavasti ole.

Muutokset rajapintaan pyritään tekemään rikkomatta taaksepäinyhteensopivuutta. Se tarkoittaa, että nykyisiä kenttiä ei muuteta tai poisteta. Jos tällaiselle muutokselle on pakottava tarve, pyritään siitä tiedottamaan hyvissä ajoin etukäteen.

Toimintamallina on ollut, että uusia kenttiä voidaan lisätä ilman ennakkovaroituksia, jotta uusia ominaisuuksia saadaan tuotua nopeasti myös rajapinnan kautta käytettäviksi. Rajapintaa käyttävät toteutukset kannattaakin ylläpidon helpottamiseksi rakentaa siten, että mahdolliset uudet kentät eivät riko toteutusta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin