Yrityksen kiertolistat

Kiertolistojen avulla voidaan määritellä ostolaskuihin halutut asiatarkastajat ja hyväksyjä. Näitä voidaan myös ajaa laskuille ostolaskuautomaation avulla. Kiertolistat voi valita laskulle myös manuaalisesti, jos käyttäjällä on myynti ja ostoreskontrien oikeuksissa valittuna oikeus "Ostolaskun hyväksyntäkierron asettaja". Mikäli yritykseen on asetettu automaatiosääntö kiertolistalle ja sen ehdot täyttyvät, tämä ajetaan ensin laskulle ja vasta sitten katsotaan mahdollista yrityksen oletuskiertolistaa.

Uusi kiertolista

Uuden kiertolistan teko aloitetaan "Luo uusi kiertolista" -painikkeesta.

Kiertolistalle pitää antaa kuvaava nimi.

Valitaan halutut asiatarkastajat ja tähti painikkeen omaava on laskun pääasiatarkastaja. Hän voi halutessaan tarkastaa laskun kokonaisuudessaan tai vain hänen osalta.

Mikäli on ruksattu kohta "Pakota tarkastusjärjestys asetetun mukaiseksi" pitää tarkastus tehdä siinä järjestyksessä, kun henkilöt on valittu listaan.

Hyväksyjäksi voidaan valita vain yksi henkilö.

Kun kierto on talletettu, näkyy tämä yrityksen kiertolistassa

Oletuskierto

Jos oletuskierto kohta valitaan, niin tällöin tätä kiertoa käytetään oletuksena. Yrityksessä voi olla vain yksi oletuskierto kerrallaan valittuna, mutta sen voi vaihtaa. Jos yhtään kiertoa ei ole oletuksena päällä, pitää valittu kiertolista valita laskulle käsin. Kun oletuskierto on päällä, näkyy se näin

Kiertolista rivin perässä on vaihtoehtoina poistaa kiertorivi, muokata sitä, poistaa se oletuskierrosta, nähdä millä toimittajilla tämä on käytössä ja millä automaatiosäännöillä tämä on käytössä.

Mikäli yrityksessä on käytössä ostolaskuautomaatiosääntö kiertolistojen valintaan, niin se yliajaa oletuskierron kiertolistojen hallinnasta ja kierto tulee automaatiosäännön sääntöjen ja ehtojen perusteella.

Toimittajan kiertolistat

Kiertolista voidaan määrittää myös toimittajakohtaisesti.

Näkymästä voi hakea olemassa olevan toimittajan ja näyttää mitä kiertolistoja tähän on liitetty ja onko lista käytössä ja mikä kiertolista on oletuksena, jos listoja on useampia.

Alla olevassa esimerkissä on käytössä kolme listaa ja Haluttu kiertolista nimellä oleva on oletuskiertona. Huom! Mikäli oletuskiertovalintaa ei ole asetettu, ei laskut ohjaudu automaattisesta vaan kiertolista pitää valita käsin.

Listoja voidaan lisätä myös toimittajakortilta.

(Ostot > Toimittajat)

Myynti- ja ostoreskontrien oikeuksissa on mahdollista määrittää käyttäjille mm. asiatarkastusoikeudet toimittajien laskuille. Koska asiatarkastajalle voidaan antaa oikeudet kaikkien yrityksen toimittajien laskuja varten tai rajata oikeudet vain tiettyihin toimittajiin, näkyy hänen nimensä sen mukaisesti tällä välilehdellä. Tämä löytyy toimittaja -tiedoista

Mikäli jokin asiatarkastaja halutaan nopeasti lisätä juuri tämän toimittajan asiatarkastajaksi, voidaan se tehdä klikkaamalla Lisää uusi asiatarkastusoikeus -linkkiä ja valitsemalla asiatarkastajan nimi valikosta.

Jos toimittajan laskujen asiatarkastamiseen ja hyväksymiseen halutaan käyttää ennalta määriteltyä kiertolistaa, voidaan se ottaa käyttöön valitsemalla linkin Kiertolistojen hallinta.

Valittavana olevista listoista valitaan ensin listan riviltä kohta Käytössä, ja sen jälkeen rivin oikeassa reunassa olevasta toimintopainikkeesta kohta 'Aseta toimittajan oletuskiertolistaksi'.