Kirjanpidon asetukset kannattaa määritellä heti ensimmäisenä ennen kuin alkaa tehdä kirjanpitoa. Asetukset löytyvät Taloushallinnon alta alhaalla olevasta Kirjanpidon asetukset -linkistä.

Näkymään pääsee, jos on lukuoikeudet kirjanpidon perustoimintoihin. Mutta esim. tililuetteloon pääsy vaatii oikeudet sinnekin.

Kirjanpidon asetukset vaikuttavat kirjanpito-osioon taustalla. Täältä pääsee mm. tililuetteloon, määrittelemään laskentakohteet yritykselle ja vaikuttamaan arvonlisäveroilmoituksen lähetyssykliin.

Verokantojen hallinnan kautta on mahdollista lisätä ja poistaa verokantoja. Verokantojen hallinta vaatii kirjanpitäjän (KP), käyttäjähallitsija (KH) tai tilitoimiston pääkäyttäjän (TPK) oikeudet.

Yritys ei ole ALV-velvollinen
Mikäli yritys ei ole ALV-velvollinen, niin tämän kohdan valinnalla lopetetaan kaikki ALV-käsittely Netvisorissa. Jos yrityksellä on yksikin verollinen tapahtuma, niin valintaa ei tule tehdä. Esimerkiksi tositteelle ei saa ALV -koodia tai prosenttia.

Osittainen ALV-vähennys
Osittaisen Alv-vähennyksen arvonlisäveroton osuus syötetään tähän kenttään. Jos Alv:sta saadaan vähentää 65%, tähän syötetään 35%. Toiminto on käytössä vain ostoreskontrassa, ostolaskun käsittelyssä. Alv ei vähenny automaattisesti, vaan haluttu tiliöintirivi pitää valita ja painetaan ostolaskulla tee valituille -painiketta ja valitaan Osittaisen ALV:n vähennys.

Tositerivien selitteet näkyvissä päiväkirjassa
Jos valittuna, voidaan käyttää rivikohtaisia selitteitä kirjanpidon tositteilla. Muuten käytössä on otsikkotason selite.

Arvonlisäverojen verokausi
Kuukausi-ilmoittaminen, Kvartaali-ilmoittaminen ja Vuosi-ilmoittaminen. Kirjanpitäjä voi vaihtaa ilmoitusjakson, mutta mikäli esim. kk-ilmoittamisesta siirrytään kvartaali-ilmoittamiseen, niin jo lähetettyjen ilmoitusten osalta tulee verottajan kanssa sopia, miten niiden kanssa menetellään.
ALV kirjataan joka kuukausi, oli ilmoitusjakso mikä tahansa näistä kolmesta. Kausiveroilmoituksen luominen aktivoituu Oma-alotteiset verot- kuitenkin ainoastaan valitun verokauden mukaan.

Mikäli on valittu vuosi-ilmoittaminen ja yrityksen tilikausi ei ole kalenterivuosi, niin ilmoitus tehdään kuitenkin verottajan toiveesta kalenterivuosittain.

Päivitä -napilla tallennetaan muutokset.