Aloita uusi aihe
A

Anonymous

arvonlisävero pyöristyksistä johtuat tosite-erot

19-01-2016 2:26 pm tekijä Anonymous

Mistä johtuu ostolaskujen tositteilla näkyvät pyöristyserot? Laskulla ei näy mitään eroa mutta tositteella on joku sentin heitto. Käsittääkseni johtuu arvonlisäverokirjauksista. Eikö nämä pyöristyserot kirjaudu automaattisesti kun tekee kausiveroilmoituksen ja valitsee siinä tallenna alv-tosite ja pyöristyserot.


R

Rane Olsen

19-01-2016 3:31 pm tekijä Rane Olsen

Moi Marja,

Tositteet ilmeisesti ovat kuitenkin tasan D/K ? Alv:ssa voi olla heittoa laskennallisesti ja rivikohtaisesti, nämä tosiaan käsitellään Alv-kirjauksen yhteydessä käyttämällä sitä pyöristyserojen kirjausta.

A

Anonymous

19-01-2016 4:09 pm tekijä Anonymous

Ei kun just sitä mä ihmettelen että miksi se tosite heittää. Omasta mielestäni joka kerta on valittu alv laskelmalla pyöristyserojen kirjaus. Nämä ostolaskut joihin heittoa tulee on sellaisia joissa on paljon tiliöintirivejä. Laskut tulee sähköisenä ja näyttäisi ainakin yhdellä toimittajalla olevan sentin pyöristysero jo laskun saapuessa. Eli rivitieto heittää laskun tietoihin. Miten nämä laskut pitäisi tuossa tiliöinnissä käsitellä jotta tosite täsmää. Nyt olemme käsin muuttaneet laskun tiedot.

R

Rane Olsen

20-01-2016 9:56 am tekijä Rane Olsen

Moi Marja,

Ostolaskun alv voidaan käsitellä joko lasku- tai rivikohtaisesti. Netvisorissa käsittely on rivikohtainen. Tässä tapauksessa laskun lähettäjä ilmeisesti käsittelee alv:n laskukohtaisesti, jolloin rivikohtaisessa käsittelyssä voi esiintyä pyöristyseroja. Tätä esiintyy etenkin jos ostolaskulla on paljon rivejä. Näissä tapauksissa erotus korjataan laskun tiliöintiriveillä, eli muutetaan jotain summaa pyöristyseron verran, jotta lasku ja sen tosite saadaan täsmäämään. -Voidaan myös lisätä erillinen rivi tiliöintiosaan tätä varten.

A

Anonymous

20-01-2016 10:07 am tekijä Anonymous

Moi

mutta kun näin on minusta toimittu ja siitä huolimatta niitä eroja on. Täytyy katsoa kun tiliöidään seuraava lasku. Voisiko tämä liittyä jotenkin siihen missä vaiheessa tiliöinti tehdään eli onko lasku jo hyväksytty tai jos tiliöintejä tehdään useammalla kerralla. No soittelen kun tätä seuraavan kerran teemme jotta oikea toimintatapa selkiytyy.

t. Marja

A

Anonymous

26-01-2016 1:08 pm tekijä Anonymous

Ranen vastaus selittää ehkä enemmänkin sitä että laskun summa heittää.

Meillä on tullut vastaan tilanteita että laskun summa ja tiliöintirivit kyllä täsmäävät, mutta kun tositteen tallentaa niin tositteelle tulee pyöristyseroa 0,07 tai 0,10e

Mistä nämä pyöristyserot johtuvat?

Onko Marja teillä sama ongelma?

Sanna Lehtinen

R

Rane Olsen

26-01-2016 4:25 pm tekijä Rane Olsen

Moi Sanna,

Kyllä ne ostolaskun OL-tositteelle tulevat erotukset saavat alkunsa sieltä ostolaskun tiedoista. Jos näistä on esimerkkejä, niin voisitteko laittaa niitä meille tukeen tutkittavaksi, esim. vikailmoituksen tai tukikanavan kautta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin