Starta ett nytt ämne
M

Maija Guzeev

Palkat uudistuneessa Netvisorissa

16-05-2016 3:44 pm tekijä Maija Guzeev

Kerroimme julkaisutiedotteessa Netvisorin uudistuksesta. Voit lukea julkaisutiedotteen tästä.

 

Uudistus koskee aloitusnäkymiä ja valikkoa. Valikon rakenne ei perustu enää palvelukokonaisuuksiin, vaan käyttötapauksiin ja liiketoimintaprosesseihin, kuten myynti, ostot ja palkanlaskenta.

 

menu.png

 

Palkat-valikon alta löytyvät palkanlaskentaan ja henkilöstöhallintaan liittyvät toiminnot. Valikon alta voit luoda uusia palkansaajia, laskea ja maksaa  palkkoja sekä hyväksyä ja laskea lomia.

 

Kaikki vanhat tutut sivut ovat edelleen käytössä, mutta niiden paikka valikossa on muuttunut. Valikossa on luovuttu ala-valikoista, joten pääset suoraan yleisesti käytettyihin toimintoihin. Harvemmin käytetyt asetussivut löytyvät nyt asetusten alta, esim. Palkanlaskennan asetukset.

 

palkat-valikko.png
Aloitusnäkymiä on Netvisorissa nyt useampi, jokaiselle päävalikon osiolle omansa.

 

Kun klikkaat Palkoista avautuu palkanlaskennan aloitusnäkymä. Näkymässä näet widgettejä, jotka kertovat sinulle mm. seuraavasta palkanmaksupäivästä, palkanlaskennan velvotteista sekä poikkeuksista ja huomiosta, jotka vaativat sinulta toimenpiteitä. Esimerkkinä tälläisestä huomiosta on että palkansaajilta puuttuu verokorttitiedot.

 

palkat-aloitusnäkymä.png
Tutustu rauhassa uudistettuun Netvisoriin. Jos sinulla herää ajatuksia, kysymyksiä tai kehitysideoita, kerro siitä meille täällä Communityssä. Uudistuksen kehitystyö jatkuu edelleen, ja nyt on loistava aika vaikuttaa. Näin saamme tietoa loppukäyttäjän tarpeista ja osaamme viedä kehitystä oikeaan suuntaan!

A

Anonymous

19-05-2016 10:19 am tekijä Anonymous

Alustava vaikutelma on positiivinen  Maija Guzeev!

Mutta melko epäselvää että kausi-ilmoitus, vakuutusilmoitukset, tilitykset ja vuosi-ilmoitukset palkkojen osalta löytyvät taloushallinnon alta.

Nämä pitäisi ehdottomasti olla palkkojen alla.

Lisäksi huomasin, että klikkaamalla palkat-otsikkoa esiin tulee ns. "tilanne näkymä".

Velvoitteet -kohta antaa tällä hetkellä väärää tietoa, ilmoittamalla "kaikki kunnossa" vaikka toukokuun maksupäivälle on laskettu ja maksettukin palkkoja.

A

Anonymous

20-05-2016 8:55 am tekijä Anonymous

Lisäksi yrityskohtaisten palkkalajien listaa ei tunnu löytyvän suoraa mistään?

T

Timo Pöntinen

20-05-2016 1:10 pm tekijä Timo Pöntinen

Hei,

Halusimme mallintaa uudessa valikkoratkaisussa yrityksen prosesseja. Tästä syystä kaikki yrityksen velvoitteet, joita Netvisorin kautta voi hoitaa on samassa paikassa, riippumatta lähettääkö niitä yrityksen käyttäjä, palkanlaskija vai kirjanpitäjä. Tiedostamme kyllä, että tällä hetkellä velvoitteet on huonosti ryhmitelty ja epäloogisessa järjestyksessä. Tulemme erottamaan työnantajavelvoitteet selkeästi omaksi ryhmäkseen.

Tulemme kesän ja syksyn aikana keräämään kommentteja ja kiertämään käyttäjien luona katsomassa minkälaisia haasteita niin nykyiset kuin uudetkin käyttäjät uuden valikkorakenteen kanssa kohtaavat. Tämän jälkeen teemme vielä tarvittaessa viilauksia suuntaan tai toiseen. Haluamme kuitenkin ottaa tähän riittävän pitkän seurantajakson, jolloin pystymme paremmin arvioimaan mitkä haasteet liittyvät uuteen valikkorakenteeseen ja mitkä siihen, että se on erilainen kuin mihin aiemmin on totuttu.

Kiitos kommenteista!

// Timo

M

Maija Guzeev

23-05-2016 10:13 am tekijä Maija Guzeev

Hyvä huomio, Josefiina.

Tutkimme tarkemmin tätä puutetta ja palaamme asiaan!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

T. Maija

M

Maija Guzeev

23-05-2016 10:46 am tekijä Maija Guzeev

Hei Josefiina,

tarkennatko vielä, että mitä odotat näkeväsi Velvoitteet-widgetissä, kun toukokuun maksupäivälle on laskettu ja maksettu palkkoja?

Tällä hetkellä Velvoite-widget kertoo, jos on suorittamatta:

- Työnantajan kausiveroilmoitus

- Palkanlaskennan vuosi-ilmoitus

- Palkanlaskennan vakuutusilmoitukset

T. Maija

A

Anonymous

23-05-2016 10:50 am tekijä Anonymous

Hei Maija,

Widget ottaa tällä hetkellä vain kantaa siihen, onko jo muodostettu ilmoitus lähetetty ja maksettu. Oleellista olisi mielestäni myös se, onko velvoitetta ylipäätään tehty. Eli jos esim. toukokuulle on maksettu palkkoja, voisi tuo ilmoittaa että kausiveroilmoitus on vielä muodostamattaki.

Terkuin: Josefiina

A

Anonymous

23-05-2016 1:37 pm tekijä Anonymous

Lisäksi huomasin, että samassa näytössä kuin kausivelvoitteet on kaikki kunnossa näyttää myös seuraavan palkanmaksupäivän väärin:

Tässä esim. seuraavat palkat ovat 27.pv.

Palkkamallin asetukset ovat kunnossa.

t. Josefiina

S

Sini Alamäki

25-10-2017 9:26 am tekijä Sini Alamäki

Yrityskohtaiset palkkalajit löytyvät Palkat-valikosta Palkkamallien hallinnasta, josta voidaan siirtyä Yrityskohtaisten palkkalajien sivulle. Olettaisin sivun löytyneen jo kysyjälle, mutta tämä tiedoksi myös muille samaa etsiville.

Pahoittelut vastauksen puuttumisesta.

S

Sini Alamäki

25-10-2017 9:27 am tekijä Sini Alamäki

Hei

Seuraavan palkanmaksun osalta ei tosiaan alunperin osattu ottaa huomioon kaikkia tilanteita vaan suoraviivaisesti näytettiin vain kyseisen palkkajakson palkanmaksupäivää, mikä osassa tilanteista ei suinkaan ollut sama kuin palkansaajan seuraava palkanmaksupäivä.

Tähän on tehty korjaus ja widget näyttää nyt tiedon oikein.

S

Sini Alamäki

25-10-2017 9:31 am tekijä Sini Alamäki

Saadun asiakaspalautteen perusteella palkanlaskentaan liittyvät velvoitteet on lisätty myös palkanlaskennan puolelle.

Kaikki palkanlaskentaan liittyvät velvoitteet löytyvät helposti Velvoitteet-kohdasta.

Velvoitteista avautuu ensimmäisenä Kuukausittaisten velvoitteiden kuukausien listaus sekä pillereinä muut palkkoihin liittyvät velvoitteet.

Sivut löytyvät jatkossakin myös Taloushallinnon valikosta.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar