Laura Sainio

Maventa - yhteys ja uusi skannauspalvelun tarjoaja

29-04-2015 9:42 pm tekijä Laura Sainio

Hyvä asiakkaamme,

 

Netvisor tarjoaa nyt automaattisesti Maventa-tilin käyttöön kaikille Netvisoria käyttäville yrityksille. Tämä muuttaa Netvisorin Maventa-integraation toimintaa seuraavasti: yritysten ei enää tarvitse perustaa Maventa-tiliä ja kytkeä sitä Netvisoriin vaan tämä hoidetaan automaattisesti järjestelmän toimesta. Juuri nyt on käynnissä näiden yhteyksien luominen, ja näette oman Maventa-liittymänne tilanteen Netvisorin yritysvalikosta: Tiedonsiirtopalvelut > Netvisor-Maventa -Integraatio > Maventa API-avaimet. Ohjeistusta liittymän käyttöön löydätte täältä.

 

Maventa-yhteyden avaaminen liittyy myös Netvisorin ostolaskujen skannauspalvelun tarjoajan vaihtumiseen Visman omistamaan Finland Kollektoriin: tili yhdistää skannauspalvelun ja Netvisorin toisiinsa. Tilien avaamista varten olemme tiedottaneet asiakkaitamme skannauspalvelun palautusosoitteiden tarkistamisesta ja päivittämisestä. Tästä lisää tietoa löytyy tukiportaalistamme. Skannauspalvelun tarjoajan muutos ei edellytä toimittajiltanne toimenpiteitä vaan vanhat osoitteet toimivat edelleen. Nykyiset ostolaskun vastaanoton sähköpostiosoitteet pysyvät myös toiminnassa. Postien uudelleenreititys aiheuttaa yhden päivän logistisen viiveen. Tästä syystä tulemme tarjoamaan myös Kollektorin oman osoitteen yritysten käyttöön.

 

Netvisorin laskutusosoite-sivulle muutoksia toukokuussa (viivästynyt)

 

Laskutusosoite-sivulle ja laskutusosoiteilmoituksille tullaan päivittämään Kollektorin skannausosoite ja Maventan verkkolaskuosoite Netvisorin toukokuun 2015 päivityksessä seuraavasti:

 

Skannauspalvelun postiosoite

Yritys Oy

12345678 [yrityksen y-tunnus ilman väliviivaa]

PL 100

80020 Kollektor Scan

 

Skannauspalvelun sähköpostiosoite

[yrityksen y-tunnus ilman väliviivaa]@scan.netvisor.fi 

 

Laskutusosoitemuutokset eivät ehtineet toukokuun päivitykseen. Myöskään skannauspalvelun sähköpostiosoite ei vielä toimi muodossa y-tunnus ilman väliviivaa, vaan ainoastaan laskutusosoitteissa tällä hetkellä löytyvä ostolaskukoodiin perustuva osoite on käytössä.

 

Verkkolaskuosoite

Maventan verkkolaskuosoitteena tulee toimimaan yrityksen OVT-tunnus. Operaattoritunnus on Maventan tunnus, mutta mikäli lähettävän yrityksen käyttämä laskutusohjelma käyttää pankkien tarjoamia yhteyksiä verkkolaskujen lähetykseen, on operaattoritunnus tällöin Dansken tunnus. Tämän vuoksi molemmat verkkolaskuoperaattorit tullaan näyttämään jatkossa laskutusosoiteilmoituksella.

 

Kysymyksiä & Vastauksia

 

Yritin avata yritykselleni Maventa-tilin mutta sain ilmoituksen, että tili on jo perustettu. Mistä tämä johtuu?

- Kaikille olemassa oleville Netvisor -yrityksille tullaan lähipäivinä avaamaan automaattisesti Maventa-tili Netvisorin toimesta. Yrityksesi tili oli jo avattu, ja tästä johtui tuo ilmoitus. Näet tilanteen Netvisorin Maventa-integraatioliittymästä.

 

Kävin katsomassa yrityksen Maventa-liittymän tilannetta eikä tiliä ole perustettu. Mikä on vikana?

-Yksi syy voi olla ettei yrityksellä ole ollut perustiedoissaan postiosoitetta, joka vaaditaan Maventa-tilin ja skannauspalvelun avaamiseksi. Tarkista ja päivitä skannauspalvelun palautusosoite, niin Netvisor saa luotua Maventa-yhteyden. Syy voi olla myös se, että yrityksellä on ollut Maventa-tili joka on suljettu. Hoidamme nämä tilanteet yhteistyössä Maventan kanssa, jotta yhteys saadaan muodostettua. Teemme tarkistuksen näiden tilanteiden osalta, jotta saadaan kaikkien yritysten yhteydet toimimaan.

 

Miten yrityksen omat käyttäjät saavat käyttöoikeuden Maventa-tilille?

-Yrityksen omat käyttäjät eivät tarvitse käyttöoikeuksia Netvisorin avaamille Maventa-tileille. Skannauspalvelun ja pankkiverkon avaaminen hoituu järjestelmän toimesta.

 

En halua vastaanottaa laskuja Maventa-tilin kautta vaan haluan käyttää oman tilipankkini tarjoamaa verkkolaskuosoitetta verkkolaskujen vastaanottoon. Onnistuuko tämä?

-Ei haittaa, vaikka yrityksellä olisi useita vastaanottokanavia verkkolaskuille. Pankkiverkon osoitteet toimivat aivan kuten ennenkin. Pitää kuitenkin muistaa, että monesti pankki perii transaktiomaksuja vastaanotetuista verkkolaskuista. Mikäli yritys käyttää Maventaa, säästyy se päällekkäisiltä veloituksilta.

 

Yritykselläni on jo käytössä itse rekisteröimäni Maventa-tili. Kytkeytyykö se automaattisesti Netvisoriin?

-Tili ei kytkeydy automaattisesti, mutta voit nyt kytkeä tilin itse Netvisoriin Maventa-integraatioliittymän kautta. Olemassa olevien Netvisor-yritysten osalta teemme tarkistusta näiden tilanteiden osalta ja tulemme tästä viestimään yrityksille, joille emme pysty luomaan Maventa-tiliä.

 

Minulla on Maventa-tili, joka on kytketty toiseen taloushallinnon järjestelmään. Miten toimin?

-Mikäli käytät tiliä toisaalla vain verkkolaskun lähetykseen, voit käydä kytkemässä tilin käyttöön Netvisorissa itse. Mikäli taas käytät tiliä ostolaskujen vastaanottoon toisessa järjestelmässä, ota yhteys Netvisorin asiakaspalveluun.

 

Kytkeytyykö Netvisoriin kytketylle, itse rekisteröimälleni Maventa-tilille pankkiyhteys automaattisesti?

-Ei kytkeydy. Voit ottaa Maventan pankkiyhteyden käyttöösi tällöin Maventa-tilillesi kirjautumalla.

 

Avataanko Maventa-tili kaikille yrityksille vai vain niille joilla on Netvisor ostoreskontra käytössään?

-Kaikille yrityksille avataan Maventa-tili. Jos yritys ottaa ostoreskontran käyttöönsä myöhemmin, on sillä yhteys jo valmiina. Lisäksi verkkolaskun lähetys tulee käyttämään Maventa-yhteyttä tulevaisuudessa joten yhteyttä tarvitsevat myös myynti-osion käyttäjät.

 

Miten saan estettyä Maventa-tilin avauksen?

-Käyttäjä ei pysty estämään Maventa-tilin avausta. Mikäli tälle kuitenkin tulee tarve, ottakaa yhteys Netvisorin asiakaspalveluun.

 

 

Mikäli et löytänyt sinua askarruttavaan asiaan vastausta kirjoituksestani, niin lisäkysymykset ovat enemmän kuin tervetulleita tänne Netvisorin Communityyn!


A

Anonymous

07-05-2015 10:15 am tekijä Anonymous

Hei,

Aiheuttaako vanhan skannauspalvelun osoitteen käyttö jatkossa aina yhden päivän viiveen reitityksessä vai onko tämä viive vain jonkin siirtymäajan?

Laura Sainio

07-05-2015 10:47 am tekijä Laura Sainio

Hei Mikko!

Vanhojen postiosoitteiden käyttö aiheuttaa myös tulevaisuudessa yhden päivän kuljetusviiveen.

A

Anonymous

16-08-2016 11:17 am tekijä Anonymous

Onko sähköpostilaskujen siirto vanhasta osoitteesta päättynyt vai vieläkö siirto tapahtuu vaikkakin päivän viiveellä?

L

Laura Niiranen

16-08-2016 12:03 pm tekijä Laura Niiranen

Hei Taru,

sähköpostilaskuja otetaan vastaan molemmilla (uusi ja vanha) laskutussähköpostiosoitteilla edelleen. Sähköpostilaskujen osalta ei ole samanlaista viivettä kuin paperilaskujen vastaanotossa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin