S

Sini Alamäki

Palkkojen vuosi-ilmoittaminen julkaistaan tänään 15.12.

15-12-2016 9:01 am tekijä Sini Alamäki

Palkkojen vuosi-ilmoitus tullaan julkaisemaan tämän viikon julkaisussamme 15.12. iltapäivällä.

Muistathan lähettää ilmoituksen tammikuun 2017 loppuun mennessä. Verottajan tietojen mukaan palvelukatko ei koske vuosi-ilmoituksen antamista, joten näitä tietoja voidaan ilmoittaa normaalisti.

Uudessa näkymässä on paljon vanhaa tuttua, mutta myös uutta.

Jatkossa voidaan lähettää vain palkkatiedot tai kustannusten korvaukset tai lähettää edelleen nämä molemmat. Oletuksena tarjoamme molempia ilmoituksia lähetettäväksi. Etusivulla on nähtävissä yhteenveto palkansaajittain molempien tietojen osalta. Lomaketta VSPSERIE (palkat ja kustannusten korvaukset) ei ole vaihtoehtona vaan lähetettäessä palkansaajan kaikki tiedot valitaan lähetettäväksi VSPSERIK (Palkkatiedot) ja VSPSKUST (Verottomat kustannusten korvaukset).

Aineisto ilmoitukselle muodostetaan "Muodosta vuosi-ilmoitus palkanlaskennan tietojen pohjalta" -painikkeella. Palkansaajakohtaisia sekä maksajakohtaisia tietoja voi tarvittaessa muokata muokkausikonista, josta pääsee myös tarkemmin tarkastelemaan ilmoituksen tietoja.

Ilmoituksen lähettäminen tapahtuu helposti toimintopainikeesta siirtymällä ilmoituksen lähettämiseen ja Katso-kirjautumiseen.

Poikkeustilanteissa löydät valikon toimintopainikkeen yhteydestä, josta voi mm. nähdä aineiston txt-muodossa.

Korjausilmoittaminen muuttuu. Jatkossa verottajalle toimitetaan korjatut tiedot kokonaan uudestaan. Tämä ei näy käyttäjille juurikaan. Tarvittaessa lähetettyä ilmoitusta voi vielä korjata ja lähettää tiedot uudelleen. Tämän päivän julkaisun yhteydessä poistoilmoituksen lähettäminen ei vielä toimi. Tulemme korjaamaan tämän ensi viikon julkaisuun. Poistoilmoitusta tarvitaan tilanteessa, jossa ollaan esimerkiksi ilmoitettu täysin väärälle henkilölle ansioita. Mikäli tällaisia virheitä käy, voidaan ne korjata viikon kuluttua.


M

Minna Seistilä

Visma

16-12-2016 10:36 am tekijä Minna Seistilä

Hei,

Tukisivuiltamme löytyy ohjeet vuosi-ilmoituksen tekemiseen.

Vuosi-ilmoituksentekemisestä järjestetään myös webinaari keskiviikkona 21.2.2016 klo 9:00.

J

Janne Hirvonen

05-01-2017 9:58 am tekijä Janne Hirvonen

Webinaaritallenne löytyy: Video Link : 1140

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin