Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Ostolaskujen tarkastuksen parannus

17-04-2020 3:24 pm tekijä Anonymous (Päivitetty 20-04-2020 tekijä Anonymous)

Tätä olen itsekin esittänyt, toivottavasti nyt etenee toteutusvaiheeseen!

1 kommentar

A

Anonymous

12-11-2021 7:49 pm tekijä Anonymous

Hei,

Toivoisin parannusta kirjanpitäjän mahdollisuuteen ottaa nimen omaan tarkastajan rooli ostalaskukiertoon aktiivisen osallistumisen sijaan. Tätä saataisiin parannettua, jos tarkastettaviin tiliöinteihin OL-tositteiden kohdalla tulisi suora linkki reskontraan, ettei laskua ja sen tiliöintiä tarvitse mennä katsomaan ensin tositteen kautta ja sitten vasta päätyä laskulle. Tämä helpottaisi ja nopeuttaisi tarkastustyötä huomattavasti. Esim. tapauksessa, jossa asiakas ei huomaa laskun ja tiliöintirivien eroa tai edes uskalla korjata summia tiliöintiriveille. 

 

Onhan siinä laskun kuva, mutta sillähän ei ole mitään tekemistä laskun tiliöitymisen kanssa, sillä tiliöintirivit määrää maksun ja alv-ilmoitukselle menevän summan. Lisäksi, jos muutokset tekee tässä tositteelle niin muutokset eivät tule näkyviin reskontraan, mikä aiheuttaa myöhemmin hämmennystä kun reskontrassa ja tositteella on eri tiedot.

 

Muuten kirjanpitäjän pitää tulla tarkastajan/teknisen korjaajan roolista ostolaskukierron aktiiviseksi jäseneksi, joka pysäyttää laskun omaan tarkastukseensa, manuaaliseen muokkaukseen ja päästää vasta sitten tositteeksi/maksuun. Jos kirjanpitäjä ei ole ostolaskujen kierrossa mukana ns. "jarruna" ja manuaalisena tarkastajana, voi mennä laskuja väärillä summilla maksuun asti, kun erotus laskun summan ja tiliöintirivien välillä ei näy missään muualla kuin reskontrassa laskulla.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar