Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Severa ampuu tositteen järjestelmään ja se ohittaa laskulle mahdolliset tehtävä muutokset

22-11-2019 10:10 am tekijä Anonymous

Severa ampuu tositteen Netvisoriin etukäteen siirron yhteydessä.

 

Siirron jälkeen lasku on lähettämättä, jolloin se tarkistetaan lopullisesti (myyjien jäljiltä) ja siihen lisätään esim lähetyskuluja tai muutetaan verollisesta verottomaksi rak.palvelu laskuksi. Tuolloin Severan etukäteen muodostama tosite ohittaa Netvisorissa tehdyt muutokset/lisäykset.

Eli tosite on aina väärin jos lähettämättömään laskuun tehdään muutoksia.

 

Asetuksissa Tuotujen laskujen tila: on lähettämätön. Näin ollen tositteen pitäisi loogisesti muododostua

kuten kaikilla muillakin myyntilaskuilla. Eli muutoksia voi tehdä aina siihen saakka kunnes lasku lähetetään, jolloin siitä vasta muodostuu tosite kirjanpitoon.

Tähän täytyisi ehdottomasti saada muutos. Eli tosite muodostuisi vasta kun lasku lähetetään.

1 kommentar

A

Anonymous

29-07-2020 10:50 am tekijä Anonymous

Parempi olisi, että tosite muuttuisi kuten ostoreskontrassakin. Jos ostoreskontrassa tehdään muutoksia myös tosite muuttuu, mutta tositteen muutokset eivät tee muutoksia ostoreskontrariveille. Myyntilaskussa pitäisi muistaa muokata sekä laskua että tositetta. 

 

Toisaalta severan kanssa toimiessa tositteeton myyntilasku saattaa olla yhtä hasardi, sillä veroasetukset saattavat olla severan päässä ok, ne näyttävät laskulla menevän ok, mutta sitten katsot tositetta ja alv:t on kirjautuneet ihan eri tavalla. Tätä sattuu paljon juurikin näissä käänteisten alvien ja ulkomaan laskujen kanssa, kun myyjät eivät ole alv-lain asiantuntijoita.

 

Näitä tapauksia helpottaisi luotettavat massatoiminnot, joilla voisit muuttaa esim. laskupäivää ja alv-käsittelyä tai lisätä käsittelykuluja tai alv-lausekkeita ja ne muuttuisivat sekä laskulle, että tositteelle.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar