Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Liitetietotositteet pois tase-erittelyjen perästä

13-02-2019 12:34 pm tekijä Anonymous

Saisiko liitetietotositteet pois tase-erittelyt listalta? Jos liitetietoja on paljon; minulla on nyt tapaus missä tase-erittely liitetietotositteineen on 231 sivu pitkä, ja tätä ei voi laittaa sähköisesti allekirjoitettavaksi kun tiedosto on liian iso.

Lisäksi liitetietotositteista: miksi liitetietotositteet lisätään liitetiedoille kun ne eivät virallisessa tilinpäätöksen liitetiedoissa  tule kuitenkaan niisä paikoissa esille mihin ne on laitettu? Ainoastaan lopussa lukee rivi liitetietotositteet ja kun suurin osa liitetietotositteista on kuitenkin tilikausiarkistossa olisi kätevä että tilikausiarkistossa olisi arkistoviitteen ja käyttäjän oikealla puolella ruutu mihin voisi täpätä ne aineistot mitkä halutaan liitetietotositteiksi ja niistä muodostuisi oma pdf aineisto.

Ja vielä tilinpäätöksestä yksi kysymys: Tilinpäätöksen viimeisellä sivulla lukee: Kirjanpidot ja tositelajit sekä niiden säilyttämistapa. Minulla ei kuitenkaan ole mitään merkintää säilyttämistavasta, enkö osaa valita kohtaa mistä säilyttämistapa tekstin saa tilinpäätökseen vai puuttuuko se kokonaan? Jos on sähköinen niin eikö se tulisi siihen automaattisesti?


A

Anonymous

14-02-2019 10:42 am tekijä Anonymous

Olen myös ihmetellyt miksi ne liitetietotositteet on liitetiedoissa, järkevämpää olisi että niitä varten olisi oma työkalunsa, johon niitä voi lisätä joko tilikausiarkistosta suoraan tai tietokoneelta.

Tositekohtainen säilyttämistapa -tekti näkyy pudonneet Netvisorin pohjasta pois jo vuonna 2016 vaikka ne edelleenkin ovat ohjelmassa olemassa ja muokattavissa (löytyy kirjanpidon asetuksista). Niitä ei vain saa tilinpäätökseen mitenkään laitettua automaattisesti. Helpoin tapa saada säilytystapa tilinpäätökseen, on laittaa Tilinpäätöksen asetuksissa Arkistointitekstiin säilytystapa. Yleensähän samaa yrityksessä käytetään samaa arkistointitapaa koko materiaalille, joten tekstin voi kirjoittaa yleistäen ja poikkeukset säilytystapaan mainita erikseen.


Marja-Liisa Lohtander

Visma

16-07-2019 2:23 pm tekijä Marja-Liisa Lohtander

Hei Tuula ja Taru, tulemme eriyttämään tilinpäätösraporttien muodostamisessa tase-erittelyraportin ja liitetietoraportin omiksi raporteikseen. Toteutuksen tulisi tulla tuotantoon ennen vuoden vaihdetta. Tuohon, kun pohditte että olisiko loogisempaa että liitetietotositteita varten olisi oma työkalunsa, on hyvää pohdintaa. Kun liitetietotositteiden toimintoa on suunniteltu järjestelmään, on varmaankin ajateltu sitä, että liitetietotositteessa annetaan lisätietoa aina johonkin liitetietoon liittyen. Toki silloin olisi hyvä, jos myös liitetiedoissa annettaisiin "viite", että tähän liitetietoon liittyy liitetietotosite x. Sen puoleen nykyinen paikka liitetietotositteille voisi olla myöhemminkin hyvä, mutta toki niiden muodostaminen voisi olla nopeampaa jonkun tyyppisellä massatoiminnolla. Emme juuri nyt ole vielä uudistamassa liitetietotyökalua, mutta mielelläni otan vastsaan siihen liittyviä ideoita vaikka tähän keskusteluketjuun.
Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar