Kun Netvisorin käyttö aloitetaan yrityksessä, niin usein halutaan saada edellisen tilikauden vertailutiedot järjestelmään. Edellisen tilikauden vertailutietojen avulla saadaan luvut nousemaan alkusaldoiksi alkavalle tilikaudelle. Tämä voidaan tehdä seuraavalla tavalla:

  1. Perustetaan edellinen tilikausi kohdasta Taloushallinto > Tilinpäätös > Tilikausien hallinta > Uusi tilikausi.
  2. Viedään edellisen kauden tase ja tuloslaskelma yksipuolisina kirjauksina muistiotositteella (Muu) kauden viimeiselle päivälle ja jätetään voitto/tappio kirjaamatta.
  3. Tarkastetaan kirjanpidon raporteilta tase ja tuloslaskelma, jotta se vastaa virallista tilinpäätöstä.
  4. Päätetään tilikausi, jolloin voitto/tappio kirjataan järjestelmän toimesta taseeseen. (Tilinpäätös > Tilikausien hallinta > Päätä tilikausi)

Ohje tilikausien hallintaan löytyy täältä: Tilikausien hallinta

Huomioitavaa!
Tileille 1763 ja 2939 ei tule kirjata suoraan mitään, sillä ne ovat järjestelmän ALV-tilejä. Kyseiset tilit tulee päättää verotilille 2948. Mikäli tuot vanhempia kausia, eli ajalta ennen verotiliä, niin käytä näiden sijaan tilejä 1762, 1764 ja 2946.

Myöskään tileille 2371 ja 2375 ei saa kirjata itse mitään, ne ovat järjestelmän omia tilinpäätöstilejä. Huomioithan myös, että tilikauden voittoa/tappiota ei tule kirjata, vaan järjestelmä tekee tämän itse, kun tilikausi päätetään.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.