S

Sini Alamäki

Tulorekisteri tulossa

03-09-2015 12:00 pm tekijä Sini Alamäki

Myös hallituksessa ja valtiolla halutaan kehittää sähköisiä prosesseja. 

 

Yhtenä hankkeista on kansallinen tulorekisteri, joka tullessaan tuo monta muutosta palkanlaskennan prosesseihin. Tässä vaiheessa uudistukset vaikuttaisivat lupaavilta palkanlaskijoiden työnkuvaa ajatellen. Tavoitteena on palkkoihin liittyvän tiedon käsittely yhden kanavan kautta. Palkanlaskennasta tieto kulkee tähän rekisteriin, josta sitä hyödyntäisivät kaikki tietoa tarvitsevat tahot: verottaja, vakuutusyhtiöt, Kela ja monet muut. Tämä omalta osaltaan parantaisi tuottavuutta, jota uudessa hallituksessa on peräänkuulutettu.

 

Viimeisimpänä aiheesta uutisoi Yle, joka tosin oli vielä hyvin skeptinen otsikoinnissaan:

Lisätietoa kärkihankkeista: Julkisten palvelujen digitalisointi voi tuoda tullessaan kansallisen tulorekisterin | Yle Uu…

 

Seuraamme aktiivisesti uutisointia tulorekisteristä. Käärimme hihamme ja ryhdymme toimiin sitten kun tästä on saatavilla riittävästi tietoa konkreettisia muutoksia varten.

1 Comment

S

Sini Alamäki

01-11-2016 9:28 am tekijä Sini Alamäki

Moni palkanlaskija vaikuttaa jo odottavan tulorekisteriä. Toivottavasti odotus on innokasta eikä kauhunsekaista. 

Olemme osallistuneet aktiivisesti verottajan mahdollistamaan keskusteluun tulorekisterin suunnittelussa. Tällä hetkellä mekin olemme odottavalla kannalla. Tulorekisterin tarkemmat määritelmät sisältävä tietuekuvaus tullaan julkaisemaan kesällä 2017 ja vasta tuolloin me voimme päästä työhön käsiksi omalta osaltamme.

Verohallinnolla tavoitteena on automatisoida viranomaismenettelyä, yksinkertaistaa kansalaisten asiointia eri viranomaisten kanssa ja vähentää yritysten hallinnollista taakkaa. Nämä tavoitteet sopivat hyvin Visma Solutionin tavoitteisiin tarjota tuottavuutta ja tehokkuutta asiakkaidemme prosesseihin. 

Viimeisimpiä uutisia tulorekisteriin liittyen on Digian valikoituminen verohallinnon ohjelmistotoimittajaksi. Onnittelut Digia!

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin