Starta ett nytt ämne

Maiju Soljasalo

Visma

Uudet palkkamallit palkanlaskentaan

30-03-2017 1:35 pm tekijä Maiju Soljasalo

Uudet palkkamallit ja lomalaskenta

Tieto vanhentunut

Palkkamallipohjien nimet on muutettu vastaamaan paremmin nykytilaa, jossa uusi lomalaskenta on käytössä. Uudistettua lomalaskentaa käyttävät voivat valita jatkossa palkkamalleiksi ne, joissa ei erikseen mainita palkkamallin sopivan vain vanhaan lomalaskentaan eli esimerkiksi "Kuukausipalkka (perusmalli)". Mikäli käytössäsi on vielä vanha lomalaskenta ja tarvitset uuden palkkamallin käyttöön, valitse jokin vaihtoehdoista, joissa mainitaan palkkamallin sopivuus vanhaan lomalaskentaan.

Tämän sivun lopussa mainitut muut parannukset palkkamalleihin ovat edelleen voimassa.

Lisäämme palkkamallien hallintaan Netvisorin valmiisiin kopioitaviin palkkamalleihin uudet palkkamallit yrityksille, jotka aloittavat Netvisorin palkanlaskennan käytön 31.3.2017 alkaen.

Uudet palkkamallit ovat osa lomalaskennan uudistusta. Uusista palkkamalleista on poistettu kaikki vanhaan lomalaskentatapaan liittyvät palkkalajit.

Uudet palkkamallit ovat kuvassa olevassa esimerkissä niitä, joissa lukee "31.3.2017 alkaen".

5.png

Vanhat palkkamallit ovat edelleen käytettävissä, mutta ne ovat tarkoitettu yrityksille, jotka ovat aloittaneet Netvisorin palkanlaskennan käytön ennen 31.3.2017. Näiden yrityksien ei tule vaihtaa käytössä olevia palkkamalleja näihin uusiin, koska palkkamallit sisältävät vanhaan lomalaskentaan liittyvät palkkalajit.

Alkuvaiheessa uusittu lomalaskenta on käytössä yrityksillä, joiden palkkaosio on otettu käyttöön 30.3.2017 viikkojulkaisun jälkeen. Myöhemmin huhtikuussa (viikko 17) mahdollistetaan uuden lomalaskennan käyttöönotto myös nykyasiakkaille. Tällöin palkanlaskennan käyttöönotossa on mahdollisuus uudistaa vanhan palkkamallin palkkalajit vastaamaan uuden lomalaskennan ominaisuuksia.

Uuden lomalaskennan käyttöönoton jälkeen yrityksen tulee kopioida aina uudet palkkamallit (31.3.2017 alk.), mikäli palkkamalleja tarvitsee lisätä.

Lomalaskentatapojen uudistus jatkuu ja lisäämme myöhemmin lisää uuden lomalaskennan kanssa yhteensopivia palkkamalleja eri toimialoille.

Muut parannukset uusissa palkkamalleissa

Uuden lomalaskennan lomalaskentatapojen ja palkkalajien lisäksi uusiin palkkamalleihin on lisätty seuraavat parannukset:

  • Bruttopalkalle on lisätty ohjaus työnantajan kuukausi-ilmoituksen 605 kenttään ja ennakonpidätykselle 606 kenttään, jotta lähdeverokortilla olevat palkansaajien palkat ohjautuvat automaattisesti oikein työnantajan kuukasi-ilmoitukselle ilman, että käyttäjän tarvitsee näitä muutoksia tehdä.

  • Uusiin palkkamalleihin on lisätty uusi laskennallinen palkkalaji "Vakuutuksen alaiset palkat", jonka tehtävänä on erotella palkat, joista ei tehdä TyEL tai TVR vähennystä.

2.png

HUOM! Tilityspisteiden asetuksissa yrityksen tilitettävän osuuden perusteena on edelleen bruttopalkka. Käyttäjän on itse vaihdettava yrityksen tilitettävän osuuden perusteeksi palkkalaji "Vakuutuksen alaiset palkat". Tämä muutos on pakollinen, jotta palkanlaskenta käsittelee oikein ne palkat, joista ei kuulu tehdä TyEL- tai TVR-vähennyksiä.

Taloushallinto > Yrityksen velvoitteet > Työnantajan maksut ja tilitykset > Tilityspisteet

3.png

  • Palkkamalleihin on luotu uusi palkkalaji " Palkkalaji ei TyEL ei TVR vähennystä", jonka käyttäjä voi nimetä haluamallaan tavalla. Palkkalajilla on automaattisesti tarvittavat ohjaukset, että siitä ei tehdä TyEL tai TVR -vähennyksiä.

  • Ravintola-alan palkkamallista on purettu palkkalaji "Lisät yhteensä" ja kaikki lisät on liitetty erillisinä palkkalajeina rahapalkkaan.

  • Sairasvakuutuksen päivärahamaksun % -palkkalajin lähde on muutettu palkansaajan perustietoihin eli palkkaperusteiden hallintaan. Näin saadaan asetettua yrittäjälle oma prosentti ja palkansaajille massatoiminnolla oma prosentti.

  • Palkkalajille "Kokouspalkkio ei sos.turvamaksua" on lisätty ohjaus vuosi-ilmoituksen kenttään 136.
Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar