Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Virheellisten työaikakirjausten massapoisto

02-08-2017 6:04 pm tekijä Anonymous

Hei,

Tuomme kuukauden työaikakirjaukset älykkäällä excelillä. Jos tässä sattuu virhe ovat koko kuun työajat virheellisiä. Virheitä voi olla esim. jos valitsee vahingossa "päällekäisten korvaus" jolloin vai osa jokaisen päivän kirjauksista tallentuu Netvisoriin. Toinen helppo virhe on, että kustannuspaikat puuttuvat yläriviltä, vaikka ne muilla riveillä ovatkin. Silloin kaikista työajoista puuttuu kustannuspaikat.

Miten tälläisessä tilanteessa on helpointa poistaa kaikki kuun työaikatiedot? Voiko tämän tehdä suoraan Netvisorissa tai kikkailla jotenkin älykkäällä excelillä?

Frank Russi


Maiju Soljasalo

03-08-2017 8:12 am tekijä Maiju Soljasalo

Hei Enna,

kiitos kysymyksestä, testasin älykästä exceliä ja korvaavalla tiedolla sain ajettua vanhan työaikakirjauksen yli. Työaikatietojen poistamiseen en keksinyt muuta ratkaisua kuin työajankirjausnäkymästä punaisesta ruksista rivi kerrallaan poistaminen.

- Virheitä voi olla esim. jos valitsee vahingossa "päällekkäisten korvaus" jolloin vai osa jokaisen päivän kirjauksista tallentuu Netvisoriin.

Mitkä työaikatiedot jäävät tallentumatta Netvisoriin? Mikäli samalla päivällä ei ole olemassa aikaisempia kirjauksia, eikö silloin kaikkien tuotavien tuntikirjausten pitäisi tallentua?

- Toinen helppo virhe on, että kustannuspaikat puuttuvat yläriviltä, vaikka ne muilla riveillä ovatkin. Silloin kaikista työajoista puuttuu kustannuspaikat.

Mitä tarkoitat "puuttuu yläriviltä"? Älykkäässä excelissä kustannuspaikat voidaan asettaa kirjauslajin perään oikeaan reunaan tai valita "käytä palkansaajan oletuslaskentakohteita".

Mikäli excelillä tuodaan virheellinen tieto, eikö saman päivän tunnit voi tuoda uudestaan ja valita excelissä tuontikäsittelyssä "Päällekkäisten korvaus"?

Näin uusi tieto ajaa yli vanhan.

alykasexcel.png

tyoaikakirjaus.png

A

Anonymous

03-08-2017 2:33 pm tekijä Anonymous

Meillä saattaa yhdelle päivälle olla jopa 10 eri tuntikirjausta. Kun eilen toin tunteja ja valittuna oli "päällekäisten korvaus", Netvisoriin kirjautui vain n. 70-80% kuukauden lähetetyistä työtunneista. Excel näytti kaikkiin lähetyksiin OK. En valitettavasti tallentanut tätä exceliä. Yritin selvittää olisiko kyseessä ollut systemaattinen virhe, että esimerkiksi joku päivämäärä, laskentakohde tai henkilö olisi jäänyt kirjautumatta, tai esimerkiksi olisin vain copy-pastennut väärin. Tälle ei kuitenkaan löytynyt mitään selvää kaavaa. Kaikilta henkilöiltä ja  laskentakohteilta ja kustannuspaikoilta puuttui kirjauksia. Mitään kirjauksia ei ollut heinäkuulla alunperin. Tein testin tänään ja yritin toistaa tätä virhettä pienellä osalla heinäkuun tunneista. Otin tunnit, sellaiselta päivältä jossa muistin olleen virheitä. Enkä saanut samaa virhettä enää tänään. Ohitin tämän eilen, sillä ajattelin, että "päällekäisten korvaus" korvaa samalla päivälle tuodun saman laskentakohteen projektin tunnit tms. Mutta nyt huomaan, että tässä olisikin ollut bugi ratkaistavana. Teen bugi-raportin, jos ongelman syy ratkeaa/ voin toistaa sen.

Puuttumisellä yläriviltä tarkoitan tätä

Laskentakohteet unohtuneet.PNG

eli keltaiseksi värjätyille soluille olen unohtanut lisätä laskentakohteen ylädimension, vaikka tuntikohtaisille riveille olen aladimensiot lisännyt. Tuossa "päällekäisten korvaus" toiminnossa on ollut aikaisemmin ongelmia, mutta ilmeisesti tuo uusi excelinpäivitys mahdollistaa useamman kirjauksen korvauksen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin