Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Viitesiirtojen käsittely tiliotteella

01-03-2016 12:35 pm tekijä Anonymous

Asiakasyrityksessä on käytössä Netvisor ostoreskontra ja kirjanpito osiot. Koska myyntilaskuja yrityksessä ei tehdä niin myyntireskontra ei tarvita. Pankkikorttitilitykset tulevat yrityksen pankkitilille viitesiirtoina eikä Netvisorin tiliotteella ole mahdollista näitä tapahtumia tiliöitä. Ainut mahdollisuus viitesiirtoja tällä hetkellä käsitellä on myyntireskontra osion kautta. Mielestäni myös viitesiirot tulisi olla mahdollista käsitellä yrityksen tiliotteella. Onko muilla tullut eteen tällaista tilannetta?

Näyttökuva 2016-03-01 kello 12.19.31.png


A

Anonymous

02-03-2016 12:07 pm tekijä Anonymous

Tämä nyt ei vastaa kysymykseesi, mutta vinkkinä että mikäli kyseessä on luottokunnan tilitykset, niin luottokunnan sopimus kannattaa muuttaa siten, että tilitykset tehdään siten että provisiot eritellään maksun yhteydessä. Näiden luottokorttitapahtumien käsittelyyn on oma näppärä käsittely tiliotekäsittelyssä eikä se vaadi myyntireskontran avaamista.

L

Laura Niiranen

02-03-2016 3:29 pm tekijä Laura Niiranen

Hei Margus,

kuten äsken puhelimessa juttelimmekin tästä asiasta, niin jotta saat käsiteltyä viiteaineistoja Netvisorissa tiliotteelta, kun käytössä ei ole myyntireskontra-osiota, tulee maksuliikennesopimukselta lopettaa konekielisten viiteaineistojen noudot.

Kivaa päivän jatkoa!

A

Anonymous

03-03-2016 9:34 am tekijä Anonymous

Me kokeilimme tätä viime kesänä yhden asiakkaan kohdalla. Kun viitesiirrot otettiin pois päältä, emme nähneet, mitkä ovat maksuja laskuille ja mitkä ovat tilityksiä luotto- ja pankkikortteihin, koska viitteet tulevat tiliotteella yhtenä könttäsummana. Näin ollen saamistilien täsmääminen ei onnistu. Asiakkaamme tekee myyntilaskut toisesta järjestelmästä oman ketjuohjauksensa vuoksi. Viitesiirtojen pois päältä ottaminen toimii siis vain jos kaikki viitemaksut voidaan kirjata samalle tilille.

R

Rane Olsen

03-03-2016 12:17 pm tekijä Rane Olsen

Viitesuoritusten käsittely tiliotteen kautta on pankkiriippuvainen tällä hetkellä. En valitettavasti muista tarkkaan, minkä pankin viitesuorituksia, joita ei ole tiliotteelle eritelty, voi käsitellä tiliotteen muokkausnäkymän kautta. Suurimmassa osassa tapauksia tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan viitteistä tehdään ihan normaalisti tositteet kirjanpitoon (linkitystä tiliotteelle ei valitettavasti saa).

J

Jani Korhola

17-01-2018 9:24 am tekijä Jani Korhola

Hei Margus, Taru ja Heli,

Onko tämä lähinnä pienten yritysten ongelma? Nyt 2018 alusta on mahdollisuus ottaa transaktiopohjainen myyntireskontra käyttöön pienille yrityksille (liikevaihto alle 0,2 M€). Käyttöönotto onnistuu kun menee ko yrityksen myynti- /osto -valikkoon ja toimii ohjeiden mukaan.

A

Anonymous

17-01-2018 9:37 am tekijä Anonymous

Hei,

meillä oli kyse siitä, että asiakkaalla oli ketjun vuoksi eri laskutusjärjestelmä.

Heli

A

Anonymous

05-06-2019 3:36 pm tekijä Anonymous

Meilläkin asiakkaana urheiluseura, jolla on yli kymmenen tiliä käytössään. He käyttävät erillistä laskutusohjelmaa netvisorin rinnalla. Osa viitesuorituksista voidaan kirjata myyntipuolen massatiliöinteinä, mutta osa tulee viitesuorituksina, eikä niihin voi tehdä suoraan tositetta. Nämä eivät tule näkyviin siis muokattaviin tositteisiin vaan niitä joudutaan metsästämään tiliote-erotuksen avulla. Todella painajaismaista hommaa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin