Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Reskontraominaisuus taseen tileille

07-12-2015 1:00 pm tekijä Anonymous

Taseen tileille olisi mukava saada reskontraominaisuus, jotta esimerkiksi selvittelytilin kirjaukset saisi kuitattua keskenään ja olisi helppo pysyä kärryillä, mitkä tapahtumat ovat vielä selvittämättömiä. Mikäli kohdistaminen ei ole mahdollista, niin olisi kiva, jos saisi merkittyä tapahtumiin jotenkin helposti että nämä on käsitelty ja nämä merkinnät näkyisi pääkirjalla.


A

Anonymous

07-12-2015 1:02 pm tekijä Anonymous

Loistava idea!

A

Anonymous

07-12-2015 2:06 pm tekijä Anonymous

Hienoa! Tällaista tarvitaan Smiley Happy

A

Anonymous

09-12-2015 3:11 pm tekijä Anonymous

seurantakohteita voi käyttää tilin sisäisten tapahtumien seurantaan, vai oliko tässä tästä kyse?

H

Heidi Stranden

10-12-2015 9:08 am tekijä Heidi Stranden

Hei Johanna ja muut,

Olettehan löytäneet Netvisorissa jo olevat saldojen ja tapahtumien seurantatavat? Tilien saldoa ja tapahtumia voi seurata tällä hetkellä seurata seuraavilla toiminnoilla:

1) Merkitsemällä kirjausrivejä avoimeksi

Joskus tilin saldon erittelyyn riittää kirjausrivin/kirjausrivien merkitseminen avoimeksi ja se tapahtuu menemällä tilikohtaisiin kirjauksiin (esim. porautumalla taseen tai tuloslaskelman kautta ko. tilille), valitsemalla Siirry muokkaustilaan

ja sitten valitsemalla Merkitse tapahtumia avoimeksi.

Aivan oikeaan laitaan aktivoituu Avoin erä -sarake. Valitse tapahtumat, jotka ovat avoinna ja Tallenna.

2) Käyttämällä Tapahtumakohdistusta

Avoimeksi merkittyjä tapahtumia voi linkittää toisiinsa käyttäen tapahtumakohdistusta. Tapahtumakohdistus aktivoidaan tililuettelosta tilin tiedoista.

Tilikohtaisiin kirjauksiin aktivoituu uusi sarake - Tapahtumakohdistus. Ko. sarakkeessa näkyvien nuolien avulla voit kohdistaa avoimia tapahtumia keskenään.

Jos satut kohdistamaan tapahtumat väärin pääset korjaamaan tilanteen klikkaamalla linkitettyjen rivien alussa näkyvää linkitys-merkkiä

Vielä linkki ohjeeseen: tapahtumakohdistus

3) Tai käyttämällä Timon mainitsemaa Seurantakohde -toimintoa?

Seurantakohdesaldoa voidaan käyttää avuksi kirjanpidon seurannan lisäksi myös tilinpäätöksen raporttityökalulla tehdyissä raporteissa (mm. liitetiedot). Seurantakohteiden perustaminen tehdään Accounting/Kirjanpito/Perustiedot ja Asetukset/Seurantakohteet tai Accounting/Kirjanpito/Tilinpäätös/Seurantakohteet. Annetaan seurantakohteelle haluttu nimi esim. Pakolliset vakuutukset 2016 ja lisätään ko. kohteelle ne tilit, joilla sitä halutaan käyttää.

Samalla tilillä voi olla useita seurantakohteita, mutta sama kirjausrivi voi olla merkittynä vain yhdelle seurantakohteelle.

Näitä ominaisuuksia voidaan käyttää kaikilla tilikartan tileillä eikä vaan tasetileillä. Ja toimintoja voi käyttää myös päätetyllä tilikaudella tai alv-lukitulla kuukaudella oleville kirjausriveille Tilikohtaisten kirjauksien kautta.

Vielä linkki ohjeeseen: seurantakohteet

A

Anonymous

16-12-2015 3:58 pm tekijä Anonymous

Toimiiko tuo Seurantakohde ainoastaan vanhan tositesyötön puolella (ohje sanoo niin)?

Kaksi ylimmäistä ovat tietenkin keinoja, mutta ne vaativat hieman manuaalista työtä, kun asiat voisi hoitaa nopeamminkin Smiley Happy

H

Heidi Stranden

17-12-2015 1:05 pm tekijä Heidi Stranden

Hei Johanna,

Kiitos tarkkaavaisuudestasi ohjeemme suhteen. Ohjeessamme oli vanhentunutta tietoa ja päivitin ohjeen juuri ajantasalle. Lisäsin ohjeeseen myös tietoa miten kirjaustapahtumaa voidaan eri tavoin merkitä seurantakohteille.

A

Anonymous

20-01-2016 3:35 pm tekijä Anonymous

Hei,

saako seurantakohteet näkymään taseelle suoraan? Tarvitsisin raporttinäkymästä taseen jossa saldo on esitetty seurantakohteittain.

Kiitos,

Mari Manninen

H

Heidi Stranden

27-01-2016 8:51 am tekijä Heidi Stranden

Hei Mari,

Tarkoitatko raporttinäkymällä kirjanpidon raportteja? Seurantakohteita ei saa näkyviin taseraporttiin, mutta Tlisaldot -nimisessä raportissa on vaihtoehtoisuus haluaako käyttäjä nähdä saldot ihan vaan saldotasolla tai sitten eriteltynä joko laskenta- tai seurantakohteittain. Tässä raportissa on myös mahdollisuus tallentaa raportti excel-muodossa.

Voit myös käyttää tilinpäätöksen koostamisessa olevaa tase-erittelyä, jolloin voit näyttää myös mistä tositteista seurantakohde muodostuu.

Jos haluat tase-erittelyn tietyiltä kuukausilta etkä koko tilikaudelta, rajaa aktiivinen kausi linkin kautta haluamasi ajanjakso, jolloin saat erittelyn miltä ajanjaksolta tahansa. Raportti myös muistaa mille tasolle olet avannut tilit, jolloin jos avaat raportin seurantakohde-tasolle on se jo valmiiksi ajantasalla. Eli kuvana ajanjakson määrittely näin:

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar