Oikeudet pitää määritellä Käyttäjät ja roolit -kohdasta ja oikeuksien muuttaminen vaatii käyttäjähallitsija -oikeudet kyseisiin yrityksiin. Omia oikeuksia ei voi muuttaa.

Konsernin perustamiseen vaadittavat oikeudet

Konsernin perustaminen vaatii KH -oikeudet kaikkiin konserniin kuuluviin yrityksiin, mukaan lukien eliminointiyhtiöön (mikäli tätä ei perusteta konsernin luomisvaiheessa.) Toimintokohtaiset oikeudet on oltava seuraavasti. Budjetointi -kohdalla ei ole väliä onko siihen oikeutta vai ei.

Konserniraporttien tarkasteluun vaadittavat oikeudet

Käyttäjällä tulee olla vähintään lukuoikeudet jokaiseen konserniyritykseen. Budjetointi -kohdalla ei ole väliä onko siihen oikeutta vai ei. Toimintokohtaiset käyttöoikeudet on oltava seuraavasti:

Lisäksi mikäli halutaan katsoa eliminointiyhtiöstä tase ja tuloslaskelma konsernivertailu -raporttia, pitää kyseisellä käyttäjällä olla KP -oikeudet kaikkiin konserniin kuuluviin yrityksiin, sekä itse eliminointiyhtiöön. 

Eliminointikirjausten tekemiseen vaadittavat oikeudet

Käyttäjällä tulee olla kirjanpitäjän rooli sekä ketju- ja konserniraportoinnin muokkausoikeus jokaiseen konserniyritykseen mukaan lukien eliminointiyhtiö. Budjetointi -kohdalla ei ole väliä. Lisäksi pitää olla täydet oikeudet Account -osioon, jotta voi tehdä tositteita.
Toimintokohtaiset käyttöoikeudet on oltava seuraavasti:

 



Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.