Start et nytt emne
A

Anonymous

Lähetteen päiväys

03-12-2015 10:18 am tekijä Anonymous

Tämä ei ole uusi idea, mutta lähestyn tällä nyt tätäkin kautta.

Minulle ei ole tässä vuosien saatossa kukaan pystynyt selvittämään tätä NV n päiväys käytäntöä perustelemaan niin että metallimieskin sen ymmärtäisi.

Kirjaan tilaukset niiden tullessa ja toimitus saattaa olla vasta parinkin kuukauden päästä. Koska Netvisorissa ollaan päätetty että lähetysvaiheessakin lähetteeseen tulostuu tilauksen laatimispäivä myös lähetteen päivämääräksi, niin ihan siisteyden vuoksi joskus isommille asiakkaille haluaisi tuon päivämäärän päivittää oikeaksi. Mutta eihän se niin helposti onnistu, kun on jo kausi lukittu. Kysyn tarvitseeko tuon lukituksen olla niin "voimakas" jo myyntitilauksissa? Vielä enemmän herättää ihmetystä kun lähetteelle on eräpäiväkin merkitty kuukausia taaksepäin!

Parempi olisi jos lähetteen päivämääräksi tulostuisi joko tulostuspvm tai käsittelypvm, koska sen kumminkin voi vaihtaa kun merkitsee tuotteet toimitetuksi, nyt tuolla ei näy olevan merkitystä missään raportissa tai toiminnossa. Ongelma on vielä monimutkaisempi, jos on kyse osatoimituksista. Ensimmäiseen erään tulee lähetteeseen aivan oikein toimitettu/toimittamaton -tila mutta lopputoimituksen lähetteessä on sama tilauspvm, -numero ja kaikkien rivien tila toimitettu (ellei edellisiä ole laskutettu). Mistään lähetteessä ei ilmene mitkä rivit on tullut jo aiemmin ja mitä "nyt" toisella lähetteellä. Ellei sitten ota kynää käteen ja korjaile niitä manuaalisesti- näitä toimintoja varten vaan kun on hankittu ohjelmisto luomaan selkeitä ja siistejä tulosteita. Minusta jo Passelikin osaa käyttäytyä toivomallani tavalla- ainakin ennen ellei sitäkin ole sit myöhemmin pilattu.

Asiakkaissa herättää muuten epäilyä NTV n asiallisuudesta kun päivämääriä korjaan kynällä lähetteeseen- epäilevät minun osaamista käyttää ohjelmistoa!

1 Comment

J

Jani Korhola

26-10-2017 10:47 am tekijä Jani Korhola

Hei Jyrki,

Aloitamme tämän vuoden aikana tekemään toimituskäsittelyyn liittyviä muutoksia ja otin tämän yhdeksi aiheeksi tähän projektiin.

Logg inn eller Registrér publiser en kommentar