Marja-Liisa Lohtander

Visma

Viikkopäivitys 3.12.2020 - julkaisutiedote

03-12-2020 6:59 pm tekijä Marja-Liisa Lohtander

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat muutokset ja uudistukset:

 

Myynti

 • Lisäsimme myyntitilauksen ja -tarjouksen rivikohtaiseen tuotevalintaan sekä rivin tuotetietolaatikkoon tiedon seuraavan ja viimeisen tuotetta sisältävän ostotilauksen oletetusta saapumisajankohdasta ja määrästä.
 • Lisäsimme myyntitilauksen ja -tarjouksen näkymien "Tulosta" -toimintoon mahdollisuuden valita tulostettavan dokumentin kieli. Kielivalinta löytyy tulostusnäkymän vasemmasta yläkulmasta.
 • Poistimme vanhan myyntilaskunäkymän käytöstä. Lue lisää Communitysta: Netvisorin vanhat myyntitilaus- ja laskunäkymät poistuvat

 

Ostot

 • Muutimme viikon 46 julkaisussa hyvityslaskun kohdistamista siten, että kohdistus oli mahdollinen vain, mikäli sekä hyvityslasku että hyvitettävä lasku olivat vähintään asiatarkastettuja ja tiliöityjä. Lisäksi hyvitettävällä laskulla ei saanut olla maksuvahvistuksia. Poistimme nyt kyseisen eston tiliöimättömien hyvityslaskujen kohdistuksessa: hyvityslaskuja voi taas kohdistaa vaikka laskuja ei olisi vielä tiliöity. Aiemmin lisätty maksun vahvistusten tarkastus on jätetty kohdistuksen yhteyteen. 

 

Palkat

 • Lisäsimme tulorekisterin 2021 muutoksista johtuen uuden lisätieto -valinnan käyttöliittymään ja rajapintaan. Kyseessä on uusi Tulonsaajan lisätiedon tyyppi (IncomeEarnerType): “Diplomaattisen edustuston maksamaa palkkaa saava henkilö”
 • Toteutimme tulorekisterin vuosimuutoksista johtuen myös uusien tulolajien lisäämisen, tulolajien vakuutuskäsittelyjen muutokset, Korvaushakemuksen lisätiedot sekä Diplomaattisen edustuston maksamaa palkkaa saavan henkilön. Lue lisää Tulorekisterin vuosimuutoksista Communitysta: Tulorekisterin vuosimuutokset 2021
 • Järjestimme Tulorekisterin käytön myötä poistuneet velvoitteiden näkymät uuden otsikon alle. Vakuutusilmoitukset, Kausivelvoitteen tarkastusnäkymä ja Vuosi-ilmoitukset löytyvät nyt palkanlaskennan velvoitteiden lopusta uuden "Käytöstä poistetut velvoitteet" -kohdan alta.
 • Piilotimme tilityspisteiltä tulorekisterin myötä turhiksi jääneet yrityksen ja palkansaajien lisätietokentät.
 • Julkaisimme uuden widgetin “Varmenne lakisääteisten ilmoitusten lähettämiseen”, joka näkyy Taloushallinnon etusivun lisäksi myös Palkkojen etusivulla. Lue lisää alta kohdasta Taloushallinto. 

 

Taloushallinto

 • Julkaisimme Taloushallinnon ja Palkkojen etusivulla uuden widgetin, “Varmenne lakisääteisten ilmoitusten lähettämiseen”, jonka kautta voidaan ottaa käyttöön varmenne, jota tarvitaan Tulorekisteri-ilmoittamisen lisäksi myös muussa lakisääteisessä ilmoittamisessa. Katso -tunnistautuminen poistuu Verohallinnon antaman uuden tiedon mukaan 30.4.2021 ( Verohallinnon tiedote 9.12.2020 - Lisäaikaa Katso -palvelun käytölle ). Tämän jälkeen alv-ilmoittaminen, alv-yhteenvetoilmoittaminen, rakennusalan ilmoittaminen ja tuloveroilmoittaminen ovat mahdollista Netvisorista vain, mikäli varmenne on voimassa. Tämän viikon julkaisun myötä alv-ilmoittaminen, alv-yhteenvetoilmoittaminen ja tuloveroilmoittaminen on mahdollista Netvisorista varmennetta käyttäen. Mikäli siis yritys tai sen tilitoimisto on jo hoitanut Tulorekisteri-ilmoituksia Netvisorista, toimivat nämä edellä mainittujen ilmoitusten lähettäminen tuota samaa varmennetta hyödyntäen. Mikäli varmennetta ei vielä ole, widget ohjaa varmenteen käyttöönotossa. Rakennusalan ilmoittamisessa varmenne tulee käyttöön viikkojulkaisun 14.1.2021 jälkeen eli käytännössä rakennusalan ilmoittaminen toimii varmenteella perjantaina 15.1.2021. Lue lisää Communitysta: Varmenne käytettävissä Netvisorissa.

 

Ohjelmistorajapinta

 • Lisäsimme ostolaskujen rajapintaresursseihin mahdollisuuden muokata laskun asiatarkastajia ja hyväksyjiä. Lue lisää ohjeesta: Ostolaskun asiatarkastus- ja hyväksyntäkierron tuonti
 • Mahdollistimme kirjanpidon oletustili- ja oletuslaskentakohdetietojen tuonnin rajapinnan yli tuotaessa asiakkaita ja tuotteita. Resurssilla “customer.nv” voidaan tuoda oletuslaskentakohteet ja resurssilla “product.nv oletustili- ja oletuslaskentakohdetiedot.

 

Yleiset

 • Päivitimme Yrityksen perustiedot -kohtaan Katso -tunnistautumisen poistumisen johdosta tiedot, joissa aiemmin ohjattiin tarkistamaan tunnisteiden ja valtuutusten voimassaoloa. Nyt Yrityksen perustiedot -kohdassa on yksi kohta "Varmenne lakisääteisten ilmoitusten lähettämiseen", josta on linkki ohjeeseen sekä etusivun widgetiin, josta voi tarkistaa, onko varmenne kunnossa niin Tulorekisteri-ilmoittamista kuin myös muuta lakisääteistä ilmoittamista varten.
Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar