Ketju- ja konserniraportoinnin käyttöoikeudet


Käyttöoikeusasetuksilla voidaan konsernikäsittelyn osalta vaikuttaa seuraaviin asioihin:

Kenellä on oikeus perustaa konserni Netvisoriin
Kenellä on oikeus lukea konsernitason raportteja
Kenellä on oikeus tehdä eliminointikirjauksia

Oikeudet pitää määritellä Käyttäjät ja roolit -kohdasta ja oikeuksien muuttaminen vaatii käyttäjähallitsija -oikeudet kyseisiin yrityksiin. Omia oikeuksia ei voi muuttaa.

1. Konsernin perustamiseen vaadittavat oikeudet

Jokaisella konserniyrityksellä tulee olla palvelu kytkettynä päälle palvelunhallinnasta. Käyttäjällä tulee olla käyttöoikeudet kaikkiin konserniin kuuluviin yrityksiin, jotta konsernin perustaminen on mahdollista. Käyttäjällä tulee olla käyttöoikeus konsernikäsittelyyn tarkoitettuun eliminointiyritykseen. Toimintokohtaiset oikeudet on oltava seuraavasti. Budjetointi -kohdalla ei ole väliä onko siihen oikeutta vai ei. Konsernin perustaminen vaatii KH -oikeudet kaikkiin konserniin kuuluviin yrityksiin.

 

2. Konserniraporttien tarkasteluun vaadittavat oikeudet

Käyttäjällä tulee olla vähintään lukuoikeudet jokaiseen konserniyritykseen. Budjetointi -kohdalla ei ole väliä onko siihen oikeutta vai ei. Toimintokohtaiset käyttöoikeudet on oltava seuraavasti:

Lisäksi mikäli halutaan katsoa eliminointiyhtiöstä tase ja tuloslaskelma konsernivertailu -raporttia, pitää kyseisellä käyttäjällä olla KP -oikeudet kaikkiin konserniin kuuluviin yrityksiin, sekä itse eliminointiyhtiöön. 

3. Eliminointikirjausten tekemiseen vaadittavat oikeudet

Käyttäjällä tulee olla kirjanpitäjän rooli sekä ketju- ja konserniraportoinnin muokkausoikeus jokaiseen konserniyritykseen mukaan lukien eliminointiyhtiö. Budjetointi -kohdalla ei ole väliä. Lisäksi pitää olla täydet oikeudet Account -osioon, jotta voi tehdä tositteita.
Toimintokohtaiset käyttöoikeudet on oltava seuraavasti:

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.