Löydät ajankohtaiset tiedotteet Communitystä.   |   Siirry tiedotteisiin tästä >

Aloita uusi aihe
P

Pirkko Toivonen

EK:n palkkatiedustelu

06-02-2023 2:14 pm tekijä Pirkko Toivonen

Tuskailen taas ties kuinka monetta kertaa EK:n palkkatiedustelun kimpussa. Tuon täyttämiseksi on vedettävä aikamoiset excel-sulkeiset, tai ainakaan mistään en ole löytänyt  parempaa ohjetta/vinkkiä/neuvoa, miten sen helpommin saisi tehtyä. Palkanlaskennan raportit ovat aivan eri maailmasta kuin tilastopohja, joten työtunteja reilun sadan työntekijän yrityksessä tärvääntyy tähän aina uudestaan ja uudestaan. Ja miten turhauttavaa, kun esim. aiemmasta palkkaohjelmasta tilaston sai ihan vain suoraan ajettua.


Onko kartoitettu, kuinka monta meistä joutuu tekemään tuon saman? Jossain oli maininta, että tämä tuska koskettaa vain pientä joukkoa, mutta eikö meille voisi tehdä räätälöinnin ja jyvitetään kustannus? Tulorekisteriäkin luvattiin aiemmin pelastukseksi, mutta nythän se jo tiedetään, että sitä kautta tätä ei saada toimimaan.
3 henkilöä on tämä kysymys
Vastaa
1 Comment

M

Minna Seistilä

Visma

17-04-2023 2:46 pm tekijä Minna Seistilä

Hei Pirkko,


Ymmärrän hyvin, että tilaston täyttäminen manuaalisesti on työlästä ja vie paljon aikaa, etenkin kun tilastoitavissa yrityksissä on paljon palkansaajia. Mitään erillistä ohjetta meillä ei EK:n palkkatiedustelun kokoamiseen ole olemassa. Mutta yksi käyttövinkki, joka minulla tuli mieleen on hyödyntää noita Palkansaajan lisätietokenttiä. Niihin pystyy lisäämään palkansaajalle sellaisia tietoja, joille ei Netvisorissa ole valmiina omaa kenttää esimerkiksi Henkilöstöryhmä, Palkkataso tai Vaativuustaso. Palkansaajan lisätietokentät saa nykyään myös näkyviin Palkansaajalistaukseen.


Tulorekisterin piti toisiaan helpottaa tilastointien tekemistä ja Tilastokeskus onkin liittynyt mukaan Tulorekisterin tietojen käyttäjiin, joten toivottavasti joitakin asioita hoituu sitäkin kautta. Mutta tähän EK:n palkkatiedusteluun Tuloreksiteri ei tosiaan tuonut muutosta.  


Netvisorin Palkat-osion tuotekehitys keskittyy 2023 vuoden aikana käytettävyyden parantamiseen. Prioirisoimme jatkuvasti parannuksia saamamme palautteen ja asiakasyhteistyön avulla. Myös EK:n palkkatiedustelu on mainittu kehitystoiveiden listalla, mutta se edelleen koskettaa sen verran pientä osaa asiakkaistamme, ettei se svalitettavasti ole noussut kehityslistamme kärkeen. Selvitän vielä tulevaisuutta ajatellen, että miten me voisimme ohjeistuksella tuoda helpotusta EK:n palkkatiedustelun tekemiseen.


Mukavaa kevään jatkoa! 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin