Marja-Liisa Lohtander

Viikkopäivitys 2.9.2021 - julkaisutiedote

02-09-2021 2:14 pm tekijä Marja-Liisa Lohtander

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat muutokset ja uudistukset:

 

Myynti

 • Lisäsimme tuen RF-viitteen käyttöön myyntilaskuilla. RF-viitettä voi käyttää sekä liittymän kautta muodostetuilla laskuilla että tuotaessa myyntilaskuja rajapinnan kautta Netvisoriin.
 • Korjasimme virheen myyntilaskujen tuonnista Severasta, joka aiheutti toisinaan Severassa ryhmiteltyjen laskurivien kohdistumisen väärälle tuotteelle Netvisorissa.
 • Korjasimme myyntilaskujen älyexceliä. Älyexcel ei huomioinut aputoiminimen muuttumista, vaan eri aputoiminimien laskut niputtuivat yhteen. Uusi versio on 2.0.8.

 

Tuotteet ja varasto

 • Päivitimme myyntilaskusta muodostetun hyvityslaskun varastotapahtumien toimitus- ja tapahtumapäiväksi hyvityslaskun laskupäivän.

 

Ostot

 • Lisäsimme ostolaskuautomaatioon toiminnon kirjauspäivän asettamiseksi laskupäivää edeltävälle tai seuraavalle kuukaudelle. Nyt säännön avulla voidaan helposti ohjata halutut laskut kirjautumaan automaattisesti joko laskupäivää edeltävälle tai seuraavalle kuukaudelle. Tämä toiminto tulee asettaa laskun käsittelyyn ennen laskun tiliöintitoimintoa.
 • Ostolaskurivien tiliöintiehdotuksissa näytetään nyt vain aktiiviset kirjanpidon tilit.
 • Otimme myös verotilisiirroille käyttöön aiemmin tilisiirroille ja ulkoisille tilisiirroille lisätyn hyväksyntätoiminnon.

 

Matkat

 •  Korjasimme matkalaskujen liitteiden avautumisen liian isona käytettäessä Google Chrome selainta.

 

Kirjanpito

 • Selkeytimme Kirjanpidon perustiedoissa olevaa asetusta koskien "Oletus ALV-vähennysprosentti" -kohtaa. Kyseinen asetus on nyt nimeltään "Osittainen alv-vähennys" ja info kertoo, että kenttään syötetään vähennyskelvottoman osuuden prosenttimäärä. Asetusta käytetään kun kulusta ei voida tehdä täysimääräistä alv-vähennystä esimerkiksi sen johdosta ettei kyseistä hyödykettä käytetä pelkästään arvonlisäverollisessa toiminnassa.
 • ALV-kantojen lisäys ja poistaminen on nyt mahdollista käyttäjähallitsija- sekä tilitoimiston pääkäyttäjä -oikeuksilla. Arvonlisäverokantojen sivu sijaitsee kohdassa Taloushallinto --> Kirjanpidon asetukset --> Kirjanpidon ja velvoitteiden asetukset --> Verokantojen hallinta. 
 • Paransimme tositteen muokkauksessa tapahtuvaa tositerivien näyttämistä, koska Chrome -selaimen kanssa havaittiin ongelmaa tositeriveiltään isojen tositteiden kanssa kun tositetta avattiin muokkaustilaan.

 

Kirjanpidon raportit

 • Muutimme Tilinpäätöksen Pääkirja -raportilla automaattisen tilinpäätöskirjauksen esittämisen kohtaa. Aiemmin tapahtuma näytettiin pääkirjan lopussa erillisenä tapahtumana tilillä 2375. Nyt myös automaattinen tilinpäätöskirjaus näytetään pääkirjalla kuten muutkin tositteet. Tilinpäätöksen esikatselussa, ennen kuin tilinpäätösraportit on muodostettu, automaattinen tilinpäätöskirjaus näytetään vielä pääkirjan lopussa, mutta uudistusten myötä myös sen näyttäminen tulee yhtenäiseksi muuta kautta otettujen pääkirjojen kanssa.
 • Korjasimme Kirjanpidon raporttien uudella hakusivulla "Tyhjennä" -valinnan toimintaa siinä tapauksessa kun hakuehtoihin saavutaan pikalinkin kautta eikä käyttäjällä ole oikeuksia kirjanpidon raporttien hakuehtoihin. Ennen korjausta "Tyhjennä" -valinta palautti tuossa tilanteessa yleisen oletuspäivämäärän (tilikaudeksi aktivisen tilikauden, päivämääräväliin tämänhetkisen päivämäärän) pikalinkille asetetun päivämäärän sijaan. 

 

Ohjelmistorajapinta

 • Lisäsimme myyntilaskulle mahdollisuuden lähettää asiakkaan laskentakohteiden lisäksi sanoman mukana myös asiakkaan kirjanpitotilin. Laskusanomalla tieto menee kenttään "RowNormalProposedAccountIdentifier".

 

Käyttöliittymässä tieto lisätään myyntilaskun lisätietojen kohdassa asiakkaan lisätiedot kenttään "Tiliöintiehdotus" (otsikkotason tieto) tai myyntilaskurivin kentässä "Asiakkaan tiliöintiehdotus" (rivitason tieto).

 

Rajapinnassa tieto lisätään käyttäen tagia "ProposedAccount" joko otsikkotasolle:

<secondname type="netvisor">2</secondname>

<overriderateofoverdue>0</overriderateofoverdue><OrderNumber>1232</OrderNumber>

<ProposedAccount type="customer">1011</ProposedAccount><invoicelines>

<invoiceline>

<salesinvoiceproductline>

 

tai rivitasolle:

...

<dimension>

<dimensionname>Kissa123</dimensionname>

<dimensionitem>Kissa123</dimensionitem>

</dimension>

<productunitname>Unitname</productunitname>

<OrderNumber>1232</OrderNumber>

<ProposedAccount type="customer">1011</ProposedAccount>

</salesinvoiceproductline>

 

Logg inn eller Registrér publiser en kommentar