Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Ostolaskujen kertatiliöinti

31-08-2017 8:52 am tekijä Anonymous

Pystyykö ostolaskuja oletuksena kertatiliöidä?

Meillä tapana, että laskujen hyväksyjä samalla tiliöi ostolaskut, jotta kulu näkyy reaaliaikaisesti tuloslaskelmassa. Kirjanpitäjä käy tarkastamassa ja korjaamassa tiliöinnit kerran kuukaudessa. Mikäli hyväksyjä ei ole kertatiliöinyt tiliöintirivejä, niin pystyykö laskulla hyväksynnän jälkeen vielä kertatiliöidä? Vai onko mahdollista, että verkkolaskun tullessa ohjelma jo kertatiliöi? Pääkirjassa näyttää pahalta, jos yhdestä sadan euron tositteesta on kymmenen eri riviä.


A

Anonymous

31-08-2017 2:29 pm tekijä Anonymous

Riippuu oikeuksista pystyykö kirjanpitäjä vielä hyväksynnän jälkeen kertatiliöimään laskut. Mikäli kertatiliöinti ei ole enää mahdollinen, on ko näppäin passiivisena kirjanpitäjällä, mutta tokihan voit poistaa ylimääräiset rivit - mikä tosin on aika työlästä ��

Oletuksena ohjelma ei kuitenkaan kertatiliöi oletuksena eikä pidäkään. Joskus laskussa on eriä jotka pitää kirjata eri tileille jolloin tuo automaattinen kertatiliöinti aiheuttaisi taas ylimääräistä työtä.

A

Anonymous

04-09-2017 1:26 pm tekijä Anonymous

Olisi kyllä kätevä jos asiakkaan hyväksyttyä laskut kirjanpitäjä voisi vielä tehdä tarvittaessa kertatiliöinnin, nyt kun se ei tunnu onnistuvan, vaikka olisi kirjanpitäjän kaikki oikeudet. Ainoa mahdollisuus tuossa tilanteessa, jos ei halua kymmeniä turhia rivejä pääkirjalle on purkaa lasku käsittelemättömäksi ja tehdä sen jälkeen kertatiliöinti ja hyväksyä lasku uudelleen.

A

Anonymous

05-09-2017 3:07 pm tekijä Anonymous

Kannatan kirjanpitäjän yliajo-oikeutta tehdä kertatiliöinti hyväksytylle laskulle ilman että tarvitsee purkaa lasku alkutekijöihin. Nyt tämän (kertatiliöinnin) pystyy tekemään tositteella rivien massakäsittelyllä mutta on silti vähän työläs aina kliksutella tositteelle ja taas takasin laskulle.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar