Starta ett nytt ämne
R

Rane Olsen

ALV-tileille jäänyt saldoa, niiden nollaaminen

24-05-2018 1:54 pm tekijä Rane Olsen

Myös tämä on asia, jota tuesta aika usein kysytään, joten tästäkin oma postaus tänne Communityyn.

Jos kirjanpidossa on sellainen tilanne, missä ALV-tileille 1763 ja/tai 2939 on jäänyt saldoa jota ei ole oikaistu esim. tilikausien ollessa vielä avoimia tai jostain muusta syystä, niin tilanteen voi korjata seuraavalla tavalla:

Valitse ensin joku kuukausi, joka on jo ilmoitettu verottajalle, mutta joka ei ole päätetyllä tilikaudella. Huolehdi vielä kertaalleen siitä, että valitsemasi kuukauden ALV on varmasti lasketettu, kirjattu ja ilmoitettu.

Tämän jälkeen siirry Tilinpäätös-toimintoon ja siitä Tilikausien hallintaan. Hallinnan oikealla puolella on Lukitukset-laatikko, siinä on ALV-lukituksen päivämäärä ja sen perässä on pieni sininen neliö jossa kynä.

Screen Shot 2018-05-24 at 13.45.31.png

Laita nyt muistiin missä ALV-lukitus oikeasti on ja tarkasta ettei sinulla ole ALV-ohitusta tehtynä, jos on, niin se pitää peruuttaa ja kirjata sen kk:n ALV. Paina sitten sitä sinistä nappia ja aseta ALV-lukitus valitsemaasi kuukautta edeltävän kuukauden loppuun. Nyt olet vapaa tekemään muutoksia kaikkiin tileihin. Tee uusi MU-tosite ja laita siitä Automaattinen vastakirjausehdotus ja ALV-laskenta asentoon OFF. Kirjaa nyt haluamasi kirjaukset täysin manuaalisesti, voit käyttää ALV-tilejä 1763 ja 2939 nyt vapaasti, koska se ALV-laskenta laitettiin asentoon OFF. Kun kirjaukset on tehty, niin palaa tilikausien hallintaan ja paina taas sitä sinistä nappia ja palauta ALV-lukitus siihen missä se alkujaan oli. Tarkasta tase, että sinulla on siellä nyt oikeat luvut. Huom! Valitsemaasi kuukautta ei saa enää ALV-ohittaa, se sotkee nuo tekemäsi manuaalikirjaukset ja joudut tekemään ne kaikki uudelleen jos ohitat ko. kauden.

1 kommentar

A

Anonymous

25-05-2018 7:20 am tekijä Anonymous

Hei

Kun tarvittavat kirjaukset on tehty kannattaa HETI laittaa alv lukitus takaisin ettei itse tai joku muu kirjaa tai korjaa jotain alviin vaikuttavaa.

T:nimimerkki kokemusta on Smiley Happy

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar