Elina Tittonen

Visma

Viikkopäivitys 18.3.2021 - julkaisutiedote

18-03-2021 4:02 pm tekijä Elina Tittonen

Myynti

  • Lisäsimme productlist.nv rajapintaresurssiin kolme uutta parametria, joilla voi rajata palautettavia tuotteita. Mahdollisuus rajata julkaisutilan perusteella, sekä rajata pois hausta poistetut tuotteet.
  • Lisäsimme "Avoimet myyntilaskut" näkymän graafiin uuden palkin "Ylisuoritukset" jonka tiedoista pääsee myös porautumaan "Ylisuoritukset" näkymään.
  • Mahdollistimme myyntitilausten toimituskäsittelyn yhteydessä tilaukseen liittyvien dokumenttien tulostamisen ja lähettämisen erillisessä näkymässä "Käsittele tilausdokumentit". Näkymään siirtyminen tapahtuu aktivoimalla näkymästä "Tilausten toimittaminen ja laskuttaminen" sinne uutena tuodun valinnan "Tilausdokumenttien tulostus ja lähetys". Kun aktiiviseksi valinnaksi on oletuksena valitun "Ohita" sijaan asetettu "Käsittelyn yhteydessä" siirtyy ohjelman suoritus valinnan "Toimita valitut ja muodosta laskut" jälkeen dokumenttien käsittelynäkymään.

Näkymässä on erilliset valinnat dokumenttien käsittelyyn varastoille ja asiakkaille.

Varastoille valittavat dokumentit:
- Lähetteet
- Keräilylistat
- Muut dokumentit (Tilaus, Tilaus + tilisiirto, Pro forma sekä mahdolliset yritykselle kustomoidut dokumenttipohjat)


Asiakkaille valittavat dokumentit:
- Lähetteet
- Muut dokumentit (Tilaus, Tilaus + tilisiirto, Pro forma sekä mahdolliset yritykselle kustomoidut dokumenttipohjat)


Tämän lisäksi jokaiselle dokumenttiryhmälle on näkymässä omat dokumenttikohtaiset asetuksensa jotka ensimmäisen tallennuksen jälkeen säilyvät muistissa tehden seuraavien käsittelykertojen työskentelystä tehokkaampaa.


Dokumenttien tulostaminen vastaa niiden tulostamista tilausnäkymän "Tulosta" valikosta. Dokumenttien lähettäminen lähettää valitut dokumentit sähköpostilla sarakkeen "Vastaanottajan sähköpostiosoite" mukaiseen osoitteeseen. Oletuksena käytettävät osoitteet noudetaan varastokohtaisesta tiedosta "Sähköposti" sekä asiakkaan perustietojen kentästä "Sähköposti". Osoitetietoja voi myös editoida suoraan näkymässä.


Näkymän käyttäminen on vapaaehtoista ja jättämällä valinnan "Ohita" sivulle "Tilausten toimittaminen ja laskuttaminen" säilyy tilausten käsittelyprosessi aivan samanlaisena kuin ennenkin.

Ostot

  • Helpottaaksemme ostotilausten muodostamista paljon rivejä sisältävistä myyntitilauksista, päivitimme ostotilauksen käyttämään ensisijaisesti toimittajalle määritettyä oletus ALV-kantaa tuotteen taakse määritellyn ALV-kannan sijaan.
  • Lisäsimme ostolaskuluetteloon mahdollisuuden rajata laskuja kirjauspäivällä.

Palkat

  • Korjasimme virheen Verokortin tila -sarakkeessa. Verokortin Voimassa-tila näytettiin virheellisesti punaisella ja lisätieto ilmoitti aiheettomasti, että "Vuoden 2021 verokortti puuttuu".
  • Selkeytimme Matkojen käyttöönoton vaiheita ja ohjetekstejä. Vaiheiden määrää on vähennetty ja vaiheet on jaoteltu aiheittain. Lisäksi työaikaa koskevat vaiheet on siirretty Palkkojen käyttöönoton puolen vaiheiksi. Aloita käyttö -painiketta voi jatkossa klikata heti, ilman kaikkien vaiheiden kuittaamista.
Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin