Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Miksi laskua syötettäessä järjestelmä olettaa päiväksi kuluvan päivän eikä jätä kenttää tyhjäksi? Epähuomiossa mennyt monta laskua kirjattuna kuluvalle päivälle, vaikka laskuja ei ikinä saada siten, että ne kirjattaisiin samana päivänä kun lasku on päivät

20-05-2015 2:22 pm tekijä Anonymous

Olisi täysin järkevää pakottaa asiakas syöttämään tyhjään kenttään laskun päiväys sen sijaan, että se pitää muuttaa olemassaolevasta päiväyksestä, joka on 100 % tapauksista väärä.


Laura Sainio

20-05-2015 3:22 pm tekijä Laura Sainio

Hei Tuukka!

Varmistaisin vielä, puhutko osto- vai myyntilaskujen syötöstä järjestelmään?

L

Laura Niiranen

Visma

20-05-2015 3:27 pm tekijä Laura Niiranen

Hei Tuukka,

ja kiitos kysymyksestäsi.

Kun ostolasku luodaan manuaalisesti Netvisoriin, laskupäivämääräksi tulee oletuksena se päivä jolloin lasku luodaan. Tämä on siitä syystä, että laskupäivä tulee varmasti täytettyä eikä kenttä jää tyhjäksi, jolloin laskun tallennus ei suoraan onnistu. Sama tilanne on myös myyntilaskujen luonnissa, laskupäivämääräksi muodostuu se päivä, jolloin lasku luodaan Netvisorissa.

Kiitos kehitysehdotuksestasi. Tässä tulee huomioida se, että osa asiakkaistamme toivoo juuri tämän tyylistä automaatio järjestelmään ja osa taas, kuten olet ehdottanut.

Tulemme piakkoin avaamaan tänne Communityyn ideointiosion, jonne tulemme viemään tämän kehitysehdotuksesi.

A

Anonymous

20-05-2015 3:39 pm tekijä Anonymous

Hei! Ostolaskuista puhun.

A

Anonymous

20-05-2015 3:47 pm tekijä Anonymous

Kiitos Laura! Tässä on ripeää asiakaspalvelua ja tuotekehitystä parhaimmillaan.

Olen tosiaan sitä mieltä, että tuon kentän täyttämättä jättäminen on parempi ilmoittaa virheilmiotuksena kuin siten, että järjestelmä olettaa päivän, joka on käytännössä aina ainakin meidän tapauksessamme väärä. Vähän kuin olisi laskun oletussummana joku 1000€ joka menee laskuun, jos ei tajua itse syöttää summaa...

T

Timo Pöntinen

22-05-2015 9:02 am tekijä Timo Pöntinen

Hei Tuukka!

Asia on hyvän käytettävyyden näkökulmasta juuri kuten mainitsit. "Oletukset" ovat usein hyviä ja säästävät aikaa, mutta juuri tämänkaltaisissa tapauksissa voivat olla myös vaarallisia.

Ja on myös totta, että jos lasku pitää käsin Netvisoriin syöttää niin se on tullut viiveellä perille (esim. posti) jolloin tosiaan se meidän oletus "kuluva päivä" ei ole käytännössä koskaan oikein. Myyntilaskun tapauksessa se usein onkin oikein ja tässä on todennäköisesti haettu turhaan samankaltaisuutta näiden toimintojen välillä.

Kiitos Tuukka asian esiin tuomisesta. Vien asiaa käytettävyysparannuksena eteenpäin!

// Timo

T

Timo Pöntinen

17-06-2015 4:30 pm tekijä Timo Pöntinen

Hei Tuukka!

Tämä esiin nostamasi mainio asia on nyt pyörähtänyt meidän kehityksen prosessien läpi ja tänään korjaus asiaan on putkahtanut myös sinunkin Netvisoriin. Eli kun jatkossa menet luomaan uutta ostolaskua niin laskun päiväyksenä ei ehdoteta mitään, vaan joudut itse ottamaan siihen kantaan.

Oikein hyvää Juhannusta! Smiley Happy

// Timo

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin