Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Ulkomaiset ostolaskut skannauspalvelusta

17-11-2016 1:32 pm tekijä Anonymous

Netvisorin tuen ilmoitus "Skannatulta laskulta ei tunnisteta maksuehtoa. Mikäli laskulla on merkittynä maksuehto ilman eräpäivää, muodostuu laskulle eräpäiväksi päiväys, jolloin lasku on tuotu Netvisoriin. Skannauspalvelussa ei myöskään poimita laskulta Swift/Bic -koodia (tai muuta vastaavaa, esim. clearing-koodia), vaan käyttäjän on se aina itse lisättävä toimittajan pankkitilitietoihin. Mikäli laskulla on tekstimuotoinen viitenumero laskun viitenumero -kentässä, myöskään tätä ei skannata. Laskulle skannataan vain numeromuotoinen viitenumero. Laskun viestikentässä olevaa viestiä ei myöskään skannata, vaan käyttäjän tulee itse lisätä tämä laskulle. Laskun loppusummasta muodostetaan aina yksi laskurivi, jonka verokannaksi tulee toimittajan oletusverokanta mikäli tämä on merkittynä toimittajakortille toimittajan oletusverokannaksi (uuden toimittajan tapauksessa 24%)."

Tätä pitäisi ehdottomasti kehittää asiakaslähtöisemmäksi. Maksamme skannauspalvelusta ja oletus on että lasku tulee tarpeellisine tietoineen järjestelmään maksatusvalmiina eikä niin että asiakkaan pitää käydä siellä suurin osa tarvittavista tiedoista erikseen syöttämässä - tätä ei ole edes mainittu missään - olen vain hämmästellyt että mikä näissä on aina vikana.

Samaan syssyyn voisi myöskin uusia toimittajatietoja niin, että alv%:n lisäksi saisi laitettua myös alv-koodin. Ostamme melkein pelkästään palveluja ulkomailta  ja joudumme aina manuaalisesti käymään muuttamassa koodiksi EUPO vaikka samaa toimittajaa olisi käytetty vuosikausia. Turhaa manuaalista työtä.

1 Comment

J

Jani Korhola

21-02-2018 10:41 am tekijä Jani Korhola

Hei Päivi,

Skannauspalveluun tuleva aineisto on hyvin vaihtelevaa ja kaikista laskuista näiden tietojen poimiminen ei ole kovin yksiselitteistä. Mikäli skannattavien kenttien määrä lisättäisiin niin valitettavasti virheskannausten määrä todennäköisesti myös lisääntyisi. Kuvantunnistustekniikat toki kehittyvät koko ajan ja voimme mahdollisesti tämän kehityksen myötä aikanaan parantaa myös skannattujen laskujen tietosisältöä.

Toimittajatietoihin liittyen parannellusta ostolaskuautomaatiosta voisi saada ainakin vähän lisähyötyjä. Eli ottamalla toimittajan vanhan laskun pohjaksi, tekemällä siihen tiliöinnit valmiiksi, voisi sääntö seuraavan laskun saapuessa tehdä tiliöinnit automaattisesti oikein. Tässäkin on toki rajoitteensa sen suhteen jos laskulle pitää muodostaa enemmän kuin yksi rivi. Tuomme tuon ALV-koodin toimittajakortille viimeistään toimittajakortin uudistamisen yhteydessä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin