Laura Sainio

Viikkopäivitys 14.12.2017 - julkaisutiedote

14-12-2017 5:17 pm tekijä Laura Sainio

Viikkopäivityksessä julkaisimme seuraavat uudistukset ja parannukset:

Palkat

 • "Maksettu lomapalkka" ja "Maksettu lomaraha" palkkalajit ovat nyt mukana sekä "Palkanlaskennan raporteissa" että "Palkkakortit"-raportilla. Myös "Vuoden alusta" kenttä on mukana palkkalaskelmalla (PDF) ko. palkkalajien osalta. Lisäksi palkkalaskelmalle käsin lisätyt palkkalajit näkyvät nyt "Vuoden alusta" kentässä.
 • Parannettu palkansaajan luontia niin, että kun vaihdetaan palkansaajan tyyppiä ja/tai kansallisuutta, niin henkilötunnus, y-tunnus tai syntymäaika -otsikko vaihtuu valintaa vastaavaksi.
 • Ulkomaisen palkansaajan henkilötunnus on aiheuttanu ongelmia, jos henkilötunnuksen muoto ja tarkastusnumero on täsmännyt suomalaisen henkilötunnustarkistuksen kanssa. Ongelma on korjattu. Muutoksesta johtuen palkanlaskentaprosessissa ulkomaalainen palkansaaja ei voi enää ilmestyä "Toimittamattomat palkkalaskelmat kohdassa" "Verkkopalkka" -listaukseen, vaikka hänelle olisi määritelty "Palkkalaskelman toimitustavaksi" "Verkkopalkka". Sen sijaan hänet laitetaan "Paikallinen tulostus" listaukseen. Uuden palkansaajan luonnin yhteydessä "Henkilötunnus", "Y-tunnus" ja "Syntymäaika" vuorottelevat riippuen käyttäjän valinnoista. Ulkomaalaisilla palkansaajilla annetaan "Syntymäaika"
 • Palkkaennakon lähettäjänä on "Pankkiliikenne"-näkymässä näkynyt virheellisesti ennakon saajan nimi. Tämä on nyt korjattu. 
 • Paransimme tilityspisteiden käsittelyä niin, ettei palkansaajaa voi enää liittää vahingossa monta kertaa samalla tilityspisteelle.

 • Palkkahistoriatiedot palkanlaskennan käyttöönotossa voidaan nyt tuoda usealle palkansaajalle kerralla käyttämällä Excel-tuontityökalua. Lue lisää blogista: https://community.vismasolutions.com/docs/DOC-2754

Tuotteet ja varasto

 • Varastoraporttien laajennetussa haussa oli ongelmia IE/Edge selaimissa kun yritettiin käyttää tapahtumatyypillä rajaamista. Nämä ongelmat on nyt korjattu. Lisäksi korjaustapahtumista on jatkossa mahdollisuus muodostaa varastotilaus pdf-tuloste.

Ostot

 • Ostotilauksen voi lähettää nyt myös sähköpostitse.

Myynti

 • Lisätty "Tilauskäsittely"-käyttöoikeudelle pääsy "Avoimet myyntitilaukset"-näkymään menun kautta. "Lisää uusi tilaus" ja "Lisää uusi tarjous" toiminnot vaativat edelleen myös "Myyntireskontran perustoiminnot"-käyttöoikeuden.
 • Kohdistumattomia viitesuorituksia voi nyt rajata myös pankkitilin perusteella.

Konsernit

 • Muutettu konserniraporttien tilien esittämisjärjestyksen logiikka järjestykseen Eliminointiyhtiö -> Emoyhtiö -> Tytäryhtiöt.

Yleiset

 • Paransimme pitkien valintalistojen näkyvyyttä niin, ettei osa listauksesta enää jää näyttämättä pienillä näytöillä.

A

Anonymous

15-12-2017 8:57 am tekijä Anonymous

Palkkalaskelmat ei näytä nyt yhtään hyviltä, kun tulee nuo vuoden alusta palkkalajit näkyviin... Ns.turhaa tietoa palkkakauden palkkalaskelmalla, kun näkyy monta palkkalajia, jotka ovat vain vuoden alusta näkymässä

A

Anonymous

15-12-2017 10:39 am tekijä Anonymous

Olen todellakin samaa mieltä. Mitä ihmeen hyötyä näistä ylimääräisistä riveistä on palkkalaskelmalla?? Joillekin voi tulla kaksisivuinen palkkalaskelma, koska on maksettu erilaisia työaikalisiä.

A

Anonymous

15-12-2017 10:57 am tekijä Anonymous

Eikös vastaava päivitys palkkalaskelmille tehty jo kerran aiemmin ja poistettu sitten negatiivisen palauteryöpyn jälkeen?

Mikä nyt eritavalla edelliseen päivitykseen liittyen, että julkaistiin uudelleen?

S

Sini Alamäki

15-12-2017 12:26 pm tekijä Sini Alamäki

Hei

Hienoa, että saamme palautetta toiminnastamme.

Aiemmin olimme pakotettuja perumaan muutos siinä esiintyneen virheen vuoksi, joka myös viestittiin julkaisutiedotteellamme. Olemme myös saaneet palautetta muutostarpeistamme palkkalaskelmien ja palkkatodistusten osalta, joiden vuoksi näihin muutoksiin on päädytty.

Kiitos palautteestanne ja mukavaa joulun odotusta!

Maiju Soljasalo

18-12-2017 5:07 pm tekijä Maiju Soljasalo

Ohessa linkki tuoteideointiin, jonka muutostarpeeseen olemme ratkaisseet

Lomapalkka ja -raha palkkalaskelmalle näkyviin

A

Anonymous

19-12-2017 8:06 am tekijä Anonymous

Tosi hyvä, että koko vuoden kertyvät tiedot on saatu näkyviin, se on tarpeellista.

Mutta tuossa alkuperäisessäkin tuoteideoinnissa juuri toivottiin, että ne esitettäisiin erikseen laskelman alaosassa tai muuten eriteltynä ko. palkkakauden tiedoista. Mielestäni juuri tämä tekee palkkalaskelmasta nyt vaikealukuisen, kun palkkakaudella on kaikki palkkalajit näkyvissä.

Ja onko niin, että vanhalla lomalaskennalla maksetut lomapalkat ja -rahat eivät näy kuitenkaan laskelmalla? Minulla eilen ainakin näin, että toisella työntekijällä näkyi rivinä kenelle lomaa oli maksettu uudella lomalaskennalla ja toisella ei, kenelle oli maksettu vanhalla. Eli saman yrityksen sisällä nyt työntekijöillä erinäköisiä palkkalaskelmia..

A

Anonymous

19-12-2017 11:53 am tekijä Anonymous

Miten saan palkkalaskelmalta pois näkyvistä ylimääräiset rivit: Lomapalkka (Kuukausipalkkalaiset) ja Lomaraha (Kuukausipalkkalaiset)? Lomalaskennan käyttöönottoprosessi on kesken ja noiden lisäksi laskelmalla näkyy vuoden alusta kertymissä todelliset rivit vuosilomapalkasta ja lomarahasta. En voi lähettää eteenpäin laskelmaa, jossa on aiheettomia tietoja.

Maiju Soljasalo

19-12-2017 2:42 pm tekijä Maiju Soljasalo

Hei Mervi,

otan sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin katsotaan mihin asti lomalaskennan käyttöönotossa on edetty.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin