Marja-Liisa Lohtander

Katso -tunnistautumisesta varmenteen käyttöön

03-07-2020 8:45 am tekijä Marja-Liisa Lohtander

Katso-tunnistuksen käyttö päättyy 31.12.2020 ja siirrymme syksyn aikana Netvisorissa käyttämään varmennetta myös alv-ilmoittamisen, alv-yhteenvetoilmoittamisen, rakennusalan ilmoitusten sekä tuloveroilmoittamisen yhteydessä. 

 

Toteutamme muutoksen Netvisorissa siten, että valtuutuksen järjestelmäkohtaisen varmenteen käyttöön ja tilitoimistovarmenteen hakemisen voi tehdä etusivun widgetissä samaan tapaan kuin Tulorekisteriin valmistautumisen widgetissä. Mikäli yrityksellä jo on käytössä varmenne, joka on haettu tulorekisteri-ilmoittamista varten, käy tämä sama varmenne myös muuhun ilmoittamiseen. Toisin sanoen, jos yritys on jo antanut Netvisorissa valtuutuksen järjestelmäkohtaisen varmenteen käyttöön, ei asian suhteen tarvitse tehdä mitään. Sama tilanne on, mikäli kyseessä on tilitoimistoasiakas ja tilitoimistolla on käytössään tilitoimistokohtainen varmenne. Widget tulee näyttämään tiedot ja ohjaamaan varmenteen käyttöönotossa. 

 

Kun olemme toteuttaneet varmenteen käyttöönoton widgetin, järjestelmään tarvittavat rajapintamuutokset sekä yllä mainittujen ilmoitusten lähettämisnäkymien muutokset, voidaan ilmoittaminen Netvisorista tehdä varmenteella eikä erillistä kirjautumista Katso -tunnistautumiseen enää tarvita. Eli muutosten jälkeen kun varmenne on kunnossa, ilmoittaminen toimii varmenteella. Katso -tunnistautuminen säilyy järjestelmässä kuitenkin rinnakkaisena vuoden 2020 loppuun saakka. 

 

Tulemme kertomaan varmenteen käyttöönotosta lisää syksyllä. Lisäämme infoa asiasta myös suoraan Netvisor -palveluun. 


A

Anonymous

03-07-2020 9:27 am tekijä Anonymous

Hei!

 

Kun saatte betan auki ja, jos tarvitsette testaajia niin meiltä voisi löytyä kiinnostusta.

 

 - Terri, Oma Assari Oy

Marja-Liisa Lohtander

03-07-2020 1:31 pm tekijä Marja-Liisa Lohtander

Hei, 

sehän olisi oikein hyvä asia, kiitos. Laitan yhteystietonne meille ylös, niin olemme syksyllä sitten yhteydessä niin sovitaan miten testaus järjestetään. Oikein mukavaa kesän aikaa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin