J

Jani Korhola

Uudistettu Myyntireskontra ja Myyntilaskuluettelo olemassa olevien rinnalle tutustumista varten julkaistu 24.11.

01-11-2016 3:50 pm tekijä Jani Korhola

Hei,

Julkaisimme 24.11. uusitun myyntireskontranäkymän (Avoimet myyntilaskut) sekä myyntilaskuluettelon. Samalla asiakaslistauksessa käyttöön otettu Laajennettu haku -toiminnallisuus tulee osaksi näitä listausnäkymiä. Olemme myös yhtenäistäneet myyntireskontranäkymän sekä myyntilaskuluettelon toimintoja. Käytännössä löydät siis enemmän toimintoja myyntireskontranäkymästä kuin aiemmin. Lisäksi myyntilaskujen lähettämisen yhteydessä ollut "Viimeistele prosessi" -painike on poistettu ja järjestelmä suorittaa aineiston lähettämisen ja tositteiden muodostamisen itsenäisesti loppuun asti.

Uusia ja vanhoja näkymiä on mahdollisuus käyttää rinnakkain vuoden 2016 loppuun asti. Palautetta toiminnasta ja toiveista voi kirjata tälle sivulle kommentteina. Tammikuussa 2017 tulemme poistamaan vanhat listausnäkymät pois käytöstä.

Seuraavassa muutamia huomioitavia asioita uusissa listausnäkymissä. Esimerkit on otettu myyntireskontranäkymästä. Alla olevat kuvat voivat vielä hieman muuttua, sillä teemme testien yhteydessä vielä viimeisiä viilauksia näkymien ulkoasuun.

Saatavat yhteensä

Avoimet myyntilaskut -näkymään on uutena ominaisuutena tuotu grafiikkaa avointen myyntilaskujen näyttämiseen. Halutessaan käyttäjä voi vaihtaa graafin myös tuttuun "taulukkomuotoon".

Laajennettu haku -toiminnallisuus

Tämä on esitelty asiakaslistauksen uusinnan yhteydessä ja siihen voi tutustua siihen liittyvässä blogikirjoituksessa​. Alla olevien muiden toimintojen kanssa tallennusmahdollisuus antaa käyttäjälle mahdollisuuden muodostaa omia raporttejaan hyvin vapaasti.

Sarakkeet

Käyttäjällä on nyt mahdollisuus muokata listausnäkymien sarakevalinnat mieleisikseen. Valinnat tallennetaan ja ovat näin ennallaan kun näkymään tullaan uudestaan. Oletuksena tuomme näkyviin samat sarakkeet kuin on vanhoissa näkymissäkin.

Sarakkeisiin liittyen muutama huomioitava ja käyttöä helpottava asia.

Maksusuunnitelma: Näet suoraan listausnäkymästä onko laskulla maksusuunnitelma vai ei. Linkistä pääsee porautumaan itse suunnitelmaan.

Kohdistetut hyvitykset: Laskulle kirjatut maksusuoritukset ja hyvityksen ovat nyt eroteltuina. Lisäksi esim. Asiakkaan mukaan ryhmiteltynä näet myös kyseisen asiakkaan kokonaistilanteen - paljonko asiakkaalle lähetetyistä laskuista on maksettu ja paljonko on hyvitetty.

Edellisen lähetyksen kanava: Näet helposti miten lasku on viimeksi lähetetty. Auttaa esimerkiksi vikatilanteissa missä asiakas kertoo ettei lasku ole saapunut perille.

Ryhmittely

Laskujen ryhmittelymahdollisuuksia on lisätty. Ensimmäisellä käyttökerralla laskut on ryhmitelty tutusti laskun tilan mukaan. Asiakkailla joilla on CRM käyttössään, voivat ryhmitellä laskut myös lisätietokenttien perusteella.

Laskukohtaiset toiminnot

Laskurivin lopusta löydät toimintopainikkeen jonka avulla voit helposti tehdä laskulle tilamuutoksia, kirjata laskun maksetuksi, luoda hyvityslaskun tai lähettää laskun uudelleen.

Massatoiminnot

Yllä mainittuja laskukohtaisia toimintoja voi tehdä myös useammalle laskulle kerrallaan. Tämä onnistuu valitsemalla halutut laskut (tilasta riippumatta). Sitä mukaa kun laskuja valitaan, aktivoituu sivun alaraunassa toimintopainikkeet sen mukaan mitä toimenpiteitä laskuille voi tehdä.

Laskun toiminnot: Kuten yllä laskukohtaisesti, voi toimenpiteitä tehdä myös usealle laskulle kerrallaan.

Käsittele laskut: toiminto lähettää lähetettävissä olevat lähettämättömät sekä uudelleen lähetettävät laskut

Käsittele erääntyneet:


A

Anonymous

09-11-2016 2:14 pm tekijä Anonymous

Hei,

Haluaisin näkyville maksumuistutus- ja maksuhuomautus-päivämäärät raporttiin, sekä toki haun näiden päivien perusteella.

Lähetän esim. maksuhuomautuksen kaksi viikkoa maksumuistutuksen lähettämisestä, mutta tällä hetkellä minun pitää käydä kaikki muistutetut laskut yksitellen läpi, jotta tiedän milloin muikkari on lähtenyt. Tämä on turhan työlästä.

Mikko

A

Anonymous

09-11-2016 2:25 pm tekijä Anonymous

Ehdottomasti, tämän saman asian olen joskus laittanut toiveena Communityn jonnekin ideasivulle tms. Tosi turhauttavaa käydä lasku kerrallaan hakemassa muikkarin päivämäärä.

J

Jani Korhola

09-11-2016 3:09 pm tekijä Jani Korhola

Hei Mikko,

Hakuehdoksi asti tuo päivämäärä ei ole ainakaan ensimmäisessä versiossa tulossa, mutta kun valitset tuon "Edelllisen lähetyksen kanava" -sarakkeen ja rajaat haulla näytettäviksi laskuiksi vain maksumuistutetut, niin silloin näet jo suoraan myyntilaskuluettelosta edellisen lähetyksen päivämäärän. Laskuille pomppimisen voi siis unohtaa. Tämä ei ole ihan täydellinen ratkaisu, mutta parannus nykyiseen.

A

Anonymous

18-11-2016 2:12 pm tekijä Anonymous

Hei.

Vuosien päivät olen ehdottanut/pyytänyt asiakas-/laskuraportteja, josta näkyy laskun summa ja myös suoritusten summat siinä valuutassa, kun ne on syötetty. Eli tällä hetkellä näkyy vain euroissa, mutta rinnalle tulisi saada se valuutta, jolla lasku/suoritus syötetty. Tätä on kyllä jo lupailtukin, että olisi tulossa, mutta varmistelen.

J

Jani Korhola

21-11-2016 8:27 am tekijä Jani Korhola

Hei Milja,

Listauksiin on tulossa sarakkeena "Valuuttasumma", josta nähdään missä valuutassa lasku on lähetetty.

A

Anonymous

21-11-2016 11:11 am tekijä Anonymous

Hei.

Näkyykö listauksessa myös avoin summa alkuperäisessä valuutassa + saako suorituksista myös tiedot valuutassa?

A

Anonymous

25-11-2016 11:54 am tekijä Anonymous

Tämä on huomattava parannus aikaisempaan, ei tarvitse enää käydä jokaiselta laskulta erikseen kurkkimassa koska on lähetetty muistutus tai huomautus.

A

Anonymous

25-11-2016 1:18 pm tekijä Anonymous

Hei,

Toimistomme laskuttavat henkilöt eivät koe uudistusten edistävän työtään vaan päinvastoin. Laskutuksemme koostuu lähinnä vuokralaskuista. Omistamme n 2500 opiskelija-asuntoa, joissa asuu n 3600 opiskelija-asukasta. Asiakkaille lähetetään laskut pdf-muodossa sähköpostin liitteenä. Kertavuokrattavien tilojen laskuja lähetämme mm. yhdistyksille, mutta heilläkään ei ole verkkolaskujen vastaanottomahdollisuutta eli laskut lähtevät pdf-muodossa sähköpostitse. Sähköpostiin kirjoitettavat saatesanat vaihtelevat lähes joka kerta ainakin osittain.

Uutta versiota testatessamme hämmennystä aiheutti esim. laskun lähettäminen kohdasta "Lähettämättömät". Valitsimme lähettämättömän laskun ja lähetimme sen. Lähtikö lasku asiakastiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen? Jos asiakkaan takana ei ole sähköpostiosoitetta eikä verkkolaskutusosoitetta, minne lasku lähtee?

Käyttäjämme siis haluavat edelleen päästä käsittelemään laskuja niin, että sen voi tulostaa pdf-muotoon ja lähettää sähköpostin liitteenä.

Yksi vuokralaskuja tekevä henkilömme on lomalla, joten todennäköisesti palaamme asiaan vielä maanantaina.

A

Anonymous

28-11-2016 12:05 pm tekijä Anonymous

Hei! Päivityksen myötä laskuluettelosta on poistunut ominaisuus, jolla on voinut valita listasta usemman laskun ja tämän jälkeen valita "Tulosta laskut". Onko ominaisuus tulossa vielä takaisin? Nyt jokainen lasku pitää erikseen avata tulostusta varten ja se hankaloittaa ja hidastaa työtä huomattavasti.

A

Anonymous

28-11-2016 1:50 pm tekijä Anonymous

Hei,

miten pystyn tässä uudessa näkymässä tulostamaan myyntilaskuista paperiset versiot?

Sanna

A

Anonymous

30-11-2016 9:06 am tekijä Anonymous

Minäkin odotan vastausta tähän.

A

Anonymous

30-11-2016 2:57 pm tekijä Anonymous

Uudistetun laskuluettelon haku ei toimi. Kun kirjoittaa asiakkaan nimen hakukenttään, ohjelma tietenkin etsii useammasta kentästä tietoa kuin aiemmin ja näin tulee enemmän tuloksia. Mutta kun yritän käyttää laajennettua hakua, esim rajauksilla asiakas (tietty asiakas) ja tila (avoin) ohjelma näyttää vain murto-osan asiakkaan avoimista laskuista. Mistä tämä johtuu? Aiempi haku oli kätevämpi, koska se oli nopeampi ja ei mennyt niin paljon aikaa klikkailuun jos halusi katsoa esim. juuri avoimia laskuja yhdeltä asiakkaalta. Olisi parempi, jos aluksi aukeava näkymä olisi suppeampi ja hakisi tietoja suppeammin ja halutessaan hakua voisi laajentaa. Vanhaa näkymää ei kannata poistaa käytöstä, ennen kuin haku saadaan kuntoon.

J

Jani Korhola

30-11-2016 3:21 pm tekijä Jani Korhola

Hei Tarja,

Uudessakin näkymässä pääsee kyllä valitsemaan laskun lähetyskanavan kuten ennenkin. Tuollainen tilanne missä tätä valintaa ei ole tullut on voinut olla mahdollinen jos taustalla on ollut toinen lähetys menossa samanaikaisesti. Mikäli tämä tilanne toistuu, niin pyydän sinua lähettämään tukeemme tarkemmat tiedot tapahtuneesta, jotta voimme tutkia tätä tarkemmin.

J

Jani Korhola

30-11-2016 3:25 pm tekijä Jani Korhola

Hei Tuomo ja Anna,

Tuomme tulostustoiminnon takaisin. Tässä samassa yhteydessä ottaisin mielelläni vastaan tilanteita jolloin paikallinen tulostus massana on tarpeen. Tietysti poislukien normaali lähetysprosessi jossa tämän voi valita tulostusmuodoksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin