Aloita uusi aihe
L

Leena Toivonen

Ostoreskonran sulkeminen

02-03-2022 10:20 am tekijä Leena Toivonen

Hei,


Olin aina ollut siinä uskossa, että ostoreskontan sulkeminen tarkoittaa sitä, että ostoreskontraan ei sen jälkeen pääse enää tekemään muutoksia ilman erillistä reskontran avausta. Tuli ilmi, että tämä ei sitten pidäkään paikkaansa. Mitä varten kirjanpitäjäoikeuksilla omaavan ihmisen on mahdollista tehdä muutoksia reskontraan ilman, että reskontra edes huomauttaa siitä, että se on kiinni? Monilla asiakasyritysteni käyttäjillä on kirjanpitäjän oikeudet, kun he tekevät ohjelmassa muutakin kuin vain ostolaskujen hyväksyntää esim. ihan normaaleja kirjanpidon tositteita. Nyt kun reskontraa ei varmuudella saakaan suljettua muilta käyttäjiltä sinne saattaa tulla muutoksia, joita ei saisi enää tulla. 


Itse teen reskontan sulkemisen jälkeen sellaisia tositteita tai annan asiakkaalle sellaisia raportteja, jotka edellyttävät, että reskontra on kiinni eikä muutoksia sinne enää tule. Kuukauden kirjanpito itsessään ei kuitenkaan ole tuolloin vielä valmiina, joten alv-lukitusta en voi tehdä ja muillakin käyttäjillä pitää olla oikeus tehdä tositteita yritykseen, joten en voi esim. lukita alv:ia ja tehdä itselleni alv:in ohitusta.


Miksi reskontran sulkeminen ei voi tarkoittaa juuri sitä, mitä sulkemisen annetaan ymmärtää?
1 Comment

M

Markus Anttonen

Visma

02-03-2022 4:29 pm tekijä Markus Anttonen

Hei Leena
Ostoreskonran lukitus lukitsee reskontran perus reskontrakäyttäjiltä ja yrityskäyttäjiltä,  mutta kirjanpitäjän roolilla muutoksia voi edelleen tehdä lukitulle kaudelle. Eli tämä lukitsee näkymän peruskäyttäjiltä, mutta olemme halunneet antaa kirjanpitäjä roolin omaaville henkilöille mahdollisuuden käsitellä aineistoa vaikka kausi lukittaisiin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin