Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Veroilmoitustyökalun puutteet ja uudelleen rakentaminen

24-04-2019 9:10 am tekijä Anonymous

Viimeisiä veroilmoituksia lähetellään ja Netvisorin veroilmoitustyökalun puutteet nousevat aina keväisin tapetille. Kommentoikaahan muutkin tähän ketjuun mitä teidän mielestä pitää parantaa. Meillä on käytössä kolme eri ohjelmistoa ja Netvisorin työkalu on näistä kaikista heikoin ja työläin. 

 

-Kun muutat jotain lukua ei yhteensä kaavat päivity automaattisesti. Esimerkiksi veronalaisen tulon laskenta.

 

-Kun painat tallenna ja päivitä lomakkeen arvot kaavoista, pitää sitä ennen poistaa kaavat niistä kentistä joita olet muokannut. Tämä on turhan työlästä, kyllä työkalun pitää osata huomioida se, että laitat kenttään nollan ja laskea sen jälkeen luvut uudestaan oikein ilman napin painallusta. Pari muuta sovellusta ainakin näin toimii. Eli tuo koko päivitä nappi on turha. 

 

-Yllä olevien takia meillä käytetään erillistä excel-pohjaa missä lasketaan veroilmoituksen lukuihin tarkistuslaskenta ja tarvittaessa korjataan Netvisorin lomakkeen lukuja, jotta saadaan verotettava tulos oikein. Vastaavaa ei tarvi muiden ohjelmistojen kanssa vaan täsmäyttäminen verolaskelmaa vastaan riittää.

 

-Osakastietoihin ja muihin vastaaviin valmiiksi useampia kenttiä näkyville ettei tarvi painaa tallenna nappia välissä, että saa lisää kenttiä näkyville.

 

-Kopioi edellisen vuoden lomake toiminto perustietojen osalta. Esimerkiksi 6B osakastiedot pk-yrityksissä pysyvät valtaosalla asiakkaista vuodesta toiseen samana. Näitä copy pastetetaan vuosittain edellisen vuoden lomakkeilta kun nuo voisivat tulla suoraan. Teidän saman konsernin toisessa tuotteessa tämä toiminnallisuus on.

 

-Veroilmoituksen tulostaminen helpommaksi.

 

-Liitelomakkeisiin myös kaavat. Esimerkiksi 62 lomakkeelle pystyisi perustilikartan pohjalta tekemään suoraan kaavat tilikartasta.

 

-Kaavoissa on vuosittain virheitä, eli huolellisuutta teidän päässä. Muutaman olen bongannut, mutta en nyt muista kuin tämän yhden tähän hätään:

 

6B lomake:

11. oma pääoma

Svop ja muut rahastot -> kaava puskee molempiin svopin numeron.

 

Työkalun hyviä puolia:

 

-Liitteiden lisääminen on kohtalaisen helppoa tilikausiarkiston kautta.

-Usean lomakkeen käsittely eri välilehdillä samaan aikaan.

-Koko lomake on yhdessä selainikkunassa, helppo hakea tiettyä kenttää selaimen find toiminnolla. Tämä ehdottomasti pitää säilyttää.

 

 

1 Comment

A

Anonymous

24-04-2019 2:26 pm tekijä Anonymous

Meidän toimistolla juuri kukaan ei enää käytä Netvisorin veroilmoitusta, vaan ne tehdään kaikki Opuscapita Tyvin kautta, ja tänä vuonna myös Omavero on saanut paljon kehuja. Yks vuosi hoidin kaikki kaavat Netvisorissa kuntoon melkoisella vaivalla, mutta ajattelin siitä olevan iloa vuosiksi, kun jatkossa pohjat saa kopioitua. Vaan ennen seuraavaa kevättä tulikin päivitys, joka kusi kaiken! Silloin heitin hanskat tiskiin, että ei enää ikinä näitä Netvisorin kaavoja!! Niin hyvä kuin Netvisor muuten onkin, niin  tämä on uskomaton lapsus järjestelmässä!

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin