Laura Sainio

Automaattinen tiliöintiehdotus saapuvalle verkkolaskulle

09-03-2017 4:41 pm tekijä Laura Sainio

Netvisorin ostolaskujen käsittelyyn tuodaan lähipäivinä tuki verkkolaskuna saapuvan ostolaskun mukana saapuville tiliöintiehdotuksille. Kirjanpidon tili ja laskentakohde voidaan tuoda verkkolaskulla joko lasku- tai laskurivikohtaisesti, seuraavin säännöin:

  • Laskentakohteet voidaan antaa puolipiste-eroteltuna listana, esim. Kohde1;Kohde2;Kohde3
  • Mikäli annettua kirjanpidon tiliä tai laskentakohdetta ei löydy Netvisorista, ne ohitetaan. Samoin, mikäli on annettu useampi laskentakohde saman otsikon alta, käytetään tiliöinnissä vain listauksen ensimmäistä laskentakohdetta.
  • Rivitasolla annetut tiedot yliajavat aina laskutason tiedot: jos laskulle annettu tiliöintiehdotuksena 4000, käytetään tätä tiliä niille riveille, joille ei ole erikseen annettu omaa ehdotusta.
  • Tiliöintiehdotuksissa hyväksytään vain nelinumeroiset tilinumerot.

Ehdotukset haetaan seuraavista finvoice-laskun kentistä:

  • Kirjanpidon tilin tuonti laskukohtaisesti:

<NormalProposedAccountIdentifier>4000</NormalProposedAccountIdentifier>

  • Kirjanpidon tilin tuonti laskurivikohtaisesti:

<RowNormalProposedAccountIdentifier>4000</RowNormalProposedAccountIdentifier>

  • Laskentakohteen tuonti laskukohtaisesti:

<AccountDimensionText>Kohde1</AccountDimensionText>

  • Laskentakohteen tuonti laskurivikohtaisesti:

<RowAccountDimensionText>Kohde1</RowAccountDimensionText>

Päivitys 17.3.2017

Automaattinen tiliöintiehdotus julkaistiin tänään 17.3. klo 13, ja se siis toimii tämän ajanhetken jälkeen Netvisoriin sisään luetuilla ostolaskuilla.

Kehitysehdotus: Automaattinen tiliöinti


A

Anonymous

12-03-2017 7:33 am tekijä Anonymous

Tuleeko Netvisoriin mahdollisuus lisätä näitä tietoja lähteville verkkolaskuille? Kumpi on ensisijainen jos laskujen automaattinen käsittely on asetettu toimittajalle Netvisorissa? Tai toimittajan taakse syötetty tiliöintikoodi. Eli ajaako laskulla tuleva tieto sen ohi vai automaation tiliöintisääntö jos ne ovat eri tilit?

J

Jani Korhola

13-03-2017 3:36 pm tekijä Jani Korhola

Hei Pasi,

Toistaiseksi ei ole suunnitelmissa tuoda tätä myyntilaskulle.

Saapuvalla aineistolla oleva tieto on määräävä, eli järjestelmä ei näitä yliaja. Toki käyttäjä voi näitä halutessaan muuttaa käsin laskun saavuttua Netvisoriin.

A

Anonymous

11-08-2017 1:41 pm tekijä Anonymous

Hei,

Laskun automaattinen tiliöinti rivikohtaisesti on saatu toimimaan, ja seuraavaksi haluaisimme kokeilla saammeko myös muut kentät automatisoitua.

Meillä on käytössä mm. työnumero, joten toimittaja pyysi kysymään pystyykö Netvisor poimimaan tämän tiedon kentästä <RowIdentifier>769</RowIdentifier> ?


Vai miten pitäisi toimia?

J

Jani Korhola

14-08-2017 8:16 am tekijä Jani Korhola

Hei Pasi,

Jatkoa edelliseen vastaukseeni. Tulemme lisäämään mahdollisuuden lähteville verkkolaskuille myyntilaskun uudistamisen yhteydessä. Ilman suurempia yllätyksiä tämän pitäisi olla käytössä 2018 alkupuolella.

J

Jani Korhola

14-08-2017 8:27 am tekijä Jani Korhola

Hei Satu,

Onko tuota työnumeroa tarkoitus käyttää laskentakohteena? Jos on, niin silloin tuon Lauran yllä mainitseman ohjeen mukaan tieto tulee olla kentässä <RowAccountDimensionText>Kohde1</RowAccountDimensionText>. Tuota mainitsemaasi RowIdentifier kenttää ei tässä yhteydessä pysty hyödyntämään.

A

Anonymous

13-09-2017 1:37 pm tekijä Anonymous

Moi,

Tarkistin toimittajan laskun ja he ovat tarkistaneet, että työnumero/kohde on kentässä : ”<RowAccountDimensionText>775</RowAccountDimensionText>”.

mutta tieto ei ole siirtynyt Netvisoriin tai ainakaan se ei laskurivillä näy. Miksiköhän ?

Toimittaja laittoi kopion laskutiedostosta, välitänkö tämän tiedoston sinulle Jani Korhola​, jos osaisit sitten paremmin kertoa, miksi siirto ei ole onnistunut, tai missä on vika?

Laura Sainio

13-09-2017 2:04 pm tekijä Laura Sainio

Hei Satu!

Voit vaikkapa tehdä ongelmasta uuden pyynnön Netvisorin tukiportaalin kautta ja liittää toimittajan antaman laskutiedoston siihen, niin päästään tutkimaan aineistoa täällä tuotekehityksessä. Jos et ole jo aiemmin käyttänyt uutta tukiportaalia, niin ohjeet rekisteröitymiseen ja käyttöön löytyvät täältä:

Tukiportaaliin rekisteröityminen – Netvisor tukiportaali

J

Jani Korhola

14-09-2017 7:36 am tekijä Jani Korhola

Hei Satu,

Lauran ohjeen mukaan on hyvä edetä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin