S

Sini Alamäki

Mobiilisovelluksen pilottiversioon lisätty tuntikirjaaminen

15-03-2019 12:55 pm tekijä Sini Alamäki

netvisor mobile screens work hours.png

 

Netvisorin tulevan mobiilisovelluksen pilottiversio on laajentunut kattamaan myös tuntikirjaukset. Tässä ensimmäisessä vaiheessa työaika ja poissaolot on mahdollista kirjata tunteina ja päivinä. Lähitulevaisuudessa mahdollistamme tuntikirjaamisen myös alku- ja loppuajoittain. 

 

Miltä tuntikirjaaminen vaikuttaa sovelluksella? Mikä toimi hyvin ja mihin taas toivoisit kehitystä? Kommentoi alle tai anna palautetta suoraan sovelluksessa. Kehitämme sovellusta aktiivisesti saadun palautteen perusteella.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan pilotointivaiheeseen, lue lisää täältä.

 


A

Anonymous

18-03-2019 10:34 am tekijä Anonymous

Tämä on oikein hyvä lisäys. Yksi toive olisi mahdollistaa työajansyöttöön painike, jolla käyttäjä klikkaa itsensä töihin, ja töistä pois. Tämä generoisi kellonajan töistä saapumiselle ja töistä lähtemiselle. Olisi enemmän reaaliaikaisempi työajanseuranta, jossa kirjaus tehdään silloin kun se aiheutuu - ei jälkikäteen.

S

Sini Alamäki

19-03-2019 9:13 am tekijä Sini Alamäki

Kiitos Kuisma ehdotuksestasi. Samaa ideaa on esitetty myös toista kautta. Ihan lähitulevaisuudessa tämä ei pääse työn alle, mutta pohdintaa ratkaisulle muodostetaan jo. 

 

Onko sinulla (tai teillä muilla lukijoilla) tähän tarkempia toiveita?

  • Tulisiko olla mahdollista asettaa työajan kellottaminen tauolle esim. lounaan ajaksi vai olisiko paras kirjata useampana merkintänä, jos välissä on palkaton tauko?
  • Onko tarvetta voida suoraan kellotusta aloittaessa määrittää kirjauslaji tai laskentakohteita vai voidaanko nämä tehdä oletuksena ja muokata tarvittaessa jälkikäteen? 
  • Olisiko parempi tallentaa kirjaus alku- ja loppuajan perusteella vai yhteistuntimäärällä? 
  • Onko jotain muuta, joka erityisesti tulisi ottaa huomioon? 

 

 

 

 

A

Anonymous

19-03-2019 11:07 am tekijä Anonymous

  • Jos työpäivään kuuluu palkaton (lounas-)tauko, se olisi toki oleellista pystyä klikkaamaan päälle.
  • Kirjauslajista verrokiksi erään crm-ohjelman käyttäjäystävällinen ratkaisu: on erikseen painike "Lopeta työaika liukumaan", jolloin kirjauslajiksi valikoituu normaali työaika ja sen liukumasäännöt. Ja erikseen on painike "Lopeta työaika ylityöhön", joka valitsee kirjauslajin esim. 50% korotuksen mukaisesti. Käyttäjän ei tarvitse vaivata päätään erillisillä kirjauslajien valinnoilla. Tämä toimii silloin erinomaisen hyvin, kun eri ylityösääntöjä on inhimillisen vähän käytössä.
  • Työajan tallennus olisi tässä mallissa järkevämpää tallentaa alku- ja loppuajan perusteella.
A

Anonymous

20-03-2019 5:06 pm tekijä Anonymous

Työsuojelupiirin tarkastuksen useamman kerran läpi istuneena. Lounastaukoon liittyen työsuojelupiiri haluaa nähdä työaikamerkinnöissä neljä eri kellonaikaa. Eli töihin tuloaika, lounaalle lähtöaika, lounaalta paluuaika ja töiden päättymisen ajankohta. 

 

Yksi idea mikä itselle tulee mieleen on, että kirjaat alku ja loppumisajan ja sitten täppä vähennnä lounastauko (30 min), jolloin Netvisor automaattisesti tekee kirjauksen esim. 11-11:30 lounastauoksi. 

A

Anonymous

21-03-2019 9:46 am tekijä Anonymous

Välttämättähän lounastauon vähentävää täppää ei edes tarvitse jos työpäivä on yli 6 tuntia. Silloin 30 min vähennys voisi tapahtua automaattisesti. Tai jos täppä on (järkevää tietenkin olla), järjestelmän pitäisi olla tarpeeksi fiksu vähentääkseen 30 min jos työntekijä ei itse sitä ole muistanut tehdä toteutuneen mukaan. Ruokatauon pitämättäjättäminen on enemmänkin se käsinkorjattava erikoistapaus, kuin se, että esimies joutuu joka päivältä napsuttelemaan ruokatauot pois tunteja tarkistaessaan.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar