Kirjanpidon asetukset kannattaa määritellä heti ensimmäisenä ennen kuin alkaa tehdä kirjanpitoa. Asetukset löytyvät Taloushallinnon alta alhaalla olevasta Kirjanpidon asetukset -linkistä.

Kirjanpidon asetukset vaikuttavat kirjanpito-osioon taustalla. Täältä pääsee mm. tililuetteloon, määrittelemään laskentakohteet yritykselle ja vaikuttamaan arvonlisäveroilmoituksen lähetyssykliin.

Yritys ei ole ALV-velvollinen
Mikäli yritys ei ole ALV-velvollinen, niin tämän kohdan valinnalla lopetetaan kaikki ALV-käsittely Netvisorissa. Jos yrityksellä on yksikin verollinen tapahtuma, niin valintaa ei tule tehdä. Esimerkiksi tositteelle ei saa ALV -koodia tai prosenttia.

Oletus ALV-vähennysprosentti
Osittaisen Alv-vähennyksen arvonlisäveroton osuus syötetään tähän kenttään. Jos Alv:sta saadaan vähentää 65%, tähän syötetään 35%. Toiminto on käytössä vain ostoreskontrassa, ostolaskun käsittelyssä. Alv ei vähenny automaattisesti, vaan haluttu tiliöintirivi pitää valita ja painetaan ostolaskulla tee valituille -painiketta ja valitaan Osittaisen ALV:n vähennys.

Tositerivien selitteet näkyvissä päiväkirjassa
Jos valittuna, voidaan käyttää rivikohtaisia selitteitä kirjanpidon tositteilla. Muuten käytössä on otsikkotason selite.

Valvontailmoituksen lähetystapa
Manuaalinen = Lähetys muuta kautta kuin Netvisorista.

Sähköinen = Varmenteen avulla tapahtuva lähettäminen.

Kausiveroilmoitusten ilmoitusjakso
Kuukausi-ilmoittaminen, Kvartaali-ilmoittaminen ja Vuosi-ilmoittaminen. Kirjanpitäjä voi vaihtaa ilmoitusjakson, mutta mikäli esim. kk-ilmoittamisesta siirrytään kvartaali-ilmoittamiseen, niin jo lähetettyjen ilmoitusten osalta tulee verottajan kanssa sopia, miten niiden kanssa menetellään.
ALV kirjataan joka tapauksessa joka kuukausi, oli ilmoitusjakso mikä tahansa näistä kolmesta. Kausiveroilmoituksen luominen aktivoituu Verotilinäkymässä kuitenkin ainoastaan valitun kauden mukaan.

Mikäli on valittu vuosi-ilmoittaminen ja yrityksen tilikausi ei ole kalenterivuosi, niin ilmoitus tehdään kuitenkin verottajan toiveesta kalenterivuosittain.

Työnantajasuoritusten verokausi:

Työnantajasuoritukset voi ilmoittaa eri syklissä, mitä yrityksen arvonlisäverolaskelma. Jaksojen määrittelyä rajaa verottaja. Käyttöliittymässä muutos näkyy sekä kirjanpidon perustiedoissa uutena valintana sekä verotilinäkymässä (uusi nimi "Oma-aloitteiset verot") tämän asetuksen mukaisesti.

Päivitä -napilla tallennetaan muutokset.